Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı için denetime geldiler. Evlilik ve araç nasıl değerlendirilecek?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
4 yıldır bakım maaşı alıyorum.bugun bakım maaşı için inceleme için eve gelindi.
ben araç almıştım 2 yıl öncebildirmemiştim evlendim evde kişi sayısı arttı yine bildirmemiştimyazdı çizdi gittiler.
2022 maşının maaş bodrosunu annemim emekli maaş bodrosunu istediler. araçla ilgi birşey denmedi..
araç gelire dhil edilecekmi. kanunda nediyor ve edilecekse nasıl edilecektir bilgi veriniz

mustafa-toprak denetim için gelmişler. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? annen ne kadar emekli aylığı alıyor? hanede başka geliri olan ya da çalışan var mı? araçtan başka mal mülkünüz var mı?

evde bakım aylığı baglandıktan sonra araç almışsın. bunu da bidlirmemişsin. aracı kaç liraya almıştın? araca verdiğin parayı nasıl temin ettin?
evde bakım aylıgı baglanmadan önce alınan araçlar ancak ticari bir gelir getiriyorsa dikkate alınır. aylık getirisi hane gelirine eklenir.
ama evde bakım aylıgı baglandıktan sonra alınan araçlarda araca verilen paranın nasıl temin edildiği sorgulanır. hane geliriniz sınırı aşmıyorsa sorun olmaz. yani aracı beyan edilen ve tespit edilen gelirle alabildiyseniz, haneye dışarıdan bir para girişi söz konusu olmadıysa (beyan edilmeyen bir gelir söz konusu değilse) en önemlisi de sınırı geçmiyorsanız dikkate bile alınmaz araç.
ama hane gelirinde sınırı geçen bir gelir artışı söz konusuysa evde bakım aylıgı kesilir. önemli olan hane geliridir.araç sadece hane geliri hakkında fikir verir.
hanede kişi başına düşen aylık geliri 847,16 TL'yi geçmeyen hane geliriyle alınamayacak bir araç söz konusu oldugunda elbette o beyan edilmeyen gelirin peşine düşerler.
bir de bakım hizmetini annen vermeye devam ediyor muydu?evlenmişsin bunu da bildirmemişsin. sana annen mi bakıyor eşin mi? bakıcın galiba annen. eger annen değilde eşinin baktıgı tespit edilirse bu sorun olabilir.

Mustafa Gelişmelerden yaz lutfen.kurumdan haber gelirse.

Sonradan alınan araç bir yıl gelir sayiliyormuş.
Doğru mu acaba

Son düzenleme:
gaziantepde araç sorun değil
benim üzerimde motosikler ve araba var gelir hesabına girmez kendin kullanıyorsun gelir getirmiyorlar dendi

nasıl gelir sayılmaz.
hemde 2 maaş alırsin hem vakıftan hem de kurumdan.

Diger forumda anlattigin gibi Raporunda sistem hatası yapildiğına göre,maaslarindadami sistem hatası var acaba.

https://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/175892-8-yil-once-aldigim-raporda-surekli-ibaresi-yok.html

Son düzenleme:
burapor olayını çözemedim nasıl etmem lazım. heyetdeki evrakda çalışan memurlarla tartıştım biz raporu düzeltemeyiz diyorlar.
raporda sürekli ibaresi yazan kutucuk işaretli değil. konrol süresi 0 yıl yazıyor. rapor sürekli verilmişti ama kutucuk işaret li değil şimdi uğraştırıyorlar

erdal kardeş evde bakım maaşından bahsediyoruz 2022 değil bilgin olsun

Üst Alt