Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankadan kredi çekersek evde bakım maaşımız kesilir mi?

tırtıl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar babam felçli 2 aydır evde bakım maaşı alıyoruz emekli maaşının vekaleti bende bakım maaşı da benim üzerime babamın emekli maaşını teminat göstererek yani babamın adına kredi çekersek bakım maaşımız kesilir mi bilgilendirirseniz sevinirim

sosyal hizmetlerden onay almadan kredi çekmeniz mantıksız olur

sosyal hizmetlerden bakım parası alanlara bir sözleşme imzalatılıyor.o sözleşmeyi tekrar okuyun.birçok konuda bildirim yapmanız gerekiyor.kredi neden çekeceksiniz bilmiyorum ama krediye hiç bulaşmayın en güzeli.

kesilmemesı gerek sonuçta o bankadan alınan para borç emeklı maas uzernden alınıyor

hastamızın özel ihtiyaçları için tuvalet banyoyu düzenlemek istiyoruz çok yüklü bir miktar değil

sosyal hizmetlere bildirmemiz mi gerek bu konularda bilgi sahibi değilim yanlış birşey yapmak istemiyorum cevaplar için teşekkürler

Tırtıl, hasta için evde uygun düzenleme yapma düşünceniz harika. BU açıdan Aikle ve sosyal politikalar bakanlığı İl müdürlüğü sorun çıkarmaz. Onemli olan bakıma muhtaç engellinin durumunun iyileştirilmesi zaten.
Gelir durumunuzda değişiklik yoksa kredi çekmeniz sorun olmaz. Onemli olan gelir durumunuzdur. Kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liraya eşit ve ustunde çıkmadıkça sorun olmaz.
Hatta il müdürlüğüne de krediyi niçin çekeceğinizi soylerseniz hoşlarına bile gider.

kıredı ıhtıyacı olan ceker sonra kıredı gelır sevıyesını yukseltmez dusurur hıc sıkıntı yok ceke bılırsınız

elimizden geldiğince yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz ama bir yere kadar bazen yetişemiyoruz yatağını,sandalyesini kendi imkanlarımızla almıştık,gelir durumunda şuanda bir değişiklik yok emekli maaşının bir kısmı krediye kesileceği için evde bakım maaşı da kesilirse geçinmemiz zorlaşır diye tereddüt etmiştim peki aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne haber vermeli miyiz

Hayır, bildirim yükümlülüğü açısından bildirmek zorunda değilsiniz. Lakin hasta için evde düzenlemeler yapacakmışsınız ve kendinizi de maddi açıdan zorlayacaksınız. Destek olmaları ve rehberlik etmeleri açısından soyleyebilirsiniz.
Bu nasıl olur bilemiorum ama şurada bu konu hakkında şöyle yazılmış:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ri-denetim-ve-reh-raporu-formu-genelgesi.html

"...Denetim ve rehberlik için bakıma muhtaç özürlünün ve ailesinin ziyaret edilmesi sürecinde; bakım hizmetini veren kişilerin özürlü bakımı ve bireysel bakım planı konusunda bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine; özürlünün ihtiyaç duyduğu eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlere erişebilmesi hususlarında rehberlik edilmesine; özürlünün yaşadığı mekânda rahat hareket edebilmesine destek sağlayacak ve yaşam kalitesini yükseltecek rampa, tutamak, özürlü tuvaleti, lavabo gibi düzenlemeler hakkında rehberlik edilmesine ve destek sağlanmasına;..."

Nasıl bir destek olur bilemiorum. Ama isterseniz alo 183'ü arayarak sorun. Bu konuda bir şey yapabilirler mi? Nasıl bir destek bu?

evde bakım

babam felçli bakıcısı olarak ben gözüküyorum oturduğumuz ev ve yazlık evimiz var babam evleri benim üzerime vermek istiyor evlerden herhangi bir gelir gelmiyor zaten birinde oturuyoruz diğeri de yazlık olarak geçiyor evleri üzerime alırsam evde bakım maaşını etkiler mi bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Üst Alt