Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bandaj-gen DMD hastaları için yok olmuş kası yeniden canlandırıyor

hersey_66_

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Bandaj gen yok olmuş kası yeniden canlandırır

06 NİSAN 2010

AN RNA "bandaj" bu maskeleri genetik mutasyonların ilk kez Duchenne mülküler distrofi (DMD)li erkeklerde kas-güçlendirme protein yapma görevi yapmıştır.

3500 erkekten 1 tanesi DMD’li olarak doğarlar, protein X kromozomu üzerinde distrofin genindeki mutasyonlar sonucu oluşur. 12 yaşına geldiginde tekerlekli sandalye mahkum olur ve kalp ve solunum yetmezliği yüzünden 30 yaşına gelmeden ölür.

Avustralya, Perth Batı Üniversitesi Steve Wilton ; 24 Yıl önce belirlenen distrofin geniyle gen tedavisi umutları çok yüksekti, Ama genin karmaşıklığı ve boyutu netleşti ve tedavi umudu düştü –Şimdi insanlarda bilmektedir. ‘’Tekrar tanışıldı sağlıklı bir gen olarak değildi basit veya beklenen kadar basit şimdi"

Wilton’un Takımı kalıtsal kusurları düzeltmeyi denemekten ziyade DMD mutasyonlarına karşılık gelen ulak RNA ( mRNA ) parçalarına bağlanacak nükleik asitler oluşturulmuştur. Şırınga edilen bu bandajlar normal distropin üretimini engelleyen mutasyonlara sebep olur, Protein-yapımı esnasında üzerinde atlamaktadır.

2003'te yaklaşım, farelerde işe yaradığı görüldü. 2009 yılında 7 DMD erkeginin ayak kası içine bandajları enjekte etti ve dstropin üretimini başlattı. Takım şimdi 20 DMD hastalarının kanlarına bandajları enjekte etti.
Geçen hafta, Avustralya, Melbourne’da Dünya Ulusal Tıp Kongeresin’de Wilton şöyle devam etti; Doku biyopsilerinde yüksek dozda bandaj alan erkeklerin vücutları boyunca dystrophin üretildi.

Bu Distropin erkeklerde kas kuvvetini arttıracak olup olmadığı henüz belli değildir. Ama Wilton hayvanlarda yaptığı çalışmaya dikkat çekti. Bu Protein uyarlaması 60’lar düzeyinde Becker Müsküler Distrofi hafif seyirli adamlarda bulunduğuna benzemiştir

Sydney Üniversitesi David Allen ; Duchenne İçin en umut verici tedavi seçeneğidir dedi.

Bilimsel Derginin Linki

Gene bandage rejuvenates wasted muscle - health - 06 April 2010 - New Scientist

Selam Arkadaşlar

Bu Çalışmayı Benim görmemi saglayan arkadaşlara teşekkür ederim

Arkadaşalar Bilgileri çok titiz bir şekilde inceledim Bilim Dergisinden Çeviri yatım sdece Aciklamayı bula bildim Başka Detay İçin Abone Olmamı İstiyor

Çalışma Şuan Devam ediyor Müsküler Distrofi Derneklerinde bu çalışma ile ilgili bir bilgi yok ama bilgi bilim dergisinden oldugu için güvenilir ve kesin bir bilgidir denemeler 20 DMD'li erkeklerin üzerinde devam etmektedir kısa zaman sonra derneklerin buna sahip cıkıp finanse edeceklerinden eminim çünkü hiç bir sorun yok ve gerçekten bizlere en yakın tedavi diyebilrim arkadaşlar çok güzel bir haber bu bizlere çabuk ulaşaçagından kesin eminim

bu çalışmayıda çok iyi bir dikkatle takip edip gelişmeleri an ve an sizlerele paylaşacagım

Herkese Acil Şifalar

Hersey_66 yine iz peşindesin:) verdiğin bilgi gerçekten heyecan verici,biz devamlılığı gelebilecek her bilgiyi ümitle takip edecek potansiyeldeyis.Malum bir kas hastası için sabır ve ümit en önemli iki dayanak.İnşallah o deneklerdeki sonuçların olumlu olması ve çalışmaların hızlanmasını dileyelim yine hep birlikte;)

İnşallah Bunlar Güzel Haberler Yakın Gelecekte Bütün Umutlarımıza Hastalığmıza Çare Olur İlaçlar Tedaviler Çıkar Bunu Bekliyoruz Diliyoruz Tüm Kalbimizle Tüm Hastalarımıza Sabır ve Şifa Versin Allahım Arkadaşımada Teşekkür Ediyorum Bu Bilgiyi Bizlerle Paylaştığı için Saygılar.

Ali cansın kardeş. :) Güzel haberler getiriyorsun. Türkiye de kas hastalığı dernekleri de dahil bir çok kurum ve kuruluştan daha fazla takip ediyorsun sen bu işleri. EYvallah :)

Sevgi neydi____?

umuyorum ki en kısa zamanda sonuçlansın...

bu hastalıktan kurtulsak ilk yapacagız şey ne olurdu?

murat o sorunun yeri bu başlık değil.

Ali kardeşim çok teşekkür ederim bu bilgi için. sağlıcakla kal

2003'te yaklaşım, farelerde işe yaradığı görüldü. 2009 yılında 7 DMD erkeginin ayak kası içine bandajları enjekte etti ve dstropin üretimini başlattı. Takım şimdi 20 DMD hastalarının kanlarına bandajları enjekte etti.
Geçen hafta, Avustralya, Melbourne’da Dünya Ulusal Tıp Kongeresin’de Wilton şöyle devam etti; Doku biyopsilerinde yüksek dozda bandaj alan erkeklerin vücutları boyunca dystrophin üretildi.

insan üzerinde yapılan deneyler ilk aşamada başarılıymış.bu çok önemli gelişme.inşallah en kısa sürede ilaç,aşı tarzında rutin tedaviye geçerler...

Üst Alt