Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parası ve 2022 maaşı aynı anda mı alınır?

dua20

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selamün aleyküm ben bi sorum olcaktı raporumu aldım 2022 yararlanabilir demiş diger sorunlarda belirtigi evde bakım yani bakım aylıgı alabilir demiş peki 2022 kanuna göre benim yüzde 80 rapor aldım bu maaşım 1128 olması lazım o maaş haricmi bakan kişiye maaş baglanır yada sadece bakım parası alıp 1128 verilmezmi 1128 haricmi bakım parası kesilen kişiye baglanır.s.a

acaba malulen ücreti ne kadar 2022 göre raporum &80 aldım ona göre 1128 olması lazım malulen olursa kac olur

Evet 2022 ve Evde Bakım maaşı aynı anda alınabilir, ancak şu şartlara uymanız gerekir.
1. Raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi olması gerekiyor.
2. Evde Bakım için, 2022 1 aylık tutarı dahil olmak üzere tüm gelirlerinizin toplamı kişi sayısına bölündüğünde 467 TL'yi geçmiyorsa ve eve gelecek heyet tarafından bakıma muhtaç olduğunuz yönünde görüş bildirilirse alabilirsiniz. Başvuru Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapılıyor.
2022 için, gelirle giderden hangisi fazla ise (eviniz ve aracınız varsa rayiç bedelleri dahil olmak üzere) kişi sayısına bölündüğünde 119 TL'yi geçmiyorsa ve çalışmıyorsanız alabilirsiniz.
Örnek: Gelir 700 TL, Gider 500 TL ise, 700 kişi sayısına bölünür 119 TL'yi geçmemelidir ya da Gelir 500 TL, Gider 700 TL ise yine 700 kişi sayısına bölünür.
Başvuru Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

Rapor oranı % 70 ve üzeri için 2013 için 2022 maaşı yaklaşık 1130 TL, Evde Bakım aylığı asgari ücret olarak ayrıca ödenir.

sayın kelebek & 80 rapur aldım agır özürlü diye belirtmişler raporum süresiz şimdi şöyle durum var tabiki bakım aylıgı icin anneme verecekler benimde 2022 göre ayrı maaşım rapora göre &80 agır özürlü evde gelir en az 600 milyon evde 4 kişiyiz bir aylık harcama 800 milyonu buluyor mutfak harclıgı mesela bugun 130 gitmiş mutfak masrafı üst giyinme filan 400 bulur anladıgım kadarıyla kendi 2022 maaşımdan ayrı ödeme yapılıyor allah razı olsun

benım bır tanıdıgım var %80 ozurlu hem aylık alıyor 2022 hemde ablası evde bakım maası alıyore yanı alabılırsın

tamam ozaman ikisindende alınabiliyor annem alsın bence askeri maaş benim zaten 2022 maaşından bin küsür maaş alırım annemde askeri maaş 700 filan sagolun

birşey sorcam bakım aylıgı aylıkmı ödeniyor yoksa üc aylıkmı

allah razı olsun bana yetkililer şunu şöyledi bakım aylıgı bir ay sürdügünü söyledi 2022 3 ay dogrumu bunlar peki bakım aylıgı ilk önce baglancakta sonramı ben kendi öz maaşımı alacagım tşk son sorum konu kapatılsın inşaALLAH cok soru soruyorum cünkü evraklarımı yaptırıyorum

2022 üc aymı sürüyor acaba haziranda ödemeler yapılcak cünkü marta yetişmez evraklar

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü bakım aylıgı icin evrakları teslim ettim ne zaman netice belli olur
2022 icinde kaymakanlıktaki syd bugun verdim bakım aylıgı ne zamanda belli olur sosyal hizmetler cocuk esirgeme kurulu bir ay icinde bittigini söyledi herşeyin
2022 icinde bugun evrakları teslim ettim o ne zaman süresi acaba bulundugum şehir ısparta

yardımcı olurmusunuz acaba????*

Üst Alt