Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka hesabı açtık, heyet de geldi. Bakım aylığı süreci ne zaman tamamlanır?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba kızım otizm hastası yüzde 90,100 ağır engelli rapor ile başvuru yapti hanım eve geldiler 1 hafta önce ziiraat bankasından hesap açın gelin dediler hanım hesabı açtırdı gitti verdi tüm belgeleri Kasım 15 ine kadar bekleyin demişler onaylanıp onaylanmadigi belli olur demişler süreç doğru degilmi sizden bilgi alayım dedim birde bankamda 20 bin TL para var bir sorun olurmu acaba . Şuan işsizim tazminat olarak almıştım bankaya koydum vadesiz hesap

Bu arada evde 5 kişi yaşıyoruz 3 çocuk var hanım ben tek gelirimiz benim calismam

screetlove1992
eylülde (bu ay)kabul edılır sonrakı ekım ayında değil kasımda alırsınız çünkü ebm de önce iş sonra maaş ve bağlandıgı ayı takıp eden bı sonrakı ay ilk ödeme
size eylulde baglarlar ekımde bakımı yaparsınız ekımın bakım maaşını kasımda kasım bakımı aralıkta alırsınız bu böle böle devam eder.bankadakı paranın sıkıntı olacagını sanmıom.
bugun 7si birhafta önce hesap açın dedıelrse ağustosun sonuna onay yetiştiyse eger siz kasım değil ekımde alırsınız ilk maaşı.öğrenmenın en güzel yolu e devletten takıp etmek.e devlette yazar yattıgı zaman maaşınız

E devlet ten nasıl bakacağım birde kendi edevletim mi eşimin e devletinden gözükür bakıcı olarak eşim gitti
-mka

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

screetlove1992

Engelli kim ise onun e-devlet hesabından bakın aile Bakanlığı'nın altında bakım maaşı ödeme bilgileri diye yazar

idosente

Engelli olan 5 yasindaki kızım otizm hastası onla bakamam galiba. Edeveleti yok çünkü bekleyelim baklalim Kasım 15 ine kadar

screetlove1992
benim bakıcım annem görünüyor ama e devlet şifresi yok benım var ve ben benım e devlet şifresinden bakıyorum.ptt den hem kıznıza hemde yoksa eşinize ve size e devlet şifresi alabilirsiniz.1.5 lira idi şimdi kaç tl bilmıom.
eşinizin şifresinden bakabilirsiniz.çocuğunuzun şifresindende bakabilirsiniz.
e devlete girince aile ve sos pol bakanlıgına tıklayın ekranda lısteden evde bakım yardımı yazana tıklayın görunur

-mka hemşo maaşlar bu ay 9 unda mi yatacak yine? Yoksa her ay yattığı tarihtemi yatar bilgin var mi?

Mücahit01
her zamankı yattıgı tarıhde yatar geçen ay erken yatma sebebı bayram olmasıydı.

Ebm bilgisi geldi hepinize çok teşekkür ederim

Arkadaşlar sorduğum sorulara cevap veren vermeyen gören girmeyen yardımcı olan olmayan herkese çok teşekkür ediyorum 1 Eylül'de başvurmuş tük edevlet kaydı bugün gorundu

https://imgyukle.com/i/EZw7sI

Resmi attım

Anlamadığım tek şey başlangıç tarihi 1 Kasım 2019
Bitiş tarihi 30 Kasım 2019 yazıyor bu nedir

Birde ben basvurdugumda issiz dim şimdi çalışmaya başladım 1 Kasım'da 4000 TL gibi bir maaş ile evde 5 kişi yaşıyoruz bunu hemen bildirmek lazım doğru demi. İşe başladığım için kesilirmi acaba ebm

@screetlove1992

Anlamadığım tek şey başlangıç tarihi 1 Kasım 2019 Bitiş tarihi 30 Kasım 2019 yazıyor bu nedir
bunun anlamı 1 -30 kasım yanı kasım ayına aıt maaşın yattıgı alacagınız maaşın tüm gunlerını yazıo gelecek ayda 1 aralık 31 aralık olarak degıstıgını göreceksınız sonrakı aylardada hangı ay ve kaç gun ıse o yazar
[FONT=sans-serif]Birde ben basvurdugumda issiz dim şimdi çalışmaya başladım 1 Kasım'da 4000 TL gibi bir maaş ile evde 5 kişi yaşıyoruz bunu hemen bildirmek lazım doğru demi. İşe başladığım için kesilirmi acaba ebm[/FONT]
bildirmenız dogru ama bıldırmezsenzı bıle sınırı geçmedıgnız için problem olacagını sanmıom ama kafanzın rahat etmesı ıcın bıldrın.ebm ye bişi olmaz sınırı geçmıonuz şartlarınız tutmaya devam edıyor sıkıntı yok.

-mka

Çok teşekkür ederim ilgilendiniz bizlerle maaşı gidip benim mi söylemem lazım bakıcı olan esimmi birde bodro felan götürmem lazimmi yoksa ağızdan direk maaşı söylemek yeterlimi acaba

screetlove1992
eşiniz gitmesede olur sız gıdıp sözlu olarak sorun ona göre hareket edın .hiç bişi etmenıze gerek olacagını sanmıom

-mka
Merhaba iş yerinden ilk maaşımı aldım bunuda bugün gidip sosyal hizmetler bildirdim 1 form doldurdum maasimi yazdım net imzaladım oradaki bayan eve yeniden gelecekler dedi heyet böyle bir şey varmı acaba geliriniz evde bakım maaşı almaya uygun dedi kadın 5 kişi yaşıyoruz evde 4460 TL maaşım yattı iş yerinden bu ay

Kişi başı 1219*5=6095 geçmiyor sorun yok

(ben)
Anladım peki yeniden eve gelmeleri normal mi acaba

Birde ben issiz dim ise girdiğim için bildirdim şimdi maaşa her gelen zam da gidip bilgi vermem gerekiyor mu

Gelirinizde değişiklik olduğu için, toplam gelir şartını geçmese bile, bir değişiklik söz konusu, dolayısıyla gelmeleri çok normal.

Gelsinler sıkıntı olmaz rahat ol,

Ankyra (ben)

Merhaba eve heyet gelmedi şuan maaş bilgileri gözüküyor edevlette Ocak ayında 1384 TL yatacak şekilde eve gelmeden de gelirim sınırı gecmedigi için devam eder mi

screetlove1992

evet sınırı geçmıosanız maaşları çekmenızde sıkıntı yok.ebm devam eder.gelselerde sınırı geçmıonuz nasılsa üstelik bildirimde bulunup yapmanız gereken görevıde yapmıssınız

-mka

İlgilendiğiniz için teşekkürler ediyorum dün geldi 1 bayan sosyal hizmetlerden bana evrak verdi ve e devletten detaylı hizmet dökümünü istedi salı gubu gidip teslim edeceğim inşallah ilk basvurudaki gibi 2 ay bekleyin demezler

screetlove1992
daa evvel tüm evakları teslım ettıgınız için 2 ay sürecegını sanmam ama genede heyetın toplanması için 1 ay sürebilir heyet toplanma gunune baglı

Üst Alt