Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada çalışıyorum. Vergi indirimi almadan Erken Emekli olabilir miyim?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2012 yılı kasım ayında aldığım %40 engelli raporum var. Bankada çalışıyorum.

sorum şu ;Bildiğim kadarıyla erken emeklilik için vergi indiriminden yararlanmam gerekiyor

ama yeni rapor almak istersem oranım %40 tan %32 ye düşüyor.

fakat geçenlerde vergi indirimi olmadan da emekli olabileceğimize dair bi yazı gördüm.

Bu mümkün mü ? yada bu raporla 20 yıl sonra emekli olabilir miyim?

OguzZ'

1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuşsan vergi indirimi şart. İlk sigortalılık 1 ekim 2008'den sonra ise, o zaman emeklilikle vergi indiriminin bir ilgisi yok. Emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip %40 ve üzeri rapor alman gerekecek.

OguzZ'
Tekrar rapor istenir ya da mevcut rapor sgk sağlık kurulunca emeklilik yönünden tekrar değerlendirilir, yani elinizde rapor olması garanti anlamına gelmez, aslolan emeklilik zamanında tekrar rapordur.
Zaten 20 yıl sonradan bahsediyoruz ki bu kadar yıllık raporun değerlendirmeye bile alınacağını sanmam.

Üst Alt