Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı almak için vesayet altına girmek gerekiyor mu?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
örneğin bir kişi kanunen bakım altına alınmadan yüzde 60 üzeri raporla vasisi olmadan bakım maaşı aldırabilirmi

sevgiadamı
Evde bakım aylığı için vesayetle kısıtlanmış olma şartı yoktur. Rapor oranı en az %50 ve üzeri olması gerekmekte ancak sadece oran yeterli olmayıp eski raporlarda ağır engelli, yeni raporlarda tam bağımlı değerlendirmesi içermelidir.

Eğer bakıcının hastayla akrabalık bağı yoksa vasilik gerekir.

Farz edelim ben ağır engelliyim ve çok geniş tutulmuş akraba kavramı içinde üveyler de dahil, torunlarım, amcalarımın, teyzelerimin, dayıarımın, halalarımın çocukları ve hatta bunların eşlerine varana kadar hiç bir akrabam yok ya da bakmayı kabul etmiyorlar diyelim.
Bu durumda benim hiç bir zihinsel sorunum olmadığı halde, aklı melekeleri yerinde değil gibi değerlendirilip bütün vatandaşlık ve bireysel haklarım elimden alınarak vesayetle kısıtlanmam mantıklı mı ?
Yönetmelik hükümlerinin tam olarak bu şekilde olduğunu düşünmüyorum, değinilmeyen, tam açıklanmayan hükümler olabilir diye düşünüyorum.
Eğer gerçekten de böyle ise kesinlikle yargıya gider, o hükmü bozdurur, yine kendime toplum yararı için kısıtlanması gerekli kişi muamelesi yaptırmam. Asla..!!!

sungate_, Ufukalp in dediği gibi
Farz edelim ben ağır engelliyim ve çok geniş tutulmuş akraba kavramı içinde üveyler de dahil, torunlarım, amcalarımın, teyzelerimin, dayıarımın, halalarımın çocukları ve hatta bunların eşlerine varana kadar hiç bir akrabam yok ya da bakmayı kabul etmiyorlar diyelim.
bir durum söz konusu olursa vasılık olmadanda ebm baglanır şartlar tutuosa.bahsedilenlerin dışında bir bakıcı tutulacaksa o bakıcının 7 /24 de günlük en az hasta ile birlikte en az 8 saat bı arada olabılecegıne ve bişi oldugunda kısa sürede gelebılcegı mesafede olduk kerri heyet tmm deyıp onaylarsa bişi olmuo vasilik istenmıo.kısaca heyhet olur verdık kerri iş biter Ufukalp
hiç bir zihinsel sorunum olmadığı halde, aklı melekeleri yerinde değil gibi değerlendirilip bütün vatandaşlık ve bireysel haklarım elimden alınarak vesayetle kısıtlanmam mantıklı mı ?
mantıklı olmadıgı gibi öyle bişide yok

böyle bir durumun olduğunu söylüyorsunuz da, abim aynı duruma düştü;
hiç bir akraba bakıcı olmak istemedi ve arkadaşını vasi ederekten ebm bağlatabildi rica minnet o da.

o zaman bunu öğrendiğim iyi oldu zira bir sene sonra aynı durumda olacak gibiyim,
neden vasi ile kendimi kısıtlayayım hakkımı araştıracağım teşekkürler -mka

sungate_
her şey heyetın yorumuna baglı olur veren varkeb olnmaz dıen dedım dedıkcıde cıkabılıo malesef.ondan sonrada ugrasan engellı ve ailesi oluo

Üst Alt