Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankanın gönderdiği kartı başkası alıp kullanmış. Ne yapabilirim?

Rukenamin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Akbank 2012 yılında bana kredi kartı göndermiş iş yerime kartı kim teslim aldıysa kullanmış bu sene birikim varlık adında bi şirket bana icra davası açmış hiç alakam olmadığı halde ben bunun için neyapabilirim icra yüzünden mağdur oldum icra yüzünden kredi notum düştü kime dava açıcam şimdilik savcılıktan şikayette bulundum ama tazminat davası açmak istiyorum yardımcı olabilecek biri varmı

kesinlikle bankanın suçu ısbatlarsan kazanırsın

İşyerinde kartını kim teslim alıp imza attıysa ona dava açacaksın, ayrıca bildiğim kadarıyla kart şifreni de telefonla aktif edebiliyorsun tam bilmiyorum ama bunu da kanıt olarak gösterip davanda kullanabilirsin. Yani kartı ben teslim almadım ve şifrem benim onayım alınmadan başkasına verildi diyeceksin.

Sizin adınıza gelen kartı başkası nasıl kullanıyor ki? Karta şifre alınca güvenlik soruları var. Bu bilgileri bilen ya da öğrenen biri olmalı. Onun üzerine yoğunlaşın bence. Sms ile şifre almıştır desem sizin telefonunuz dışında işlem yapamaz. Garip bir durum var ortada ama ? Kuryenin teslim etmemesi gerekirdi. Baştan aşağı hatalar var.

Harcama itirazında bulup itiraz etme hakkınız var ve kartı almadığınıza dair tutanak dilekçe yazıp bankaya ve tüketici hakem heyetine başvurun.

böyle birşeyde ilk defa duydum,kartı başkası bile almış olsa şirfeyi nasıl oluşturmuş?? kart kulllanıldıgında borcunuz var diye size mesaj gelir,banka sizinle neden iletişime geçmemiş??tuhaf bir durum yani,allah yardımcınız olsun,para ödense bile kara listede olacaksınız.

1- Kurye sizi görmeden sözleşme imzalatmadan kartı teslim edemez , etmemesi gerek
2 - şifre belirlemesi için güvenlik sorularını geçmesi gerekir hadi bir şekil de geçti , Bankaya kayıtlı Numaranız ile anca şifre alınabilir.
Açıkcası bu 2 maddeyi nasıl aştı bu kartı teslim alan şaşırdım.

Savcılıga , suç duyurunda bulunun vakit kaybetmeden.
Unutmayın önceliginiz adınıza olan borcun size ait olmadıgı ve evrakta sahtecilik yapıldığı.

Tavsiyem işin ehli avukat bulmanız

Rukenamin

kredi kartlarında yıllık temerrüt faizi %40 lara dayanır ve ihtiyaç kredisinden daha yüksek bir faiz ödemek zorunda kalırsın.
2012 yılından 2019 yılına kadar 7 yıllık %40 temerrüt faizini anapara ekle + avukat vekalet ücreti 3.176tl en düşüğü bankadan bankaya değişkenlik gösterir. varlık yönetiminin avukatı ile görüş ve durumu anlat sana büyük ihtimal önce borcunu öde sonra dava aç diyecektir ama borcunu öderken imzaladığın evrakları dikkatli oku sonradan kurum seni dava açman için devre dışı bırakmasın.

Kredi kartları gecikmeye uğradığı zaman bankalar borçlu kişinin yakınlarının bile telefonunu bulup arıyor 7 yılda haberinizin olmaması mümkün değil. Biraz ilginç bir durum...

Son düzenleme:
2012den beri iyi sabretmis o banka:eek::p

Banka sabretmemiş Shukefe aksine alacağını varlık yönetimine satmış. Yani banka kredi kartının limitini varlık yönetimi firmasından tahsil etmiş ve arkadaş artık bankayla muhatap değil direk varlık yönetim şirketinin kucağına oturmuş.
sıkı bir pazarlık yaparsa 7 yıllık faizi sildirir ve avukat vekalet ücretinin yarısını öder ama unuttuğumuz bir nokta var 7 yıldır bu arkadaş sigortalı işte çalışmıyor mu ? eğer çalışıyorsa maaşının 4/1 icra dairesi tarafından kesilirdi.
biraz mantık dışı yazmış arkadaş yada eksik yazmış diyelim.

Alman
Selçuk arkadaşımız bankacı ve konuya hakimdir.
Kafama takılan tek soru 7 yıldır bu adamın maaşına nasıl haciz gelmedi. emeklimi oldu acaba emekli maaşına haciz nafaka hariç yapılamıyor bilemedim ya şimdi:confused:

Rukenamin

Ayrıca bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu ve türkiye bankalar birliğinin çağrı merkezleri var. Bu iki kurumun çağrı merkezini arayın danışın.

İnsan durduk yere borçlanınca çok üzülüyor. Psikolojim bozuldu diyip manevi tazminat davası bile açabilirsiniz.

kredi kartları,kimlik kartı göstermeden teslim edilmiyor.alırkende imzanız gerekiyor.teslim alanın imzasına baksınlar.

Biraz karışık bir durum. Kuryeci kimlik görmeden TC yi yazıp imzalatmadan teslim edemez. Hadi diyelim teslim etti: Selçuk arkadaşın dediği gibi onca sorunun cevabını nereden biliyordu ? Demir abinin dediği gibi de 7 sene nasıl beklediler ? Maaşın kesilmesi gerekirdi. Yani karışık ;faiz ve icra için 7 sene beklemezler. Ben bankaya 2 ay ödeyemedim. 3 ayın başında hemen icra kağıdını gönderdi. Güç bela ödedim. Siz bir bankayla görüşün. Bu karışıklığı çözümlesin. Varlık yönetimine devir olsa bile; yapılan işlemler onların kartıyla yapıldı. Çok ihtimalli bir durum; çok geçmiş olsun. Üzüldüm.

Savcılığa verdiyseniz kimin aldığı ortaya çıkacaktır. maddi-manevi zarara uğratılmanızdan dolayı tazminat alabilirsiniz fazlasıyla.
hapis cezası da alabilir bunu yapan kişi.
yalnız siz başkasına kullanması için kartınızı verdiyseniz kişide karta taksit vs. gibi kullanımlar yaptıysa sizi zarara uğrarttı ise bu sizin izniniz doğrultusunda olduğu için herhangi tazminat hakkında bulunamazsınız. çünkü kartın kullanım hakları size ait.

kredi kartı kargo ile gönderildiği zaman kredi kartının bulunduğu zarfta şifre zaten yazar.(ilk defa kredi kartı alınıyorsa)....örneğin geçici şifreniz 3562 ,şifrenizi değiştiriniz şeklinde.

hatta süresi dolup,yeniden kart gönderilmiş ise ,zarfta yeni bir şifre olabilir.süresi dolan kartın şifresi kullanılmaz yeni kartta.

turkuaz06
hatta süresi dolup,yeniden kart gönderilmiş ise ,zarfta yeni bir şifre olabilir.süresi dolan kartın şifresi kullanılmaz yeni kartta.[/QUOTE]Bu zamana kadar 3 bankadan ayrı ayrı zamanında kredi kartı aldım hiç birinin üstünde geçici şifre yazmaz. Nereden vardın bu kanıya !? Müşteri hizmetleri ya da bankada adına kayıtlı olan telefon numaran ile sms yardımı ile şifre alabilirsin. Geçici şifre diye bir şey yok !

Üst Alt