Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka emekli sandığından emeklilikte sorun yaşıyorum..?

gkymms

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Banka çalışanıyım ve %62 raporum mevcut. bankaya başlama tarihim 2012, dışarda çalışmışlığım 2009 yılından tam 3 yıl.
Şubat ayında dışardaki 3 yılımı hizmet birleştirmesini emekli sandığına yaptım.
Nisan ayında çalıştığım bankanın emekli sandığına emeklilik için şartları görüştüm ve 15 yılım dolduğu için hak ettiğimi söylediler.
Bende bayram sonrasını bekleyip 13 mayısta emekli sandığı ile görüştüğümde mevzuat değiştiğini söylediler.
Emekli sandığında emekli olmak istediğinde dilekçeni felan SGK ya yollamıyorduk ama mevzuat değiştiği için dilekçeni yazıp onaya gönderiyormuşuz.
Bende dilekçemi yazıp emekli sandığı aracığı ile gönderdim fakat onay çıkmadı.
Benim sormak istediğim ben hizmet birleştirmemi emekli sandığına yaptıktan sonra emekli sandığı bu hizmet birleştirmeyi bankamın insan kaynaklarına bildirmesi gerekiyormuş ama bildirmemiş.
Mayıs ayında mevzuat değişmeden önce emekli olacak tüm personelleri arayıp bildirmişler ama benim ismim insan kaynaklarında olmadığı için bildirmediler.

Benim ne yapmam gerekiyor bilgi ve yönlendirmeleriniz teşekkür ederim.

Hangi banka bu kardeşim bende baka sandığından emekli olacağım böyle bir mevzuat söz konusun olmadı dilekçemi yollamam yterli oldu..

Bildiğim kadarı ile banka sandıkları emekilik için sgk ile hemen hemen aynı kriter ve statüye sahip hangi bankada çalışıyorsun.? bende banka sandığına 8 yıllık sgk hizmet birleştırmesı yaptım banka emeklı sandığı vakfı sitesıne gırınce herşeyı goruyorum emeklılığıme kaç yıl gün ay ve bağlanacak ortalama maaşı gorebılıyorum

@gkymms bende hizmet birleştirdim ve sandığın sayfasında gözüküyor siz hangi bankadasiniz. bence bu konuyu ya insan kaynakları yada emekli sandığı vakfı çözmek zorunda yada siz yeniden hizmet birleştirme işlemini yapmalısınız. Daha benimde hizmet birlestirmeyen arkadaşlarım vardı.

@gkymms,

İlk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den sonra olduğu için kurum sevki ile hastaneden rapor almalısınız. Rapor SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı almalısınız. tanının düzeyine göre 5510 28. maddeye göre emeklilik şartlarınız belirlenir.

ilk sigortalı olduğunuz tarih +

2008_sonrasi.PNG

@gkymms bir şey sormak istiyorum emeklilik dilekcenizi verdiniz onay çıkmamış peki bankada hala çalışmaya devam ediyor musunuz

@MuTanG,

özel gorusebilirmiyiz hocam banka çalışanı olarak istişare babında müsaitseniz çok rica edicem

Üst Alt