Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka çalışanıydım, EKPSS ile atandım. Banka primlerim emekliliğimde geçerli mi?

tanerimo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın arkadaşlar
ben yaklaşık 8,5 sene garanti bankasında engelli statüsünde çalıştım ve geçen sene ekpss ile atandım ve bankadan istifa ettim.garanti bankası özel bir banka olduğundan primlerimiz bankanın kendi sandığına yatırılıyordu.
e devletten baktığım zaman çalışmış olduğum 8,5 senelik prim ödemelerimi göremiyorum.
şimdi ben bu süre zarfında boşuna mı çalışmış oluyorum yoksa birleştirme mümkün müdür acaba ?
şayet birleştirme yaparsam maaşımda eksilme olur mu ?
konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler.

Hayır boşa çalışmadınız, elbette bu primler için de birleştirme mümkün.
Daha emekliliğinize var, bu süre zarfında özel sandıkların da sgk ya aktarılması söz konusu.

Buna Ek olarak Prim günleri dışında;
Ayrıca bankada çalıştığınız günleri Devlet Memurluğuna saydırarak derece ve kademede yükselme elde edebilirsin.

tanerimo

Taner Bey merhaba ,
sizinle aynı durumdayım .
3,5 sene Garanti Bankası İş Akış Asistanlığı görevinde çalıştım. Daha sonra 2010 yılı engelli memur ataması ile memur olarak göreve başladım.
Garanti bankası genel müdürlüğü insan kaynakları bölümüne durumunuzu belirtir dilekçe ile başvurmanız halinde size en kısa zamanda dönüş yaparlar .Cevap olarak sizin bankada kaç yıl çalıştığınızı belirtir bir belge verecekler. Bu belge ile de yeni kurumunuzun özlük bölümüne başvurup hizmet birleştirme yapabiliyorsunuz .
Ben SSK da 3,5 sene
Garanti Bankasında 3,5 sene toplamda ise 7 sene hizmet birleştirme yaptım.
Bu hizmetler memurluğunuz da sizin derece ve kademenizi etkilemez. Sadece erken emeklilik için faydası olur.
Sorduğum bir çok insan hizmet birleştirmeyi emekliliğe yakın yaptırmam konusunda görüş belirtti.
Tam bir araştırma yaparak istediğin gibi davranabilirsin.

Üst Alt