Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parası alan hastanın tedavi amacıyla il dışına çıkarılma prosedürü..?

mmmurat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar;
Engelli bakım parası alan hasta hastalığından dolayı il dışında tedavi olabilirmi..
Bu duruma sosyal hizmetlerin yaklasımı nedir?
Ne yapmamız gerekmektedir.

Tedavi için gitmenizin bir sakıncası olmaz ama 3-4 ay kalınacaksa bildirmekte yarar var ancak tedaviye bakıcıyla gittiğinizi belirtin

Peki bu durumda ikametgah degisiyormu ve il disinda kalinan tedavi surecince maas kesiliyor mu

ikametinizi değiştirmiorsanız niye ikametiniz değişsin ki. fakat il dışına çıkarken ne kadar gun çıkarsanız çıkın gidin il müdürlüğünden izin alın. izin verirler. aylık kesilmesini gerektirecek durum değişikliği olmadığı sürece aylık kesilmez.
bakıcı da yanınızdaysa tabi. ama bakıcı yoksa bunun degerlendirilmesi gerekir. sonuçta bakıcıya 7/24 saat bakım hizmeti karşılığı ücret ödeniyor. bakıcı kesinlikle yanında gitsin.
siz il müdürlüğüne gidin durumunuzu anlatın onlar yol gösterir size.

Peki tedavi gordugu hastaneden heyet raporumu alcak yatis belgesimi alicak yada belirli tarihler araliginda tedavi gormustur diye belgemi alcak.

Belgeye gerek yok siz müdürlüğe tedavi olmak için şehir dışına çıkmak istediğinizi belirtiseniz onlar gerek görürlerse o süreçte hastanede kalıp kalmadığınızı ögrenebilirler yada sizden hastanede kaldığına dair bir evrak isteyebilirler ama evrak işine gerek olduğunu zannetmiyorum, ama gitmeden önce bildirmeniz sizin yararınızda olacaktır.

Ya bnm asil sikintim acilen ozel aracla hastaligondan engelliyi alip istanbula getridim. Hafta sonuydu. Bakicisida yaninda. Illa sosyal hizmetlere bakici gidip dilekcemi vermeli. Yani fakslasak olmazmi.

Bence hastanedeyseniz direk arayıp ben "tedavi için x hastaneye bakıcımla birlikte geldim "demeniz yeterli olacaktır.

Asil merak ettigimin hasta hastanede tedavi gorucek amma yatmayacak. Yani ewde bakilcak. Ama doktoruna gidicek. Birde ne kadar suresi var buil disinda kalmanin

Çok büyük sıkıntı olacak bir durum yok, tedavi için gittiğinizi müdürlüğe bildirmeniz yeterli olacaktır, müdürlük durumu isterse araştırır ama o kadar zahmete gireceklerini sanmıyorum bildirmeniz sadece olası durumda eve gelmelerine karşı bir önlemdir bildirin yeterli olacaktır.

Cok buyuk sikinti olcak durum nedir askin gozyaslari

Çok büyük sıkıntı olacak bir durum yok bildirmeniz onların sizin şehir dışında olduğunuzu bilmesi ve olası kontrole gelmemesi yeterli olacaktır.

Yok sıkıntı olmaz yani müdürlük 4-5 ay parayı keselim git gel geri bağlayalım demez, ancak kalınacak süreyi de bildirirseniz o süreçte olası kontrole gelmezler, dediğim gibi meraklanıp endişelenmeyin bildirip gidin zaten kuruma bildirince onlar size daha net cevap verirler.

Cok tesekkurler. Gerekli olursa tekrar bilginize danisirim. Saygilar

Üst Alt