Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard formülüyle emekli olamıyorum...

vahiterhan

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
evet arkadaşlar ben kalp ve hipertansiyon 30 + 10 tüm vucut fonksiyon kayıp oranı toplamda 40 ama bu illet balthazar formülüne göre 3 puan düşüyo 37 falan kalıyor .
bu haksız uygulamayı kabul etmek çok zor. doktorların verdiği %40 oran geometrik bir şekilde çarpılıp bölünüyo ve yok ediliyor, hakkımız elden alınıyor. buna hepimizin şiddetle karşı çıkması lazım .

sağlık raporu ile ilgili dava açmak?

arkadaşlar yazacağım konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

ben 2009 yılında % 37 rapor aldım(vergi indirim için) ancak 2008 yılında da rapor almıştım oran%28
asıl önemli olan konu şu:
raporlarda süreklidir diye ibare varsa hastalık dereceleri de sürekli değil midir.?

2008 yılı raporum
klas 2 hipertansiyon %20
koroner arter hastalığı %10
toplam %30-2=28

2009 yılı raporum
klas 2 hipertansiyon %10
koroner arter hastalığı %30
toplam %40-3=37

yukarıda detaylı belirttiğim rapor çelişkisine dikkatinizi çekmek isterim
2008 yılında kalp oranı düşük.hipertansiyon oranı normal.
2009 yılında da kalp oranı yüksek hipertansiyon oranı düşük
bu hastalıklar artabilir ama iyileşme gösteremez.çünkü zaten kurul raporunda süreklidir diye imza altına alınmış

illaki iki hastalığımdan birini düşürecekler %40 almayayım diye.kabul edilebilir bir durum değil.

bu konuyu dava etmem için kazanma şansımı öğrenmek ve sürecin zaman olarak ne kadatr sürdüğünü öğrenmek istiyorum.
teşekkürler.

Üzgünüm, ama bence kazanma şansınız yok. Elinizde bir dönem alınmış %40 ve üzeri bir rapor olsa, bi ihtimal, ama şu haliyle mümkün görünmüyor bana. Varolan işgücü kaybı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almanız şart.

Bu Baltazar Cetveli Türkiye'deki engellilerin durumlarına göre mi çıkartılmış bir cetveldir yoksa uluslararası standartlara göre mi belirlenmiştir. Kriterler heryerde aynı mıdır? Yani ülkemizdeki tek kolu yada tek bacağı olmayan birinin oranı burda neyse dünyanın her yerinde aynı mıdır ? Bir çok engelli arkadaşımız artık engelli değil bu cetvele göre.

Gerçekten de bir çok engelli arkadaşımız artık engelli değil bu cetvele göre.
Baltazar çetveli ilk uygulandığı tarihte sağlık raporum %80 den % 68'e düştü,geçen yıl iş yeri için sağlık raporu aldım %68'lik rapor %63 oldu:) Birkaç kez daha gidersem sanırım sağlama çıkıcam:)

Ha gayret Fikriye bir kaç gidişten sonra kesinlikle iyileşecek ve artık engelli olmayacaksın:) Ne güsel işte devlet sana anlayış gösteriyo:) O kadar gösteriyo ki seni engelli olarak bile görmüyo:) Belki de görmek istemiyo:))))))))

Doğru engelli olarak görmüyor yani görmek istemiyor:))) Bitane bitanedir:))) düşünsene her 10 kişiden birini saymasa ciddi anlamda türkiyede engelli sayısı azalır:) Malulen emekli olmayayım diye yapıyo aslında:))) ama neyse az kaldı:)

Sanırım bu cetvelden sonra bir çok arkadaşımız yeni rapor almaya gidemiyor. Engelli gidenler sağlam olarak çıkıyorlar. Dolayısıyla bir çok haktan mahrum oluyorlar. Bu durumda şu soruyu sormak lazım: Engelli tanımı neye göre yapılmalı ?

Devlet engelli sayısını azaltarak ne yapmak istiyor olabilir? Parası mı yok engelliye ayıracak yoksa çok engelli var yarısını yok edin mi:)

Güzel bir soru.Engelli tanımı iş gücü kaybına göre yapılırsa daha doğru olur bence.Çünkü benden daha çok iş kaybı olan bir arkadaşım, oda tekerlekli sandalyede ama raporu % 45 benimki son değerlendirmede %63. Aradaki fark?
Diğer konuya şimdilik değinmicem durum açık ve net ortada zaten:) Görünen köy kılavuz istemez:)

türkiye olarak birleşmiş milletler özürlüler sözleşmesine imza atıldı.imzadan 2 ay sonra yürülüğe resmen girecek.türkiye engelliler konusunda tek başına kafasına estiği gibi davranmayacak artık.uluslararası özürlüler komisyonu tüm sorunlarımıza çözüm bulacak arkadaşlar biraz sabredelim.komşumuz kanserdi özürlü raporu alamadı geçen gün vefat etti.insanların ölümleri bile %40 etmiyor bu ülkede nasıl bir hukuktur bu.

----------

adı üstünde %35 engelli,%30........ örnek verdim bunları sadece.
engel engeldir.oranı dayatılacaksa insanlara bunun adı ne yönetmelik,ne de başka bir şeydir.
kendi verdikleri raporları kendileri geçersiz sayıyorlar.
benim tüm vucut fonksiyon kayıp oranı:%37
bakın ne kadar saçma ve mantıksız %37 engelli diye rapor alıyorsunuz,ama raporunuz işe yaramıyor , ama sağlam raporu isteseniz verilmiyor.pes doğrusu.

Üst Alt