Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankaların hesap işletim ücreti kesmesi hakkında..?

Eğce

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ben garanti bankasından kredi çekdim işlemimi yapan bayan size kart cıkartırayım da taksitlerini atemeden yatırırsınız dedi kart aidatı varsa isdemem dedim iki adet telefon ve elektirik faturası otomatik ödeme talimatıverirseniz üçretsisdedi 15 -03 -2013 de kulandım krediyi ve bana garantiparacard gedi.
temmuz da birincidönem hesap işletimn üçreti diye hesaptan 49tl cekmişler
Bankaya gittim bana krediyi kullandıran bayan önceki söylediklerini hiç sölememişgibi otomatik faturanı iptal etmişsin diye hesap işletim üçreti kesmişler dedi faturalı hattımı bazı özeldurumdan dolayı numaramı değiştirmişdim dedim haziran ayında hem degiştirdigim numaranı faturasını hem yeninumaramı faturasını atemeden aynı hesaptan ödedim dedim yok efendim otomatik ödemeni iptal ettirmişsin diye baya uğraştım sanki ben laf anamıyormuşsumda diyecıkıştı paracard tımı iptal edindedim kartı iptal ettirsenbile iki adet fatura her ay yatmasa gine keserlerdedi tüketici haklarına başvurum dedim kedisinden emin birşekilde git başvurdedi. ben bu kesilen 49 tl giri alabilirmiyim.

tüketici haklarına başvurun , garantı telefon bankacılıgını arayın bu yollardan bırıyle bir ıhtımal alırsınız

geri alman zor, heleki garanti bu konuda en katı bankalardan birisi. diğeride Finansbank. yaptıklarıda maalesef herzaman yaptıkları bişey. sen bilmediğin içinde kandırmaları kolay olmuş. faturayı o bankadan ödeyip ödememen değil mesele. otomatik ödeme talimatın olması şart ücret almamaları için. bende geçen halkbankasından kredi çektim. tabi hiç bahgsetmiyor ama hesap nosu falan derken şüphelendim kendim sordum hesapmı açıyorsunuz diye evet dedi. sonradan yine peki hesap işletim ücreti olup olmadını sordum ayrlık 5 küsür dedi. yani kendim takip etmesem peşine düşmesem bilgi almak için hiç haberim bile olmayacak ve her ay benden para kesecek. birde ben kredi borcumu yatırıcam, ama benim haberim olmadan 5 küsürünü kesecek ve kredim eksik ödenmiş olacak. sonra her ay 5 er lira eksik yatırdıkça hem kkb puanım çok düşecek hemde birsürü faiz ödemek zorunda kalıcam haberim olmadan. ama sen yinede tüketici hakem heyetine mutlaka git şansını dene. genellikle tüketici lehine karar veriyor onlar ama bankanın buna uyma zorunluluğu yok tabi. tüketici hakem heyetinin kararı yargı yerine geçmediğinden bankayı çokta bağlamıyor yani, itiraz edebilir de veya uğraşmamak için paranıda iade edebilir. yani zor ama şansını deneyebilirsin.

Aynı sorunu bende Yapıkredi Bankasında yaşadım daha önce maaş hesabımdı bu hesap, işten ayrılınca o hesapta bir miktar param vardı hiç sesleri çıkmıyordum hesaptaki miktar azalınca sizin gibi bir defada hesaptan 49+ 10 tl para kestiler bende o günden sonra o hesapta para bırakmıyorum.Eğerki o hesapta 1 gece para kalırsa tekrar kesinti olacağını söylediler.

Aretias28 : Arkadaş ihdiyacım vardı kredi kullandım kandırılmakdiye birşey yok BANKACILIK Kanunda boşlukvar.

Bugün trt1 yayınlanan pragramında tükedici hakları ve piyase denetim genel müdür yardımcısı Ramazan ERSOY.
kunuşmasında söyledigine göre cekilen tükedici krediye pağlı olarak acılan hesaptan alınan üçrettir ama yeni cıkacak konunda bu kesintiye yeni düzenlemeler getiriyoruz dedi.

kandırılmak derken alınmana gerek yoktu. yani bir şekilde o parayı hesabından çekip amaçlarına ulaşmışlar anlamında dedim. size bir hakaret yok burada neden alındınızki?

arkadaşlar hesap işletim ücretini bütün bankalar alıyor.

Mesele kartı iptal etsenizde hesap işletim ücretini yine ödersiniz demesi.

Aretias28;
Ben alınmadım da.
Sizin krediyi hesap acmadanmı verdiler hesap işletim ücretini peşinmi aldılar tükkümanda neyazıyor
kaç liraya kaç lira fayiz yazıyor vadesi kaç ay..

Hesapta paraniz varsa hesap isletim ucreti kesilir bunun kartla ilgisi yok ister paraniz faizde olsun ister olmasin alirlar.benim banka ortalama 8-10 lira kesiyor aylik.

İ

Erdoğan Bey;
konu kart değil hesap.Sizin bankaya gitmeden kredi taksitlerini yatırabileceğiniz bir vadesiz mevduat hesabı açılmış adınıza.Siz o hesapta para bırakıyorsunuz bankada kredi taksidini son ödeme tarihinde o hesaptan çekiyor.Vadesiz mevduat hesabına hesap işletim ücretini tüm bankalar uyguluyor,sadece maaş ödemesi yapılan hesaplardan alınmıyor.
İlla işletim ücretini ödemem diyorsanız o hesabı kapattıracaksınız,ama bu seferde kredi taksitlerini her ay bizzat banka şubesine giderek gişeden yatıracaksınız.

Ufuk Bey;Teşekürler vermiş oldugunuz bilgiler bende zatentaksitlerimi kolayca yatırayım deye söylemiştim oyuzden paracard isdemişdim evet sizinde belirtmiş oldugunuz şubeden kart gelmeden bir taksit yatırmışdım 2 saat beledim aklıma geldikce aylık 8.5 tl nin birşe degil diyediye kendime teselli veriyoru:).....
Birde ikinci 6 ay icin iki fatura otomadik ödeyeceğim ozaman ne cıkartacaklar.

Bankalar,yalan ve insan kandırmakta çok ustalar.Adı lazım değil bir bankada yurt dışına öğrenci sınavına para yatırabilmek için mecburen kredi kartı aldım.Açmadan önce şartlarını falan sormuştuk bize yıllık kart ücreti olmadığını söylemişlerdi.Şubat 2013 te kredi kartı aldık ve bu ay 30 tl yıllık kart ücreti ödedik.Hani yıllık kart ücreti yoktu diye sorduğumda efendim 1 temmuz dan itibaren yıllık kart ücreti almaya başladık dediler.Bize öyle bir şey söylememişlerdi ve daha bir yıl olmadan yıllık kart ücretini aldılar bizden.Çok uzun 5-7 sayfadan oluşan ve küçük puntolarla yazılmış net olmayan okuyanın hiç bir şey anlamadığı sözleşmeleri okumaya zamanımızın olmaması,zamanı olanında okuduklarından bir şey anlamaması veya onların okutmaya müsaade etmemeleri hep biz müsterilerin zararına oluyor.Sözleşmelerin çoğunda banka istediği zaman istediği değişikliği yapma hakkını saklı tutar maddesi,istediğimiz zaman sizi değişik kelime oyunlarıyla kandırır istediğimiz gibi kazıklarız demekten başka bir şey değil !

Avşar41;Teşekürler vermiş oldugunuz lik için şikayetimi yazdım ama 49 tl öderlermi bilmiyorum.....

[FONT=Arial]Sayın Müşterimizin şikayeti hakkında,[/FONT]

[FONT=Arial]Müşterimizin iletmiş olduğu bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. [/FONT]

[FONT=Arial]Konu hakkında müşterimize en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır.[/FONT]

[FONT=Arial]Saygılarımızla, [/FONT]

[FONT=Arial]T.GARANTİ BANKASI A.Ş.[/FONT]

banada hesap açtılar hemde hiç bilgi vermeden. ben biraz uyanık davranıp kendim sordum hesapmı açıyorsunuz diye evet dedi ama hesap ücretinden hala bahsetmedi. yine biraz sonra kendim sordum hesap ücreti varmı diye aylık 5 küsür dedi. bende en son işlemlerim bitmek üzereyken şube operasyon yöneticisine anlattım durumu bizzat. böyle bir konuda nasıl bilgi verilmez falan diye sitem ettim. oda bi hesap numarası verdi kredi ödemeleriyle ilgili. bu hesaba yatırırsam hesap işletim ücreti kesilmez dedi.

Bankalar varklılık gösteriyor Halkbankası insaflı bukonularda Bakım aylıklarındanda almıyor bildigimkadar.
Siz kredi taksitlerini şubedenmi ödüyorsunuz yoksa atemedenmi.....

ben akbankın (axess) kredi kartını kullanıyordum.son kullanma tarihi geldiğinde,tekrar kargo ile kredi kartı gönderdiler.kargodan kredi kartı istemediğimi söyleyerek kredi kartını almadım .son kullanma tarihi gelen kredi kartımda ,borç bırakmadım.yani eksi bakiye yoktu.bir sorun çıkar mı.

ayrıca denizbankın da kredi kartı vardı.onu hiç kullanmadım.ondan kart aidatı kesilmiyordu.zannedersem kullanmadığım için banka kredi kartımı iptal etmiş olabilir.denizbanktan bir sorun çıkar mı.

telefon bankacılığı ile iptal etmelisiniz kartlarınızı ...

Ufuk Bey; Bu istisnalar acaba otomadik fatura durumumu?.

Bir sonraki dönemde hesabınızın belirtilen istisnalardan herhangi birini sağlaması durumunda, Bankamız hesap işletim ücretini sizin adınıza karşılayacaktır.

Sayın ERDOĞAN *****

www.sikayetvar.com ‘dan göndermiş olduğunuz şikayetiniz 36459417 numarası ile Haklı Müşteri Hattı’nda kayıt altına alınmıştır.

Öncelikle Bankamızdan hizmet aldığınız için teşekkür ederiz. Hesap işletim ücretleriyle ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak isteriz.

Bankalardaki vadesiz hesaplar, yüksek miktarda nakit taşıma sorununu ortadan kaldırırken, günün her saatinde ATM’ler aracılığıyla nakit çekme, banka kartları aracılığıyla alışveriş ve ödeme yapma gibi avantajlar sağlamakta, zaman kazandırarak hayatı kolaylaştırmaktadır. Bu hesaplar sayesinde, şubelerin yanı sıra İnternet Şubesi ve Alo Garanti üzerinden, her türlü bankacılık işlemi kesintisiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Bankalardaki tüm vadesiz hesaplar için açma, kapama, işletme ve arşivleme işlemleri yapılmaktadır. Aynı zamanda bu hesaplar, 7 gün 24 saat sizlerin kullanımına hazır tutulmaktadır. Güvenli bir şekilde ve her geçen gün artan bir kaliteyle bu hizmetlerin sürdürülebilmesi için, teknoloji ve insan kaynağı tabanlı ciddi maliyetlerin ortaya çıktığını belirtmek isteriz.

Müşterilerimizle imzaladığımız sözleşmeler kapsamında ve yasalara uygun olarak yılda iki defa yansıtılan hesap işletim ücreti, size sunduğumuz bu hizmetlerin oluşturduğu maliyetlerin bir kısmıdır.

Hesap işletim ücreti yansıtma dönemi ve tutarı bilgisi ile ücret yansıtılmayan istisnai uygulamalarımıza Vadesiz TL Hesabı | Bireysel | Garanti Bankası internet adresinde yer alan “Ücretler” bölümünden ulaşabilirsiniz.

İncelemeye konu olan hesabınızın, istisnai durumların dışında kaldığını ve bu nedenle hesap işletim ücreti yansıtıldığını bilgilerinize sunarız. Bir sonraki dönemde hesabınızın belirtilen istisnalardan herhangi birini sağlaması durumunda, Bankamız hesap işletim ücretini sizin adınıza karşılayacaktır.

Saygılarımızla,

Garanti Bankası

Üst Alt