Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşımın kesilmesi için nereye ne zaman başvurmalıyım?

mami23082

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Yeni işe gireceğim inşallah bu engelli bakım maaşı ve engelli maaşının kesilmesi için nereye müracat etmeliyiz sigorta başlangıcında mı kestirmem gerek bir de yardımcı olursanız sevinirim ..

Bakım parasını almak için müracaat ettiğin yere yani "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü" ne başvuracaksınız.
Şu tarihte işe başladığım ve gelir kriterlerini aştığım için bana ödenen bakım parasının kesilmesini talep ediyorum diye bir dilekçe yazın.
Onlar başvurunuzu kabul eder ve sizden ilk maaşın bordrosunu isterler.
Önemli bir husus işe başlar başlamaz hemen başvurunuzu yapın,çünkü size haksız ödeme yapılırsa o paraları geri ödemek için bir sürü prosedürle falan uğraşmanız gerekebilir.Zaten örneğin siz 5 ağustosta işe başlasanız bile size ağustos ayının ilk 4 gününün ödemesini bile yaparl

eyvallah teşekkürler öncelikler geride kalan gün için değil pzt başlıyor sigorta pzt hemen mi gitmem lazım ben pzt günü engelli raporu almayla da uğraşacağım hani ilk maaşı da özel olduğu için ay sonunda verirler diye tahmin ediyorum bordroyu almak için de iş yerine gitmem gerek galiba bu maaşı almak sıkıntı kestirmek sıkıntı galiba ... Teşekkür ederim sağolun

Böyle durumlarda bildiğim kadarıyla yasal olarak 15 gün içinde bildirim yapmanız gerekiyor.
Bana kalırsa ilk önce sigorta girişiniz yapılsın,sigorta girişi yapıldıktan sonra resmi olarak işe başlamış oluyorsunuz.İş yerinede durumu anlatın ve ilk maaş bordromu ne zaman alabilirim diye kesin bir cevap alın.Başvuru sırasında en azında bordromu şu tarihte verecekler diyebilirsiniz.Ayrıca kuruma da aynı gün gitmenize gerek yok 3-4 gün içinde dilekçe ile başvurunuzu yapın.

ooo iyiymiş bu çünkü acilen rapor almam da gerekiyor pztden itibaren 15 gün içinde bildirme olayı iyi inşallah rapordan sonra hallederim bunları çok sağolun teşekkürler ... Kurum biraz daha sıkıntılı yerde ulusta dağın taşın tepesinde açıkçası o yüzden hepsini birden halletsem güzel olacak bu işlerin

Üst Alt