Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bankadaki vadeli para evde bakım maaşına etki eder mi?
20 bin tl yada 30 bin tl paranın Vadeli hesapta kâr payı olarak yada faize olarak bekletilmesinin Hane gelirine etkisi nasıl oluyor, oluyormu bilmiyorum bilgisi olan varsa?
Zorro
hane gelirine bakıldıgı ve engellıde haneden oldugu için işlem @Ufukalp dediği gibi olur.yoksa adam trılyonu olur yapar engellı uzerıne bakar keyfıne
bakıcıya imzalatan belge var orda gelirdekı değişimleri hanedekı kişi sayısındakı artış vs vs gibi bilgileri bilidreceğine dair
kısaca bildirim yapmanz gerekiyor sonuçda kar payı yada faiz adı ne olursa olsun gelir artışı demek olur.bu artış kişi başı gelri olan 1219 lirayı geçmezse sıkıntı olmaz geçtiğinde abm nın kesılme durumu çıkar
Bankada hesapta bulunan miktarın bakım maaşa etkisi olur mu?
Hane içindeki bakıcı/engelli olmayan kişinin bankada vadesiz hesapta bulunan örneğin 50 bin tl sıkıntı yaşatır mı?
Yada ev satıldı 100 bin tl bankada hesaba yatırıldı bunların şu kadar parası varmış zenginler vs derler mi?
Bir limit var mıdır? Bilgisi olan var mı?
Heyt be ülkemin gelişmişliğine bak "az miktarda 500-600 tL" :d
Zaten devletin verdiği engelliye en az 480-TL sen bunu geliri gibi 500 600 -tl diyorsun. Kesilir tabi.
Arkadaşlar Devletin maaşı bağlarken size imzalattığı bir belge var bu belgede tüm kamu kuruluşlarından ve bankalardan adınıza bilgi isteme buradaki hareketlerinizi görebilmeye yetki verdiğine dair bir belge. O yüzden hanede kim varsa devlet bu kişilerin banka hesaplarını görebilir isteyebilir.
Salim bey sen ne anlıyorsun bilemedim ama ortalama 3 kişilik bir ailede 1219x3= 3657 TL zaten evde bakım için hane halkının hakkı olan gelir seviyesi sınırı oluyor. bunun bahsettiğim miktarını 500-600 tlsini hastanın yararına olsun diye biriktirmek sorunmudur onu soruyorum ben. ha sen niye altın döviz yapıp yastıkaltı yapmıyorsun diyorsan tekrar söylüyorum hastanın yararına olsun kimsede dokunmasın yarın birgün zor durumda olursa yeni bakıcı bulur kendine bu para da işine yarasın. Salim G.
bende seni anladım sağol. zaten cevabını yazdım,ortada eve giren sabit gelir belli. yani sorgulasyacaksa zaten sorgulamış baştan ve maaş bağlanmış. hasta akrabası olarak ağabeyim adına soruyorum bundan tasarruf yapıp vadesiz- gelir getirmeyecek şekilde bankada muhafaza edecek.
karamel45
Hiç bir sorun olmaz kardeşim.
Çünkü bu parayı zaten beyan ettiğiniz ve gelir kiriteri sınırları içinde kalan paradan artırıyorsunuz, sakladığınız ayrıca bir gelir yok. Ama vadesiz mevduat hesabı olsun, vadeli olursa faizi gelir hesabına katılır. salim.G
Evine 3.600 TL giren 3 kişilik bir aile 3.000 lira ile gecinebiliyor ve 600 lirasını da tasarruf ediyorsa kime ne ?
Niye hepsini yemedin mi diyecek devlet ?
Gelen gelir belli mi, evet.
Hepsi beyan edilmiş ve sınırın altında mı, evet. Bittiii...
İsterse aç oturur 2.000 lira artırır, buna hiç kimse karışamaz.