Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka kredisi ile ÖTV'siz araç alınabilir mi?

SİRLAN

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
ötv indirimi alan banka kredisiyle aynı satıcıdan araç alabilirmi şimdiden teşekkürler

ÖTV indirimi banka kredisine engel değil. Banka verdiği paraya bakar.

merhaba otv'siz arac icin bankadan kredi basvurusunda bulunduk kredi tahsis edildi ve bize soylenen islermleri yaptik,bizden aracin plakasinin cikmasi icin ve kredinin serbest kalmasi icin trafik sigortasi yaptirmamiz istendi , gerekli motor sasi ve seri numarasi ile sigortasini yaptirdik ve arabanin ruhsati cikti, arabayi aldigimiz firma ile banka arasindaki yazismalarda rehin islemi yapildiktan sonra kredi hesabiniza gececektir ibaresi var.yani kredi onaylandiktan (tahsis) sonra arabayai alma islemimiz basladi.son gun arabayi almaya gidecegimiz gun bankaci bizi aradi ve araba uzerinde nakil vasitalar vergi dairesi tarafindan haciz var dedi, acikcasi hacizli bir araca kredi veremiyoruz dedi,bizden ozurlu raporunu ve vergi dairesinin neden haciz koydugunu gosteren aciklamali bir belge istedi ve bekliyoruz,bu arada hacizin vergi dairesi tarafindan otv istisnasi oldugundan dolayi konuldugunu ogrendik. araci satan firmadan 2013 model aracin ruhsat islemleri oldu su anda uzerimize ve kredi serbest birakilmadigi icin alamiyoruz. bunun sonucu ne olacak ? maliyetli bir sorumlulugun altindayiz ve bankaci kalkip butun islemleri yaptiktan sonra diyor ki krediyi serbest birakamiyoruz bolge yoneticisinin onayi gerekiyor, boyle bisey olabilir mi , hayatimda boyle bisey gormedim , bu konuda kanuni olarak haklarimizi nasil koruyabiliriz , yardimci olursaniz sevinirim

bir yerde çalışıyormusunuz , çalışıyor iseniz size kredi konusunda sıkıntı çıkarmamaları gerekiyor, Ayrıca kredi işlemi aracın plakası çıkmadan tahsis edilir ve ilgili oto firmasına araç rehinlidir bilgisiyle para aktarılır vergi dairesinin hacsi sorun değil. Şuanki durumda sizin yapmanız gereken en sağlıklı durum ihtiyaç kredisi kullanmanız. Şuan ihtiyaç kredileride oto kredileri kadar uygun.

Geçmişte bankalar ile bir sorunuz yok ise (gecikmiş takibe alınmış kart- kredi borcu- senet vs)
bordronuz uygun ise ve çekeceğiniz rakam sizin bordronuza yeterli gelmeyip bir kefiliniz var ise alacağınız kredi sizi bağlar ne için aldığınız önemli değildir ...

Sadece Türkiye Finans Katılım bankası bu tür krediyi veriyor onun dışındaki bankalar vergi dairesinin haczi olduğu için kredi vermiyor

2 aracım içinde dediğiniz banka dışındaki farklı bankalardan aldım sorunsuz aynı gün de ...

vakıfbankasından 12.ayda taşıt kredisi kullandım 1 saat içinde iligili oto bayisi hesabına havale yapıldı. Burda sıkıntı krediyi veren elamının işleyişi tam bilmemesinden kaynaklıdır.

bayrak;
çok haklısınız ...

Ben birkaç banka ile görüştüm veremeyiz ancak ihtiyaç kredisi şeklinde verebiliriz dediler

kuveyt turkte de sorun cıkmıyor ötv muaflı oluşu ve 5 yıl satılamayışı.

Mayıs ayında ÖTV indirimi ile sıfır araç aldım. Otomobil kredisini bayinin anlaşmalı olduğu bakadan 1 gün içinde çıkarttık. Hiç bir sorun olmadı. Bu arada vergi dairesinin araca haciz koyma gibi bir işlemi olamaz. Burada bir yanlışlık var.

efekt

siz Kuveyt türkten kullandınız mı..bizimde %93 engelli bir kızımız var. Bilgi anlamında yardımcı olurmusunuz

Üst Alt