Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bankadan vergi indirimi ile emekli olduktan sonra kontrol istenmesi mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar ben %40 surekli engelli raporu ve vergi indirim yazisi ve ayni zaman da calistigim kamu kurumunda engelli kadrosuyla işe baslamistim banka olduğu iÄâ⬡in ozel sandıkdan yararlanmaktayım 21 yıl ve 6570 pirimle agustos ayında emekli olabilirmiyim diye müracat ettim tabi olduğum sandıga sandik sgk kanunlarına tabi calistigindan sgk ya gorus yazisi yazdi bu caloaan bu rapor ve vergi indiri ile emekli olabilirmi diye sg dan gelen yazida evet su anki yasalar ve kanunlar kapsaminda emekki olabilor dendi
sandikta bana yazı gonderdi emekli olmanizda hicbir sakinca yoktur diye bende bu yazilara istinaden dilekcemi verdim ve 15 ocakta emekli oldum ikramiyemi falan aldim fakat daha ilk maasimi almadan sandik beni tekrar arayarak bu raporumla ilgili o zaman yapilan bibtetkik varmi burda surekli yaziuor fakat iyilesme durumu soz konusu mu diue sorular sormaya basladilar ne yapacagimi bilemez durumdayim kontrol mmuayenesi isteyebilirmi ve isterse buyuk olasilikla rapor oranim dusurulecek daha baglamsdiklari maasi kesebilirlermi sayet boyle birsey olursa mahkemeye bu elomdeki sgk nin ve sandigin emekli olabilirsiniz yazisinin etkisibne olur ve neden iki ayboncesi baavirdugum da bunubdile getirmeyen kurum simdi neden dile getiriyor onuda anlamis degilim olmadı işime geri donme imkanim olabilirmi şayet maaşım baglanmaz ve haklarım geri verilmesse
Rapor sürekli yazıyor. Gözleri kör mü? Sürekli olan raporda isteyemezler. O vergi indirim belgesi ömür boyu geçerli. Bir daha ararlarsa çekinme çıkış biraz
Said bey bende bankacıyım gozler kör degil fakat baya bibileri derece de gorme kaybı var su an elimdeki rapor ve vergi indirimi yazısı ile emekliligimi onadilar fakat bagli olduumuz sandiktaki doktor tetkik falan varmi diye sordurmus sıkıntım su emejliligimibiptal ederlerni ederlerse kanunen hak arayabiliyormuyum hadi aradim hakkimi emekliligi onamadilar
calistigim banka ya geri is bası yapmak istesem alacakmi cunku tum islemlerimi onayip hem baglı oldugum banka sandigi ve banka beni emekli etti hak kaybi olmazmi ve magdur duruma dusuyorum netice de ki ben 15 ocakta emekli olmusum olmadan iki ay oncetum yazismalari yapip onay vermisler dilekcenizi ne zman isterseniz verindemisler bana gonderilen yazilarda da var haliyle ne gibi sikintilar yasaacagimi su an bende bilmiyorum
Banka ister mi bilmem ama SGK teorik olarak her zaman kontrol isteyebilir.
Emekliliğe temel olan vergi indirimini aldıktan sonra başka amaçla da olsa yeni rapor aldınız mı? Aldıysanız o rapordaki oran neydi? DÜşük idiyse, o zaman sgk radarına girme olasılığınız mevcut
Arkadaslar bilgisi ve fikir sahibi olan yada başindan gecmiş arkadaslar varmı diye buraya yaziyorum
ben engelli kadrisuyla calostigim kuruma emekki olabilirmiyim diye muracat ettim sgk dan gorus isyediler sgk emekli olabilir diye yazi gonderdi bende 15 ocakta kurumdan emekli oldum raporum surekli ve veegi indirimimde de gecici yada belirli bir sure diuebibare yok 2006 dan beri aliyorum zaten veegi indirimimi
ama kurum beni emekli ettikten sonra kurum doktoru tatmin olmamis ki tekrar galiba bana da bilgi verilmiyor yazisma yapiyor surekli raporum olmasina ragmen sgk emekli okir yazisi gondermesine ragmen ve beni emekli etmelerine ragmen tekrar rapor isterlermi ve emekliligimi iptal ederlermi daha 1 ay oldu emekli olali
Merhaba, hayırlı olsun emekliliğiniz. anlamadığım konu emeklilik işi neticelenmiş özel sandığa tabii bankanın doktoruna ne sürekli yazan rapordan kıllanıyor, emeklilik sürecini baltalayacak yetkisi yok katakulliye gelmeyin bence, geçmiş olsun..
Ben de emekli olmuştum sürekli raporum olmasına rağmen 2 sene sonra kontrol muayenesi istediler.İki sene geçti bugün tekrar heyete girdim %40 raporumu aldım emeklilik devam edecek %40 alamasam emeklilik bitecekti.Sanki geri işe sokacaklar. Benim hastalığım iyileşmeyen bi hastalık neden iki de bir de benden rapor itiyorsunuz arkadaş.Saçmalıklar ülkesi burası.Herkese sabır sağlık bol şans.
Ayrıca elin suriyelisini besliyorlar büyütüyorlar dünya para harcıyorlar.Ben 20 sene sigortalı çalışmışım başımıza bi hastalık gelmiş benden boyuna rapor istiyor bi şeyler garip bi ülke gariban bi halk.
banka sandıgını hastaneye sevk yazdı ama ben avukatım aracılıgıyla ıtıraz yazısı yazdım sevklerını red ettim bu seferde abkara vergi dairesi baskanlıgna yazı yazdılar tekrar degerlendırılsın kontrol şartı konulmamış gibisinden bi yazı cimere yazmıştım cimerde yazımı gib e bildirmiş gib başkan yardımcısı 2005 yılından beri vergi indiriminden yaralandıgımı ve bu sartlarla emekli oldugumdan dolayı vergı ındırımı emeklilik olunduktan sonra zaten ortadan kalkar söz konusu vakfınız rapor istemesinin baskanlıgımızca yapılcak herhangi bir işlem yoktur denmiş
aymnı şekilde ankara vergi dairesi engellilik serviside bizimle alakası yok dedi vakfınıza bu şekilde yazılıp gönderılcek dendı vakıfta benım ıtıraz yazıma ankara vegi dairesinden gelecek cevaba isitnaden dılekcenıze asıl cevap verılcektır dendi maaşım nısan da baglanacaktı ama avans olarak subat ve mart 15 belli miktarlarda maaş avans yatırmıslardı bakalım hayırısı bundan sonra ne ısteyecekler b
MErhaba,
Bende garanti banbkası emekli sandığından emekli olucam inşallah 2 seneye kadar.. süresiz vergi indirimim var.. Bu bankada emeklilk için sorun yaşayan varmı??
hala bir sürümcemede gidiyor banka sandığı sürekli kurumlarla telefonla görüşüp yazı üstüğne yazı gönderiyor sandığın sitesınde evrak göruntuleme yeri var her üyenın ordan görüyorum
ivdb ye gönderdıelr ılk once ben ankaradayım ivdb ıade etti
bu sefer ankarayla engelli müdürü ile görüşüp yazımı oraya gönderdıelr gib den calışan arkadaşım bıraz arastırdı tekrar heyete gırebılırsın dedı ben de dedım kıı ben emekli olmuşum emekli edılmışım nasıl dedım avdb de temmuz aldıgı kararı bozacak ben rapor degerlendırmöesı ıstemedım dedım.
emeklılık evraklarımı yazısmaları falan gönderdım arkadaşım aracıgıyla ve dedılerkı o zmana bızımle alaksı yok dedıler ve yazı ıade ettıler ama sandık yazıyı tekrar gönderdı avdb ye sandığın yaptıgına bakın avdb ye yazıyı yazarken ki banka sandıgı oldugu ıcın e devlette yada dıger kurumlarda sgk vs. emekli oldugumuz görunmedıgınden avdb ye yazıyı yazarken üyemiz bize emeklilik için basvurdu ve vergi indirimi için tekrar degerlendırılmesı dıye gönderıyorlar yanı benı emekli ettıklerını yazının ıcerıgınde belırtmıyorlar
ben de bimer üzerınden ve cimer uzerınden basvuru yaptım bimer yazımı sureklı farklı kurumlara gönderdıgınden en sonunda bımer yetkılısı benı aradı yazınızda anlatmak ıstedıgınız ne ona göre ılgılı kurumlara gönderelım dedndı ve sonunda yazım önce basbakan yardımcısı mehmet sımseke oradan varlık fonuna oradan da bankaya geldi banka gereklı ıncelem ve arastırma yapılıp donus saglanacak dendı ve mail attılar bankamızdan bagımsızz yasana bu durumla ılgılı banka sandıgıyla görüşüldüğünü ve avdb dedn gelecek yazı ya ıstınaden nıhayı kararın verılecegı yonundeydı avdb de en son bızımle alaksı yok demişti
yaptıgım gorusmede cimer uzerınden yapğtıgım basvuru da gib baskan yardımcısı tarafından cevaplandı engelli vergi indirmden yararlandıgımın ve gönderdıgım belgelre görede emekli oldugumun anlaşıldıgının ve emkli olduktan sonra vergı ındırımı bıttıgının netıce kurumumuzla yapılacak bir işlem olmadıgı gibi tekrar degerlendırmenın söz konusu olmadıgı yönundeydı
bakalım bu yaazı elimde benim ve ne sandıkla ne de avdb ile bu yazı paylaşmadım alackları çelişkili kararlar olursa konu yargıya taşınırsa orada kullanacagım simdilik bu şekılde