Banka hizmetlerinin/binalarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için girişim [Bilgi]
Arkadaşlar kimi zaman bankalarda işlem yapmak için o kadar bekliyoruz ki insan çileden çıkıyor. Hele bir de bekleyen engelli olursa çok zor durumda kalabiliyor. dakikalarca bir iki saat ayakta beklemeye tahammülü olmayan engelliler var.
Benim önerim bankaların sitelerine mail yazalım engellilerin işlemlerine özel bölüm oluştursunlar.
Devletin ilgili kurumlarına da yazabiliriz. Gerekli zorunluluğu getirsinler diye.
Ben aşağıda örnek bir metin oluşturdum. İsteyen bunu kopyalayıp tüm bankalara gönderebilir. İsteyen daha güzelini oluşturur.
Arkadaşlar kimi zaman bankalarda işlem yapmak için o kadar bekliyoruz ki insan çileden çıkıyor. Hele bir de bekleyen engelli olursa çok zor durumda kalabiliyor. dakikalarca bir iki saat ayakta beklemeye tahammülü olmayan engelliler var.
Benim önerim bankaların sitelerine mail yazalım engellilerin işlemlerine özel bölüm oluştursunlar.
Devletin ilgili kurumlarına da yazabiliriz. Gerekli zorunluluğu getirsinler diye.
Ben aşağıda örnek bir metin oluşturdum. İsteyen bunu kopyalayıp tüm bankalara gönderebilir. İsteyen daha güzelini oluşturur.
- Değerli ......bankası,
Ben bir engelliyim-engelli yakınıyım. Kimi zaman banka şubelerinde işlemler sistemden ya da şube görevlilerinden kaynaklanan gecikmeler dolayısıyla elde olan ve olmayan sebeplerden dakikalarca hatta saatlerce sürebilmektedir. Engellilerin sağlık problemleri yüzünden diğer müşteriler kadar bekleme gücü ve tahammülü olmadığından nahoş durumlarla karşılaşılabilmektedir.
Bunun önüne geçmek için imkanlarınızın el verdiği ölçüde engellilerin işlemlerini erken yaptırma imkanı sunmanız ya da engellilere özel gişe-vezne kurmanız hem vicdani bir vazife hem de bu kolaylığı sağlayan bankaları tercih etmeleri engellilerin toplumdaki işlem gücü ve sayısı açısından müşteri memnuniyeti gereğidir.