Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıma muhtaç kişiye bakım ücreti verilmemesinin gerekçesi nasıl alınır?

selhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim bir sorum olacak, yardımcı olursanız memnun olurum. Bakım ücreti için başvurdum. Gelir durumum da bir sorun yok. Yalnız evde iki kişi bakıma muhtaç, gelen memur sadece birine vermeyi uygun gördü... gerekçesi de babamın emekli maaşı var diye sadece birine onay verdiler.Bir kişiye verilen bakım ücreti diğer bakıma muhtaç kişiyi hesaplanırken kaideye alınmıyor diye biliyorum. Oradaki memurların çoğu konuşurken böyle konuşuyorlar. Ama dediklerinin tam tersini yapıyorlar. Bakıma muhtaç kişinin bakım ücreti verilmemesinin yazılı olarak gerekçesini alabilmek için ne yapmam gerekiyor. Neler yapabilirim. Selametle kalan...

SELHAN
şimdi durum karışık gibi görünsede gayet açık birici kişiye bakım ücretini onayladılarsa evdeki gelir 700 tl daha artmış demektır yani bağlanmış olan bakım maaaşı gelir kabul edilmiştir bu yüzde maddi kriter olan kişi baı gelir 467 tl geçmiş olab ilir

memurlar kafalarına göre bence kural uyguluyor çünki bakım parası hesaba dahil edilmemesi lazım

benım sartalarımın uymasına ragmen verılmedıı memurlarr kendılerıne gore degerlendırıp uygun görulmedıgını soyleyen yazıyla bıldırdılerr evde 3 kişiyiz eve gıren gelırr ıse 900 tl sanırım bızlerın temız nezıh bır ortamda olmamız gerekıoo yada kırık dokuk bır ortamada yasamamız gerekıyor anlam veremıyorum

bitter çikolata;
şartların uymasına rağmen vermediklerini düşünüyorsanız büşra hanım hakkınızı arayın hiç birşey yapmasanızda en azında BİMER e bir mail atın durumunuzu anlatın gereken kesin yapılır mademki şartlarınızın uyduğunu düşünüyorsunuz olurmu öyle şey illa yaldızlı ihtişamlı ortamda yaşamak gerekiyo diye birşey durumunuz yoktur şuanki oturduğunuz eve gücünüz yetmiştir oturuyosunuzdur durumunuz şuan bulunan eşşalara yetmiştir veya yenisini alacak durumunuz yoktur eskidir eşşalarınız ama bunun için öle şey olmaz hı ama bakın şöle birşey olabilir engellinin kaldığı oda yattığı yatak engellinin giyiminde kirlilik söz konusu ise o yüzden onaylamamış olabilirler siz sormadınızmı veya onlar sölemedilermi şuna istinaden maaş başvurunuz onaylanmamıştır diye bilgi verilmedimi size

Aynı kuruma ya da valiliğe itiraz dilekçesi verirsin. Yazılı cevap vermek zorundadırlar. Birinciye verildiğine göre ondan kaynaklanan bakım ücreti gelire dahil edilmez. Muhtemelen ikinci engelliyi "kendi işini görebilir" diye değerlendirmişlerdir. Aile ve sos. polk. il müdürlüğüne bir dilekçe ile başvur ya da git öğren bu kadar basit.

Üst Alt