Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankalara borcum var. Maaşıma haciz konmaması için ne yapabilirim? [Hukuk]

salih2934

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum bankalara borcum var ilk maaşımı aldım ikinci maaşı almadan bankalar haciz yapabilirmi maaşa çalıştıktan sonra ne zamana kadar avukatla anlaşıp taksit yapmam lazım:s

salih2934

Bankanın avukatı çalıştığını fark edip bunu yazıyla işverene bildirdiği anda maaşına işlem yapılır. Öncesinde bildirmen sadece bu süreci hızlandırır. Avukatla görüştüğünde ne olmasını umuyorsun?

bu durumda taksitlendirmek zorundayım zaten haciz gelmesin diye ama ben ne kadar geç farkederler en azından taksitlendirdiklerim bankaların bi taksitte olmuş olsa ödemiş olurdum

ara bankanı konuş anlaşmak istiyorum de...borcunu öde eninde sonunda banka alır helel hele çalışıyorsan alır

maaşın ne kadar.? ve bankalara ne kadar borcun var? : devlet memuruysan maaşını aldığın bankadan diğer bankalardaki borçları kapatacak şekilde kredi çek böylelikle borçları tekelleştirmiş olursun. Hemde aşırı faizden kaçmış olursun. bu yolu denemeni tavsiye ederim.

özel bir yerde çalışıyorum maalesef 1300tl maaşım zaten :S

borç?
herşeyi açıkça yazın ki daha sağlıklı bilgi verebilelim

diyelimki 10 tane icra var üzerinde, ilk icraya ben verdim seni geriye kalan 9 kişi benim lacagımın bitmesini beklemek zorunda. ben senin maaşının 4/1 i ne haciz koyabiliyorum Yani 1300/4/1 325 Tl her ay kesinti olacak.

anladım şöyle denizbank finansbank yapıkredi odeabank akbank akbankı avukata geçmeden bankadan taksitlendirdim 1000tl olan borcu 24ay taksit yaptı 50,08 taksit tutarı faizle 1160 oldu peşin ödersem faizler silincek yapıkredi 1320 olan borcu 24ay 55tl taksitlendirdim garanti 2330 ilk başta 250 öderseniz taksit yaparız dedi ödedim 8ay 260dan oda taksit yaptı bir kalan finans denizbank odeabank

salih2934

Salih bak kardeşim bankaya 90 gün boyunca ödeme yapmazsan yakın takibe düşersin ve avukatlık olur icra işlemleri başlar. Maaşının 4/1 kesilir ve ilk hangi banka icra koydurduysa önce o alır bu borç bitince diğer bankalar sırayla alır. sana tavsiyem toplam borcun 10bin tl ise ; şuan maaş aldığın bankaya gidip 10bin tl çekip 48 ay taksitlendir. Bu parayı çekme bankaya borcum olan bankaların ödemelerini kapatıp kredimi tek bir bankada yapılandırmak istiyorum de. Yoksa 1000tl borç yüzünden her banka avukat vekalet ücreti için 4.164tl ödemek zorunda kalırsın. 5 bankaya borcun mu var bu bankaların her avukatı vekalet ücretini senden alır total olarak20 bin tl avukatlara borçlanırsın. ama benim dediğimi yaparsan ve yine ödeyemezsen tek banka tek avukat vekalet ücreti olur yani 4.164tl .
Not: bankalar takibe düşmüş ve yapılandırmayan müşterilerine %30 yakın faiz uygular bir nevi düşeni s.....k değilim. Kapitalist sistem bu bankaların en çok sevdiği müşteri borcunu zamanında ödeyemeyen müşteridir.

işte sorun finansbank ve akbank dışında hepsi avukatlık :S daha ikinci maaşımı almadım yeniyim ve avukatlık olana banka zaten kredi vermiyor bildiğim kadarıyla

salih2934

arkadaşım 30 milyon insan banka batağında tek değilsin hükümet 48 ay ile 72 ay arası yapılandırma çıkarttı. konuş bankayla ezbere iş olmaz e devletten bak hakkında icra davası var mı ? yoksa hemen git tek bankada topla borcu üç kuruş kredi için 5 banka avukatına 25bin tl bayılma

Finansbank dışında hepsi açık finansbankı aradığımda taksit yapamayız 3ayı geçti ödemediniz peşin yatırmanız gerekiyor dedi

Üst Alt