Ertelendim beyza92'nin "otomatik kesilecek" dediği mesajı yukarıda göremedim ben. her kim dediyse ya da nerede okuduysan yanlış bilgi o.
2022 aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçse bile otomatik kesme olmaz.
2022 aylığı alıyorken SGK kaydı olanların sistem aracılıgı ile tespiti yapıldığında aylık fesh edilir. sizde böyle bir durum yok.
yönetmelik'e göre senede bir defa sosyal inceleme yapılması esastır.
vakıf mütevelli heyeti sistem ve sosyal inceleme sonuçlarına göre muhtaçlığını degerlendirir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL (2018 yılı için geçerlidir) altındaysa 2022 aylığı devam eder. mütevelli heyeti gelir hesabı yaparken hane gelirinden emsal kira bedelini de düşer. ha diyelim ki emsal kira bedelini hane gelirinden düşmediler böyle bir hata yaptılar. bu da düzeltilir merak etme.
ama böyle bir şey olmayacak
sen bu kadar her şeyi kaygı etme. bir terslik çıkarsa buradan yazarsın hallederiz.
hiçbir sorun da çıkmayacak
ha diyelim ki hanede bir gelir değişikliği oldu. evde bakım aylığı yanında başka bir gelir de oldu ve sınırı geçtiniz diyelim. yine 2022 aylığı otomatik kesilmez.
annen sigortalı olmadığı sürece hane geliri sınırı geçse bile vakıf mütevelli heyeti kararı olmadan kimse o aylığı kesemez.
sizde aylık kesmeyi gerektirecek bir durum yok.