Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bana bakım maaşı bağlandığında annemin 2022 maaşı kesilecek mi?

Ertelendim

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Benim sorum şu arkadaşlar .biz evde 2 kişi yaşıyoruz .annem engelli maaşı alıyo ben bakım parasına başvurdum ve onaylandı .şimdi annemin engelli maaşı kesilecekmi.bi kaç yerde okudum ödenen kira gelirden düşülüyo diye kirada oturuyoruz .bilgisi olan cvp verirse sevinirim şimdiden tşk

Ertelendim

Kira bedeli sadece 2022 maaşında emsal bedel olarak düşülüyor. Yani siz 500 lira kira verırken illa 500 lira düşülmez gelen heyet inceleme yapar etraftaki kiraları bakarlar ve belkıde 600 lira der yada bu ev 500 etmez deyip 300 lirada düşer kısaca sizin ödediğiniz kira bedeli değil civardaki emsal fiyata bakarlar.

Annenizin aldığı engelli maaş evde bakım maaşı ise sizin evde bakım maaşına almanıza bir engel olmaz.yok 2022 alıyorsa size evde bakım maaşı bağlanırsa annenizin 2022 maaşı kesilebilir sormanızda fayda var.genede evde bakıma başvurun hem aylık veriliyor hem mıktarı çok.

Tşk ederim mka annem zaten engellimaaşı alıyo.ben evde bakım parasına başvurdum onaylandı.şimdi biz evde 2 kişi olduğumuz için geliri geçiyoruz engelli maaşı için.ama oturduğumuz ev kira ödediğimiz kira bedelini engelli maaşındaki eve giren gelirden düşülecekmi.engelli maaşı kesilirse itiraz hakkımız varmı.şimdiden tşk ler

Eve tek gelir 2022 ayligiysa onu gelir olarak saymiyolar diye biliyorum

-mka

Şimdi kontrast anlaşmasına inanmıyorlarmı?
Ev sahibi-kiracı imzalı anlaşmaya(evde bakım için sosyal hizmetler inanıyor ama)

Beyza92
evet eğer bağlanacak olan evde bakım deılde 2022 olsaydı dediğiniz gibi gelir hesabına dahil edilmezdi ama evde bakım oldugu için bakım maaşında alınan 2022 maaşı hesaplmaya dahil edilir.arkadaş bakım için başvurmuş alacagı bakım maaşı 1000 liradan az fazla 2 kişi olunca bu gelir ikiye bölünce 2022 maaş ıcın olan sınırı gecıyo.aslında ilk önce 2022 bağlandıgı için kesilmemesi lazım bende tam olarka bilmiyorum o yüzden keslebılır sorun dedım
gerçi sormasalar bile incelemede belli olunca onlar otomatık kesıyo o yüzden söylemesınler belkıde kesılmez.

Ertelendim
engelli maaşlarında sadece 2022 de emsal kıra bedeli düşülyor başka hiç bir bedel düşülmez o da emsal kıra bedelı düşülüyor.evde bakımda zaten heç bişi düşülmez..

He-man
[FONT=comic sans ms]erdal evde bakımda heç bir gider hesaplamadan düşülmediği için inansalar nolcak ınanmasalar nolcak.2022ye gelince inanmayabilirler normal çünkü 300 liralık yere evsahıbı ile anlaşıp 400 lira ve fazla bir rakam yazabilirler[/FONT]

Hepinize tşk ederim arkadaşlar.ama Kalem ablada bi kaç yerde yazmış evde bakım maaşında değilde .2022 engelli maaşlarında eve giren gelirden kirada oturuluyosa emsal kira bedeli gelirden düşülüyomuş .kalem abla umarım duyar sesimi cvp verir.

Ertelendim

arkadaşım bende aynın yazdım yukarda.sadece 2022 de gelirden krıa düşüyor amma emsal bedel diye hatta örnek bilem verdim.

@Ertelendim evde 2 kişi kalıyorsunuz. anneniz engelli aylığı alıyor. aynı zamanda siz annenize bakım hizmeti vermek için evde bakım aylığına başvurmuşsunuz. evde bakım aylığı da onaylanmış.

evde bakım aylığı baglandıgı için 2022 aylığının kesilip kesilmeyeceğini soruyorsunuz.

2022 aylığı gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahil edilir. bu durumda sınırı geçiyorsunuz haliyle. lakin kirada oturuyormuşsunuz. emsal kira bedeli hanenin toplam gelirinden düşüleceği için sınırı geçmeyeceksiniz, rahat olun:) emsal kira bedeli 150 TL bile belirlense yine sınırı geçmezsiniz:) o yüzden 2022 aylığı kesilecek diye endişe duymanıza gerek yoktur.

Çok tşk ederim kalem ablacığım.sizin yorumunuz benim için çok önemliydi hakkını helal et .süreç nasıl işleyecek bilmiyorum .incelemede kirayı göz önünde bulundururlar inş .2022 engelli maaşı kesilirse itiraz hakkım varmı

Beyza92 arkadaşımız incelemede otomatik olarak sistem üzerinden kesiyolar demiş. umarım kirayı göz önünde bulundururlar uğraştırmazlar bizi

Ertelendim beyza92'nin "otomatik kesilecek" dediği mesajı yukarıda göremedim ben. her kim dediyse ya da nerede okuduysan yanlış bilgi o.

2022 aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçse bile otomatik kesme olmaz.
2022 aylığı alıyorken SGK kaydı olanların sistem aracılıgı ile tespiti yapıldığında aylık fesh edilir. sizde böyle bir durum yok.

yönetmelik'e göre senede bir defa sosyal inceleme yapılması esastır.
vakıf mütevelli heyeti sistem ve sosyal inceleme sonuçlarına göre muhtaçlığını degerlendirir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL (2018 yılı için geçerlidir) altındaysa 2022 aylığı devam eder. mütevelli heyeti gelir hesabı yaparken hane gelirinden emsal kira bedelini de düşer. ha diyelim ki emsal kira bedelini hane gelirinden düşmediler böyle bir hata yaptılar. bu da düzeltilir merak etme.
ama böyle bir şey olmayacak:) sen bu kadar her şeyi kaygı etme. bir terslik çıkarsa buradan yazarsın hallederiz.
hiçbir sorun da çıkmayacak:)

ha diyelim ki hanede bir gelir değişikliği oldu. evde bakım aylığı yanında başka bir gelir de oldu ve sınırı geçtiniz diyelim. yine 2022 aylığı otomatik kesilmez.

annen sigortalı olmadığı sürece hane geliri sınırı geçse bile vakıf mütevelli heyeti kararı olmadan kimse o aylığı kesemez.

sizde aylık kesmeyi gerektirecek bir durum yok.

Çok tşk ederim kalem ablacığım.huzursuzdum bu yüzden .şimdi aklımda soru işareti kalmadı sayende .tekrardan hakkını helal et ablacığım.iyiki varsın

Üst Alt