Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankaların almış olduğu dosya masraflarını geri alabilir miyiz?

ömererdem

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
bankalarım biz engellilerden almış olduğu dosya masraflarını nasıl geri alabiliriz.

Benim 2013 kullanmış olduğum konut kredisi masrafları için 20/03/2014 tarihinde tüketici hakem heyetine başvurmuştum

sonuç geldi tarafımdan kesilen 1.270 tl yi tarafıma iadesine karar verilmiş kararla bankaya gittim verilen cevap cebinize mesaj

geldikten sonra ödeme yapılacak diye bende beklemedeyim itiraz süresi falan gecti carşamba günü cevap gelmezse avukat aracılığı ile

içra yoluna başvuracağım

acaba ne evrak lazım olucak tüketici haklarına başvuruda ben ihtiyaç kredisi çektim 23 bin elime gecen 22.650

mesaj gelmeyince haklı müşteri hattını aradım ve 3 gün içinde mesaj gelmez ise avukata icra yoluna gideceğimi söylemiştim

ve 4 gün gün mesaj geldi ve aynı gün 1.270,00 tl yi geri 1 tl kesinti ile geri aldım

Ne lazım öncelikle masrafın kesildiğini belirten evrak yoksa bankaya gideceksin dekontu isteyeceksin tabi dekont için örnek garanti 70 tl

kağıt parası istiyor ama onuda atmayıp onuda istiyorsunuz hakem heyetine kimliğinle başvur orda 2 tl masrafın oluyor dilekçeyi

dolduruyosun ve dosya alıyosun 1,5 tl kimlik fotokopisi işlem bitiyor

Bankalardan dosya masraflarını geri alabilirsiniz.
Ama engelli olduğunuz için öncelik vs tanınacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Tüketici Hakem Heyetine başvurmanız lazım ilk önce daha sonra sizden isten evrakları tamamlamanız gerekiyor.
En geç 1 yıl içerisinde ödediğiniz dosya masraflarınızı geri alabilirsiniz.

Evet engelli olmamız ne kredi alırken bi avantaj sağlamıyor

dosya masrafı içinde aynı durum söz konusu

Alınır lakin uğraşmak gerek. Bazı aracı firmalar var lakin onlarada sakın kanmayın. Üçakğıtçılar

tüketici hakem heyeti yoluyla alabilirsiniz. ama icraya başvuru yapmayın icra yoluyla aldığınız ücrete banka tekrar karşı dava açıp masrafları ile tekrar müşteriden tahsil edebiliyor. tüketici hakem heyetinde sıkıntı olmuyor.

konuyu nasıl okuyorsunuz icra neden demişim

baktınmı arkadaşım tüketici hakem heyeti kararına rağmen ödemeyen banklar vardı

bizde başvurduk ama aylar oldu hiç bir cevap yok oysa bizden sonra başvuranlar parasını aldı

Merhaba,

Arkadaşlar bende bir bankacıyım ve Kredi dosya masrafları ödemeleri kısmında çalışmaktayım Dosya masraflarınızı elinizde dekont ve sözleşmelerle birlik bağlı bulunduğunuz kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetine başvurarak yapabilirsiniz. Eğer elinizde dekont sözleşme yoksa bankadan talep ediyorsunuz bazı bankalar fark tutarlarda evrak parası alıyor bu alınan dekontlarıda atmayın ve dosyanıza bu dekontuda ekleyerek hakem heyetine sunun. İlçeniz deki başvuru yoğunluğuna göre ve hakem heytinin yoğunluğuna göre bu 2-3 ay içinde bankaya tebliğ edilir bankadan savunma istenir banka her ne kadar savunma versede haksız olduğu için savunması %99 kabul edilmez. ve Karar'a bağlanır karar yazısı 2 nüsha olarak hazırlanır birisi müşterinin adresine tebliğ edilir bir diğer nüshanın aynısı bankanın genel müdürlüğüne gider. bankaya ulaşan karar yazısını takip eden 10 gün içinde banka sizle irtibata geçer yada siz iletiişime geçin ara sıra arayıp şubeden de genel müdürlükten de bilgi alınabilir. sizi çağırıp ödemenizi yaparlar. yanlız bu gönderilen 2 adet lik karar yazısı ilk önce sizinki gelir bankanın ki ulaşmaz ise siz elinizdeki karar yazısıyla bana ödeme yapın ( Kazanmışım karar verilmiş desenezide ) diyerek şubeye gitseniz dahi ödeme yapılmaz çünkü diğer bankaya tebliğ kararını beklenir . umarım aydınlatabilmişimdir.

Turan yılmaz ben sizin demek istediğinizi anladım siz benim yazdığımı anlamamışsınız. Bazı kişiler direk icraya gidip başvuru yapıyor. Bu kadarda sinirli yazmaya gerek yoktur.

ben aldım arkadaşlar ama 7-8 ay sabretmeniz lazım müracaattan sonra.

merhabalar,benim borcu bitmiş konut kredim var,7senelik yani,dosya masrafını almak için başvuracam,ayrıca birde 3 sene önce yeniden yapılandırma adı altında 1000 tl ödemiştim,bunuda acaba alabiliyormuyuz?bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok teşekkür ederim...

6 ay önce ev kredisi masrafı , Bireysel kredi masrafı ve 4 adet k.kartı aidatı için müracaat ettim. 2 hafta önce tarafıma tebliğ edildi. Bankadan da mesaj gelince gittik aldık paramızı..

mdursun,
Arkadaşım HSBC banktan kredi kartım vardı uzun zaman oldu 6-7 yıl aidat alınmıştı yanlış hatırlamıyor isen 3 defa 70 tl para kesilmişti elimde makbuz yok banka bu dekontları tarafıma verir mi?
Zaman aşımı var mı?

mrb,ilker abi bügün bankaya başvurdum ben,istedigim belgeleri 15 tl karşılıgında verebieceklerini söylediler,bu konuda zaman aşımı 10 yılmış,yani 10 yıla kadar olan kesintilerin makbuzunu alabilir,yargıya başvurabilirsiniz,ayrıca talep ettiginiz her türlü ödeme makbuzunu banka size,bankacılık kanunları geregi vermek zorundaymış,vermedigi takdirde bdk veya cumhuriyet savcılıgına suç duyurusunda bulunabilirsiniz....

ben kredimi mi çektiğim gün para ile elime bir dekont verdiler onda bana verilen miktar yazıyor o dekont ilemi başvurucam tüketici haklarına bide sözleşme yok bende onuda almam gerekirmi. ödeme seklini anlatan evraklar var bende

Üst Alt