Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım parasında tarla gelirlerinin hesaplanması nasıl yapılıyor?

Sibel6767

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim dedem var 91 yaşında kendi ihtiyaçlarını kendi gideremiyor evde bakım maaşı yatırmak istiyoruz dedemin maaşı var Bağ-Kur emeklisi ve evde 3 kişiler esiminde maaşı var ama biz ayriyiz ustkatta oturuyoruz kayınpederim kayınvalidem ve dedem altkatta oturuyorlar kayinpederim emekli değil acaba bakım parası için başvursak kabul edilirmi

Canancanan, 2019 yılı için
Evde bakım maaşına başvurabilirsiniz. Kiş başı 1219, 35tl oldu.

Merhaba ,biz evde annemle 2 kişiyiz kendisi yaşlı ve bir çok ameliyat geçirdi bu evde bakım parasına dair kafam şöyle karışık,toplam gelirimiz 4300 tl gibi bir rakam lakin biz bu rakamın içinde ev kirası yakıt ve faturaları ödüyoruz zaten ev kirası ve yakıtı çıkardığımız zaman kişi başı gelir 970 lira oluyor evde bakım parası için başvuruda bulunabilir miyiz? bu şartlarda başvuru sürecinde total gelir hesaplanıp kira yakıt hesaplanıp giderlerimiz çıktıktan sonramı dikkate alıyorlar yoksa sadece toplam gelir üzerinden bölüp ona göre mi değerlendiriyorlar?yani ben yukarıda ki şartlarda başvuruda bulunabilir miyim?

Evde bakım maaşı alan kişi mesela engeli kişi çoçuğu ysa onun üzerine 150 bin liralık araba alırsa sıkıntı olurmu?

richebourg
sizin bilgilerinize göre ebm nin bağlanması mümkün değil çünkü hane kişi başı gelir sınırını fazlasıyla geçiyorsunuz.ebm de hiç bir gider gelirden düşülmez tüm gelirler hesaplamaya dahil edilir.hesaplama toplam gelir üzerinden yapılır

Ceranimo
bağlı olduğunuz kuruma danışın çünkü her vakıf farklı cevap veriyor.ebm de nasıl hesap ediliyor bilmiyorum.
eğer 2022 deki gib işlem yapılıyorsa araç alımında alınan arac değerının 120de 1 i aylık gelir olarak hesaplamaya dahil edilir yani 150 binlik aracın 120de 1 i olan 1250 tl gelirinize eklenır hesaplamada
araç engelli adına ötv indirimi ile alınırsa indirimli tutarın 120 de 1 i hesaplamaya katılır. 150binlik aracı ötv indirimi ile 110 bine aldıysanız 120de 1 i olan 917 tlyi gelirnize ekleyerek hesap ederler

Merhaba arkadaşlar bakım parasında tarla geliri hesaplanması nasıl yapılıyor? Neye göre hesaplanıyor?

zeynep71
bulundugnuz yerdeki il/ilçe tarım müdürlüğünden öğrenırsınız
başvuru yaptıgınızda sıze verılen belgede ugrayıp onaylatacagınız kurumlar var bunlardan biride il / ilçe tarım müdürlükleri.tarla geliri ziraai gelir oldug için il / ilçe tarım müdürlüğünden size tarladan ne kadar gelır ettıgınızı söylerler.

Yazdıklarınızı anladım. Sosyal hizmetlerde nasıl hesaplanıyor. Acaba? Yazdıklarınız için teşekkür ederim

Şu şekilde oluyor şimdi tarla varya oradaki muhtarı gidion yazacak dicekki bu tarladan aylık 300 500 geliri var kaşe imza onu götürüp vereceksin

zeynep71

İlçe Tarım müdürlüğü sisteme tc nosunu girer, başvuru yapan kişinin üzerindeki tarla ve tarla geliri yazıyor bu bir yıllık gelir 12(ay) a bölünüyor, sosyal hizmetlerde evdeki kişi sayısına böler

Merhaba bakıcı maaşı için başvuru yapıcam ama şuan tekrar hastaneye yatış yapıldı bu durumda başvuru yapılabilir mi

Kalem

abla benim %80 psikiyatirdan %3 ayagimdan toplamda %81 agir engelli raporum var engelli ayligi aliyorum annemde dul maasi aliyo evde bakim parasida alabilirmiyiz

abdllh

anne dul maaşı siz 2022 alıyonuz.2022 alan biri ebm ye başvurusa o 2022 maaşıda gelrıe dahıl edılır.aynı şekılde ebm alan 2022 ye başvuru ederse o alınan ebm 2022 gelır hesaplamasına dahıl edılır

siz 763 tl alıonuz,annenz ne kadar alıo evde kaç kişisiniz. bunları bılmeden net cevap verılemez

evde 2 kişi iseniz 2438 tlyı geçmemesı gerekıo gelrınızın geçmezse ebm baglanır ama bu kezde yapılacak ilk incelemede 2022 kesılır .çünkü 2 kişisniz annenın dul maaşını katmadan bile sadece alınacak olan ebm den dolayı sınırrı geçersınız ebm:1384 tl.1384 / 2 : 692 bu durumda kesılır.
not: evde 2 kişi var olarak hesap ettım.kişi sayısı fazla ise durum değişebilir birde en önemlısı eger kırada oturusanız bu sıze büyük avantaj sağlar çünkü emsal kıra bedelı gelirden düşülür.

-mka

evde iki kisiyiz annem ve ben annem iki ayda bir 500 tl aliyo sizce bas vurmamda bi sakinca varmi basvurmalimiyim

abdllh
2 ayda bir 500 tl yani aylık 250 tl alıyo.250 tl dul maaşı kaldı mı ya.eminmisin mıktardan
rapor ve gelirin uygun bu bilgilere göre her türlü ebm yı almanız gerekıo ama ebm almaya başlayınca 2022 yanı sizin aldgınız engellı maaşı kesılır.gene soruyum evınız kıra mı kırada mı oturuonuz.kiracı isenız ne kadar kıra ödüonuz .eger kırada ısenız ödedıgnız kıraya göre 2022 kesılmeyebilir.bunlara net cevap verırsen net bişi diyebilirik

bas vurmamda bi sakinca varmi basvurmalimiyim
başvurmanda sakınca yok.bence başvurn 763 tl nere 1384 tl nere yaklasık 2 katı

-mka

ev kendimizin kira degil annemin aldigi maastan da eminim

cevabladiginiz icin cok tesekkur ederim cuma gunu basvurucaz

bu arada bazen haberlerde duyuyorum odenen maasi tekrar faiziyle istiyolar bendede boyle bi durum olmaz dimi

abdllh
maaşların kesılmesı ve yersız ödeme dıe faızıyle gerı ıstenmesı.durumundakı degışıklıklerı bildirmeyen hıle yoluna gırınler için sizin durumunuzda abm almanzıda bi sakınca görunmuo rahat olabilirsiniz

-mka

yaşlı bi yakınım az bisey yuruyo diye bakim parası alamamış bana vbaglanma ihtimali varmı

Selam KALEM HANIM bakım aylığı tahütnamede evde yaşayanlardan biri çalışmaya girince 15 içinde bildir yazıyor yalnız
20 gün çalıştı işden çıkan haneden biri yaşayan kriter geçmiyo genede bildirmem gerekmi HERKEZE TŞK EDERİM CEVAP İÇİN

Selam KALEM HANIM bakım aylığı tahütnamede evde yaşayanlardan biri çalışmaya girince 15 içinde bildir yazıyor yalnız
20 gün çalıştı işden çıkan haneden biri yaşayan kriter geçmiyo genede bildirmem gerekmi HERKEZE TŞK EDERİM CEVAP İÇİN

Işe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde bildirmeliydiniz. Zaten 20 gün çalışıp ayrıldığına göre 15 günü çoktan geçmiş. Bir de gelir kriterini geçmemiş diyorsanız, bana göre bildirmeye gerek yok. Bakalım diğer arkadaşlar ne der.

Ankyra
bencede sıkıntı olacak bir durum değil bunla beraber aynı hataya düşmeyın zamanında bildirn derim.

abdllh
güzel kardeşim. @Ankyra arkadaşımız net cevap vermiş.nice %90 ve üzeri engelı oldugu halde tam bagımlı olmadıgı için ebm alamıo hatta başvurusu bile alınmıo ama %50 olup tam bagımlı olan dıger şartlarıda tutarsa ebm alabılıyo.sizin süreklı olan önceden alınan ağır engellı raporunzu varmıs sakın yenıden rapor almaya kalkmayın kolay kolay tam bagımlı rapor vermıolar hazırkınden olma ve ebm için başvur gelen heyet zaten hem rapora bakıo hemde sorular soruo .dr kadr olmaslarda artık onlarda rapordakı hastalıkları engelı olanların neyı yapıp neyi yapamadıgnı çok ii bilio.mıktarı fazla oldugu için ebm ye başvur olursa 2022 kesılır varsın kesılsın olmazsa zaten kaybedecek bişiyin yok

Merhabalar, sorumu dogru yaziyorum pek kulanamadigim icin bir yanlisim varsa simdiden ozur dilerim,benim %90 sngelki rapou ayni zamanda hasta alt bezi kullanabilir raporlu kardesim var, ailede dort kisiyiz ben calisiyor oldugum icin ebm sinirini az bir fark ile asiyoruz ve alamiyoruz ayni mahallede yasayan evli ablam kirada ve durumlari ebm sinirinin cok altinda ve ailemde yaşli oldugu icin kardesimin bakimini ablam ustlenmek istiyor bu durumda ebm alablirmi veya alılabilmesi icin ne yapilmasi gerekir suan kardesimin vesayeti 76 yasinda babam uzerinde konu hakkinda rica etsem degerli yorumlarinizi paylasabilirmisiniz

ömersarı
kardeş raporu tam bagımlı ise babanzın vesayetini kaldırmanız gerekıor vesayetı bakımı üstlenecek ablanzın üzerine almanız gerekıyor ve engellının ıkametınıde almanz gerekıyor.ama eğer rapor TAM BAGIMLI değilse isterse o rapor % de 100 olsun bı anlam ifade etmez boş yere ugrasmayın alıp almadıgnızı bilmıom eger almıosanz şartınız tutuosa 2022 ye başvurun.dediğim gibi rapor tam bagımlı değilse ebm için başvurunuzu almazlar

Sayin mka
Bilgilendirme icin cok tesekkurler biz raporu 2009 senesinde almistik ve detayli kontrol ettim tam bagimli olarak bir bolum veya ibare yok rapor suresi olarak surekli belirtilmis ve ıq seviyesi %25 tum vucud kaybi orani %90 belirtilmis.Acaba tam bagimli proseduru veya ibaresi sonradanmi yapilan bir uygulama cunku kardesimin almamasi imkansiz gorunuyor eger belirttigim gibiyse sanirim surekli olmasina ragmen raporu yenilememiz gerecek, ayrica vesayet degisimi icin mahkeme ebeveyn(babasi) hayatta iken evli olan ablasina vesayet verirmi ki yani bir fikriniz varmi diye merak ettim cok tesekkurler

ömersarı
[FONT=sans-serif]tam bagimli proseduru veya ibaresi sonradanmi yapilan bir uygulama mı[/FONT]
evet bu yıl başladı
[FONT=sans-serif]ebeveyn(babasi) hayatta iken evli olan ablasina vesayet verirmi [/FONT]
ALLAH saglıklı ömür versin babanzıa.yaşı ileri bir yaş oldugu için mahkeme eger vasılık görevlerını yerıne getıremedıgıne hükmederse elbettekı ablanız alabilir vesayeti
sizin rapor süresizmiş yeni rapora gerek yok.örnek resımdekı yerlere bakın rapor durumu için
nuzeas.jpg

kMv6ZX.jpg

Sayin Mka
Detayli aciklamaniz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler Allah razi olsun iyi aksamlar

Üst Alt