Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Banka özel sandığından emeklilik hakkı elde ettim. Vergi indirimim var. Yeni rapor..?

ahmetce0334

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.

arkadaşlar benim bir derdim var. yardımcı olursanız çok sevinecem. bir engelli kardeşiniz olarak erken emekliliğe hak kazandım. fakat beni emekli edecek kurum 2005 yılında almış olduğum % 45 kabul etmiyor. yeni rapor getir diyor. bu rapora istinaden vergi indirim hakkı elde ettim.1993 yılından da % 50 rapor var. bunu da işe girmeden 1 ay önce almıştım
.ssk ya sordum 2005 yılında aldığım rapor ve vergi indirim belgesini geçerli olduğunu söyledi.
şimdi arkadaşlar bu son raporum geçerli mi geçersiz mi?? kabul etmeme de haklılar mı? kanunun hangi maddesine göre kabul etmiyorlar?

bir de arkadaşlar ben banka özel sandığından emeklilik hakkını kazandım.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kesinlikle bankanız yanlış bir uygulama yapıyor. Bir kez defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde eden kişiler erken emeklilik hakkını da elde etmiş olurlar (657'ye tabi memurlar hariç). Bu kişilerden emeklilik zamanları geldiğinde asla yeni rapor talep edilemez.
Daha önce de bir üyemiz (iremsu) bu sorunla kaşılaştığınız yazmıştı. Orada konuya dair detaylı yazışmalar mevcut. Orayı inceleyip o minvalde girşimlerde bulunmalısınız derhal: http://www.engelliler.biz/forum/eme...en-cikarilma-ve-erken-emeklilik-hakkinda.html

kontrol muayeneleri

arkadaşlar merhaba.benim merak ettiğim bir konu var.engelli olupta,erken emekliliğe hak kazanmış ve emekli olmuş ( malulen değil )üstelik engeli sürekli olup ve bu raporunda belirtilen birini, ssk emekli olduğu tarihten ilerki bir tarihte kontrol muayenesine tabi tutabilirmi? buna yasal olarak hakkı var mı?bu konuda bilgisi olan arkadaşımız varsa ve bu bilgiyi bizlerle paylaşırsa çok sevinecem.çünkü malesef ülkemizde yasalara rağmen devlet kurumları tuhaf ve yasalara arkırı uygulamalar yapmakta.bu bağlamda haklarımızı bilmemiz çok önemli.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Evet benim durumum aynen bu şekilde raporum sürekli vergi indirim belgem 1 yıl sonra kontrol. Sizin rahatsızlık nedir

valeciraptor ben kas hastasıyım.genetik bir kas rahatsızlığı.tedavisi mümkün değil.yeni erken emekliliğe hak kazandım ve başvurdum.bekliyorum.forumu biraz dolaştım, kontrol muayenesi ile ilgili bazı yazılar gördüm,ve merak ettim.rapor sürekli,vergi indirim belgem var ve ne raporda ne de verg. ind. belgesinde kontrol muayenesine tabi tutulacak diye bir ibare bulunmuyor.bu bağlam da bilgi olsun istedim.yani kontrol muayenesine tabi tutulacak diye bir ibare olmamasına rağmen ne raporda ne de verg. ind. belgesinde beni yada benim durumumda olanları kontrol muayenesine tabi tutabilirlermi emekli olduktan sonra?

Üst Alt