Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka kredisi çektim, 500 TL masraf kestiler!? [Hukuk]

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben bir soru sormak istiyorum bilgisi olan varsa ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirler mi

bir bankadan masrafsız kredi kullandım parayı eft yaptılar saat 5 itibari ile geç saatte telefonda sora sora derken birde baktım eft yi eksik yapmışlar niye böyle diye sorduğumda masraf kesildi dediler ben krediyi masrafsız kullandım dedim atmş olduğu maili tekrar kendisine gönderdim bakıyım onay bekliyorum diye sallıyor galiba nereye şikayet etmeliyim ne yapmalıyım sizce krediyi kullanmak istemiyorum caymak istiyorum dedim krediyi transfer ettik geçti o artık dediler 532 tl masraf kesmişler eve tapuda ipotek de koydular

Masraf dedikleri sadece dosya masrafı onun dışında ekspertiz parası ve EFT ücreti kesiyorlar bu söylediğiniz ücret onlara denk geliyordur.

EFT üçreti alınmış anlatımınıza göre 5 ten sonra EFT saati geçtiği için ertesi güne onay veriliyor ve bankada bundan üçret alıyor. Halbuki o parayı satıp işlem, kazanç elde ettikten sonra göndermek istediği bankaya gönderiyor neden artı bir ücret alıyor ki !! adam askerdeki oğluna para gönderiyor banka bundan bile ücret kesiyor !! böyle bankalar da bence hiç bir ürün alınmamalıdır. Engelliye artı bir ürünü olan bile yok.. Halkbankta var sanırsam faizsiz bir kredi.

arkadaşım sizin dediğiniz gibi eft ücreti değil evet onlarda var ama ben onları kastedmiyorum ben masrafsız kredi kullandığım halde masraf olarak 532 tl kesmiş ilkinde bana faiz oranını yanlış yazıp göndermiş 0,66 dan kullandığım krediyi 0,68 den yazmış sözleşmeyi imzalarken yarısında farkettim aradım sordum tamam düzeltip tekrar gönderdi şimdide masraflı diyor kafadn kontakmısın yoksa bilerek mi yapıyosun diyorum en sonunda onaya sundum bugün belli olur dedi 2 gün geçti masrafı iade etmek için hala beklemedeyim şikayeet etmek istiyorum ama nereye mahkemeyemi başvurmalıyım avukat yokmu bana yol gösterecek mailleri yazdırıp delil olarak sunarım tutanak olarak kaydedilir herhalde nasıl bir yol izlemem gerekir

yasal haklarınızı kullanın. tüketici hakem heyetine veya mahkemeye başvurun.

mhb. geçmiş olsun arkadaşım ilk olarak bankanızın genel Müdürlüğüne şikayetinizi belirtir bir yazı gönderin sonrasında oradan gelen cevap (ret olsa dahi) ile tüketici mahkemesine gidip gelen belgeyi sunun sonrasında bekleme aşaması var tabi bir-2 ay gibi ama olumlu cevap alacağınızı düşünerek bekleyin derim

Cevaplar için teşekkürler herkese
532 tl nın 500 tl sini iade ettiler fakat ben araya araya bunu harcadım galiba 532 tl kes sonra 500 tl iade et duruma bakarmısınız kadın imza attırmaya ayağıma geldi evime komik durum ne o kadar kızdığım kadın evime geldi ayakkabısını çıkardı evime girdi arkadaşıyla birlikte hanım bakmış ayak parmakları sakat engelli of çektim benim bu çekmeme engelli sebeb oluyor ne yapıyım artık özrünü kabul ettim 32 tl yide diğer zararlarımıda bağışladım vazgeçtim :)

memolikk;

bankaya resmi dlekçe ile başvur kredi kullandım alınan masraf dekontlarını iste onlar da resmi yazı ile bildiriler kaymakalığıa gider hakem heyetine başvurusun ve paranı alırsın....

Üst Alt