Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka borçlarımdan dolayı maaşıma ve evime el koyarlar mı?

ersineren41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar
2008 yılında şeker hastalalığına bağlı raporum ile emekliye ayrıldım.Bu tarihlere beraber çeşitli nedenlerle yeni bir hastalığa yakalandım. Özrüm yetmezmiş gibi birde kredi ve kredi kartı borcu hastalığına yakalandım.Ama bu hastalığı kendime kendim bulaştırdım kurtulmak için çırpındıkça dahada bulaştım bir türlü bu illetten kurtulamadım.
Şu an itibarı ile 2 farklı bankaya kredi ve kredi kartı borcum var.Geçen yıl ödeme zorluğum nedeni ile borçlarımı yapılandırmıştım fakat bir süre sonra taksitlerimi yine aksatır yada ödeyemez hale geldim..

Geçtiğimiz hafta ev adresime ödeme emri gönderdiler.

Konu ile ilgili gerçekten bilgisi olan arkadaşlardan aşağıdaki sorularıma cevap arıyorum.

Soru 1:Sadece emekli maaşım var maaşıma el koyarlarmı?

Soru 2:Evimdeki eşyaları alıp giderler mi?

Soru 3:Bu borçlarımdan dolayı hapis yatarmıyım.

Soru 4:Bu konu ile ilgili yasalar değişti herhalde ama ben okumama rağmen hiçbir şey anlamadım.Yasa değişikliğini 3 kelime ile anlatabilirmisiniz..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

bu durumda olan bi tanıdığım mevcuttu emekli idi maaşına bankalar haciz koymuştu kim önce başvurmuşsa maaştan kesintiyi o yapıyordu... resmen sıraya girmişlerdi saygılar...

hangı bankalardan geldıyse oralara gıdıp borcunuzu ödemek ıstedıgınızı fakat durumunuzun bu bu oldugunu ödeme kolaylıgı ıstedıgınızı söyleyın.taksitlendırmeye gıderler.eşya alınmıyo artık..bilg.

sadece maaşına el koyarlar hocam.. el koymadan banka ile anlaşma yoluna git yoksa her iki bankada emekli maaşını yarı yarıya bölüşebilirler eline bir şey kalmaz sonra..

maaşının 4 de birını alırlarr dahada alamazlar uzerıne ev arsa araç hariç

emekli maşına senin onayın olmadan (nafaka hariç) hiçbir şekilde el koyamazlar

ben de emekli maaşlarının haczedilemediğini biliyorum bir avukata danışsanız sendika yada dernekden:confused:

3. yargı paketinde ev haczi kalktı. ayrıca 2022. emekli maaşları ve bakım maaşlarına haciz kalkmıyor.

ya arkadaşlarr siz bierekmi bilmeyerekmi konuşuyorsunuz merak etme arkadaş maaşına falan kimse haciz koyamaz o yönden rahat ol ama ev için aynı şeyi söyleyemem evine haciz konur senin üzerineyse kiii senin üzerine ise ev bir an önce mahkme el koymadan güvendiğin birisinin varsa 2. kişi üzerinden evladına devret ama direk çocuğuna verme tapuyu ki birde çocuğun 18 yaşından büyük ise bu dediğim olur unutma evi bir yabancı kişinin üzerine devret oda senin çocuğuna satmış gibi ona devretsin böylelikle hiç kimse evini alamaz bu dediklerim yaşanmış olaylardan hep allah yardımcın olsun

1-isteğin olmadığı müddet emekli maaşına haciz koyamazlar
2-evindeki eşyaları artık haczedemiyorlar
üzerine kayıtlı gayri menkul varsa ona haciz koyabilirler
3-hapis yatmazsın.

1-Emekli maaşınıza açık muvafakatiniz olmadıkça haciz konulamaz. Şayet konulursa icra işlemini şikayet edebilirsiniz.
2-Hakkınızda açılan icra takibinin başlangıç tarihi önemli. 3.Yargı Paketinden sonra açılan takiplerde ev haczine ciddi sınırlama getirildi.
3-Borcu ödeme taahhütünde bulunmadığınız sürece hapis ihtimali ile karşı karşıya kalmazsınız. Önemli olan taahhütte bulunmaktan kaçının.
4-Yaşadığınız ev size ait ise ve bu eve şayet alacaklı tarafından haciz konulacak olursa haczi öğrendiğiniz tarih veya 103 davet kağıdının tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içinde mahkemeye "haczedilemezlik-meskeniyet" itirazında bulunmanız gerekir. Zira İcra ve İflas Yasası uyarınca borçlunun haline münsaip evi haczedilemez.
Yine de uzlaşma yolu ile çözme imkanınız var ise alacaklı ile diyaloğa geçin derim.

mal kaçırmanın yolunu göstermişsiniz borcu demenin yolunu gösterin tapu devri dünya masraf parası olsa borcunu öder.... maaşınızı bölüştürün gitsin...

arkadaşlar..yeni yargı paketinde icra olayı kalktı...benim bildiğim kadarıyla emekli maaşına kişi kendi istemediği müddetce el koyamıyolar..

2007 den beri bayağı borç ödedim bankalara...Allah sabır versin...en çokda işsizken gelir yokken ortada dımdızlak kalıyorsun...bu borçlarımda o dönemlerde başladı..yeni yeni toparladım..sorduğun şeyler hakkında bilgi sahibi dğeilim..kusura bakma...

erdalakbay

Borcu ödemenin tek yolu yeniden yapılandırmaktır lakin bankalar bildiği halde kişiyi araştırdığı halde ödeyemeyeceği meblahlarda krediyi tutarda asgari ücretli birine veya kıt kanaat geçinen emekli birine verirse nasıl ödesin peki? heleki satacak bir malı mülkü de yoksa o borç kadar nasıl olacak birde üstüne ödemediği andan itibaren geçirdikleri günlük faizler ne olacak kendimden örnek vereyim bir şahısa kendisini kırmamak adına nasılsa bankalar bana bu kadar kredi vermez düşüncesi ile 5 ayrı bankadan toplamda bir aracı şahıs vasıtası ile 75bin kredi çektim ben bile şaştım 1000 tl emekli maaşına 75bin krediyi verdiler iş işten geçti....ve bu şahısa kuruşuna dokunmadan nakten parayı verdim..şu an şahıs ilk taksitleri ödedikten sonra diğer taksitleri ödemedi borcunu kabulde ediyor ortadan yok oldu kendisinede ulaşamıyorum savcılığa vereceğim üstünede alacak icra davası açacağım..fakat üzerinden 5 ay geçti borç birikti faizler tıkır tıkır işliyor 90bin geri ödemeli iken şu an belki 100bini geçti ve geçmeyede devam ediyor elimde sadece borcuna istinaden kendi el yazısı ile doldurttuğum imzalı açık vadeli senetleri ve bir kaç şahidim var.. buyur yol göster bana kardeş nasıl ödeyeyim bu borcu üstelik kendim için kuruşunu dahi harcamadığım bu meblahı....

Affola ama bu yaptigini babama yapmam bu safliktan ote baska bisey.

maalesef yaptık bir saflık boşluğa denk geldi.Lakin avukat adamı bile kandırıp bankadaki paranı teröristler alacak hesabını öğrenmişler git hepsini çek bize getir diyip avukatı dahi kandırıp paralarını alan dolandırıcılar var lanet olsun böyle mikroplara..

ersineren41

1) normal şartlarda emekli maaşına hiçbir haciz işlemi uygulanamazç.( siz tahhüt vermediğiniz sürece ).emekli maaşınızın haczedilmesine muvafakatiniz yoksa İcra Müdürü haciz talebini reddetmelidir. Ancak alacaklı sizin herhangi bir banka hesabınızın haczedilmesi için alacaklı başvuruda bulunursa İcra Müdürü’de hesap bilginizin emekli maaşınız için açıldığını bilmiyorsa banka hesabınıza haciz yazısı gönderebilir ve “Emekli maaşına haciz konulabilir mi?” sorusu “evet” ile cevaplanır.
KISACASI EMEKLİ MAAŞINI ÇEKTİĞİNİZ BANKAYI.BU BENİM EMEKLİ MAAŞI ÇEKTİĞİM HESABIMDIR ŞEKLİNDE BİLGİLENDİRİN.HATTA BANKADAN EMEKLİ MAAŞI HESABI DEKONTU ALIN.

2) evinizdeki eşyalara haciz gelmez.( evdeki eşyaya haciz işlemi uygulana bilmesi için aynı eşyadan birden fazla olması gerekli..örneğin 2 adet televizyon.2 şer adet olan eşyalardan pahada daha değerli olanı haczedilir..ama haciz edilebilmesi için 2 şer adet olması gerekiyor.)

3) borç yüzünden ceza yatmak zaten kaldırıldı.Tahhüdü ihlal durumları dışında.

Üst Alt