Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parası aldığı için özürlü maaşı kesilenlere müjde!..

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Bugün pirimsiz ödemeler genel müdürlüğünden özürlü maaşları şube müdürü Bülent Bey'le görüştük. Özellikle Kahramanmaraşta uygulanan ve il idare kurulu kararı gereğince bakım parası aldığı için özürlü maaşı kesilen engelli arkadaşlarımızın özürlü maaşının tekrar bağlanması söz konusudur. Bu konu ile ilgili yönetmelik değişikliği maliyenin de görüşü alınarak 1 ay içerisinde yayımlanacaktır.

Dolayısı ile bakım parası alan engellilerden 18 yaşının altında yada üstünde olsun hiç farketmez özürlü maaşını da aynı anda alabileceklerdir. Zaten almakta olan binlerce kişi vardı ancak Kahramanmaraşta idare kurulunun yanlış uygulaması yönünden birçok engellinin özürlü maaşı kesilmişti. Bu durumu ortadan kaldırmak için gerekli yasal değişiklikler yapılacak ve kahramanmaraştaki aylığı kesilen engellilerin maaşı tekrar bağlanacaktır.

Bakım parası SGK hukuk müşavirliğininde görüşü alınarak düzenli bir gelir olmadığı ve sosyal bir yardım olduğu vurgulanmıştır. Bunun anlamı şudur: Bakım parası alanların aldıkları bu ücret sosyal bir yardımdır ve düzenli gelirden sayılmaz ve özürlü maaşı almaya engel değildir.

Özellikle kahramanmaraştaki bakım parası aldığı için özürlü maaşı kesilen engellilere ve ailelerine bu müjdeli haberi verelim lütfen. 1 ay içerisinde ilgili yönetmelik değişikliği yapılacaktır ve özürlü maaşı kesilen engelli arkadaşlarımızın bu maaşı tekrar bağlanacaktır.

Saygılarımla.

Hasan Tahsin YAZICI
Psi,kolojik Danışman

Tekrar soruyorum o zaman biz Düzenlenerek çıkacak yeni yönetmeliğimi beklemeliyiz. yoksa dilekçe yazıp baş vuralım mı. _?

Baş vuracağımız makam. Malmüdürlüğü mü olmalı. yoksa Pirimsiz ödemeler genel müdürlüğü mü_?

ben bugun duydum 2022 den maaş alanlar evde bakıma muracat edemıyecekmış evde bakım alanlar 2022 ye muracaat edemıceklermış 1 ay once ankaradan boyle yazılı gelmış yanı hem evde bakım hem 2022 alacıkmışız boyle bırşey varmı izmir mal mudurluğu boyle demış komşuma dırekt mal mudurluğu soylemış onada

malmüdürlüğü demişse inanma o kurumdakilerim biçoğu harbiden bilgisiz eskaza memur olmuşlar bilip bilmeden konuşuyolar sgk ya sormak lazım bir uzmana bence daha iyi bilgi alınır:)

bizde k.maraşta oturuyorduk evde bakım parası aldıgımız için 1997 yılından itibarenn aldıgımız 2022 aylıgını kestiler ve ben 170 aradım tekrar muhtaçlık belgesi istediler,
dün belge heyete girip onaylanıp ankaraya göndericektik fakat mal müdürü onaylamamış,
evde bakım parası alan 2022 aylıgını alamaz demiş ve öle kaldı

Üst Alt