Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakmakla Yükümlü Olunan Ferd Sebebiyle askerlikten muafiyet..?

37kerem

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben 20 yaşımdayım ve üniversite öğrencisiyim. Babam %87 engellidir. İkimiz yaşıyoruz ve yakınımızda hiç bir akrabamız bulunmamakta... Bir gün askere gitmek zorunda kalacağım ama gittiğimde babamla ilgilenecek kimsem yok. Kendisi ağır engelli ve konuşamamaktadır. Derdini sadece ben anlayabiliyorum. Hiç bir bakıcıya ya da bakım evine güvenipte babamı onların ellerine bırakamam. Güvenden ziyade kendiside ihtiyaçlarını tam anlamıyla benden başkasının rahat bir şekilde gideremeyeceğini belirtmekte. Araştırmam sonucu bir sonuç elde edemedim. Böyle bir durumda muafiyet hakkım var mıdır? Ne yapmalıyım. Sizlerin bu konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef kardeşim, bu konuda bir muafiyet yok. Askerlik zamanı gelmeden olabildiğince plan yapıp yokluğunda babanın idare edebilmesini sağlaman lazım.

Çok zor bir durum.

Üst Alt