Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakmakla yükümlü olduğum kişi için vergi indirimi alabilir miyim?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
İyi günler, iyi forumlar.

Annem %84 oranında ağır engelli raporuna sahip. Rapor tarihi 2014. Vergi indirimi hakkında bulunduğum ildeki vergi dairesini aradığımda gerekli evrakları söyledi fakat bakmakla yükümlü olduğuma dair bir belgenin olduğunu ; bu belgeyi nereden alacağımı sorduğumda bilmediğini benim araştırmam gerektiğini söyledi. Ben araştırdım fakat bu belgenin nereden alındığını bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

ikinci sorum ; ben kamu çalışanıyım annemin bu raporu doğrultusunda maaşımda bir vergi indirimi gerçekleşir mi ? daha önce paylaşılan konularda böyle bir şey mümkün görünüyor acaba vergi indirimi hakkım varsa tam olarak şartlar nelerdir ?

saygılarımla

clawera

Herhalde sgk'dan alacaksın. Senin sigortan bağlamında söylüyor çünkü. Yani, annen senin üzerinden sağlık güvenceliyse, bu mesela sgk'nın anneni senin için bakmakla yükümlü birey saydığı anlamına gelir.
Eğer durum böyle ise, defterdarlıktan elde edeceğin sakatlık indirimine istinaden maaşının bir kısmı gelir vergisinden muaf olur. Bu da maaşına yaklaşık 100 tl gibi bir artış sağlar.

Üst Alt