Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka faizi de evde bakım ücreti için gelir hesabına dahil mi?

octoberrr

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
evde bakım ücretini alabilmek için hanede yaşayanlarınn kişi başına düşen geliri asgari ücretin 2/3 ünden az olması gerektiğini biliyoruz. sorum şu; hane halkından birinin banka mevduat faizi de hesaplanacak mı? ayrıca kira getirmeyen arsa gibi mülkler etkili olacak mıdır? ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Geçen yıl sorulan aynı sorulara verilmiş iki cevap;

@yalniz06 evde bakım aylığında hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri hesaba katılır. hanede yaşayanların bankadaki mevduat hesabının aylık faiz getirisi hane gelirine eklenir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir bu faiz getirisi ile birlikte 847,16 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz. aksi durumda evde bakım aylığı kesilir.

@Çirkin Bey valla 1 gram altın ne kadar onu bile bilmiyorum. altın olarak birikim yapacaksanız bunun hangi durumda ve nasıl hane gelirine ekleneceğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne sorun. ben bilmiyorum:)
alo 183'ü de arayarak bilgi alabilirsiniz. alo 183 haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir.

@raaamis bankadaki paranın faizi varsa bu eklenir gelir hesabına, bunun dışında sorun olmaz. Eğer tüm gelirlerin bölünmesi halinde, hanedeki kişi başına düşen gelir miktarını geçmiyorsa kesilmez.

Üst Alt