Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka borçlarımdan dolayı acil avukata ihtiyacım var..?

demetgul

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Yıllar sonra banka borçlarımı devralan Varlık Yönetim Şirketleri ile başım dertte :(

çalışma imkanınız var ise bir şekilde yapılandırarak borçlarınızı ödeyebilirsiniz
Ya da üzerinize herhangi bir mal varlığı yoksa, borçlarınızı devir alan varlık yönetim şirketleri bir müddet sonra sizden vazgeçeceklerdir

çünkü bankalar belli bir ücret karşığılında alacaklarını bu varlık yönetim şirketlerine devir ederler (banka sizden artık vazgeçmiştir yani)
varlık yönetim şirketleri de kimden ne koparabilirse yasal veya illegal bir şekilde tehdit vari olabilir başka üsluplarla bu ücretleri sizden veya yakınlarınızdan koparmaya çalışacaktır

üzerinizde herhangi bir malvarlığı yok ise ödeyemeyecek durumda iseniz durumunuzu belirtin hatta kendimi öldüreceğim bu borçlar yüzünden ve intihar mektubuna da sizi yazacağım deyin

onlar size değil, siz onları korkutun

ve her ne olursa olsun inanın hayat yaşamaya değer

Saygılarımla

Zaten banka alabilecek olsa onlara devretmezdi. Ne koparırsak kar mantığıyla üzerinize gelecekler. Hiçbirşey yapamazlar sadece blöf yaparlar.

Memur olarak atandım 5 ay oldu korkuyorum disiplin cezası almak dan bunların yüzünden :( Ödenebilecek anlaşılabilecek bir meblağa yok ortada :( sayısı oldukça fazla banka kredi ve kredi kartları :(

demetgul Maaşına haciz gelir 3te2 sine el koyarlar ne kadar borcunuz varsa ona göre yapılandırırlar

demetgul

Disiplin cezası söz konusu değildir. Herkes borçlu. Meblağ 100.000 TL üstü mü?

birkanbey,yanlış bilgi vermeyin lütfen,nerden çıkarıyorsunuz maaşın 3te 2 sine haciz koyarlar diye:) en fazla maaşın 4te 1 ni keserler,maaşa haciz yapılırsa ikinci borçtn dolayı haciz yapılamaz,diger alacaklar sırasını bekler.memursanız nerde memur oldugunuza baglı,çalıştıgınız kuruma göre degişebilir,en kolay yol anlaşmak diyecem ama şimdi onlarda 5 bin borcu 50bin yapmıştır muhtelemen,allah yardımcınz olsun,avukatın size yardımcı olacagını sanmıyorum,ancak pazarlık aşamasında belki yardımcı olurlar,yinede danışmanızda fayda var.

Kafayı yemek üzereyim :( deniyor ki;

Aday devlet memurunun Adaylık süresi içinde aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile memuriyetlerine son verilebilmektedir.

Borçlarını ödemediği için icra takibine uğrayan bir memura ne ceza verileceği 657 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, "Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak," fiiline Kınama cezası verilmektedir. 5 yıl içinde 2. defa icraya uğrayan memura ise bu kez bir derece ağır olan aylıktan kesme cezası uygulanmaktadır deniyor :(

Neden borcunuzdan kaçıyor, yasal boşlukları araştırıp ödememenin yollarını arıyorsunuz ki ?
Siz bu paraları kredi ve kredi kartı yoluyla çekip harcamadınız mı ? Bunların yüzünden falan derken düşmandan söz eder gibisiniz.
Bakın memur da olmuşsunuz. Bunun çözümü, anlaşıp borçlarınızı bir ödeme takvimine bağlamanızdır.

Bankadan varlık yönetimine devrdilince üstüne bir miktar faiz bindirirlerse şaşırmayın. Babasının hayrına almıyorlar sonuçta. Er ya da geç ödetirler en kötü maaşınızın bir kısmına el koyarlar ki olması gerken de bu. Harcarken iyi ödemeye gelince başım dertte oh ne ala memleket. :)

Son düzenleme:
borcu yapılandırmaktan başka çözüm yok. ömür boyu borç kuyruk gibi peşinizde olacak.
kredi kullanmak modern tefeciyle iş yapmaktan farksız bari orta yolu bulmalı.

demetgul

Devlet memurları bu ceza hükmünü yanlış anlıyor. Her icraya verilen memur disiplin cezası almaz. Ceza almanız için borcu ödeyebilme imkanı varken ödememek gerekir. Ödeme imkanı olmayan veya kaybeden memura ceza verilmez.

maaşın dörtte birine haciz konur eğer çalışırken biterse borç sıkıntı yok ama bitmezse emekli olacağınız zaman alacağınız ikramiyeye de el konur kalan borç kadar

Varlık yönetim şirketlerinin yöntemi genellikle yasal tahsil yolları değil korkutma ve bezdirme gibi psikolojik yöntemlerdir. Bunlar çok ileri düzeylere varırsa ve rahatsız eden avukatsa barosuna şikayette bulunabilirsiniz.

Üst Alt