Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankaya hesap açtırın denmesi evde bakım aylığının bağlanacağı anlamına mı gelir?

m. fırtına

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler sevgili arkadaşlar yaklaşık 3 yıldır evde bakım aylığı almak için mücadele etmekteyiz. Üçüncü başvurumuzu yaptık. Evde sadece annem ve babam ikamet etmekte gelir olaram sadece emekli aylıkları var 1040 tl. Dün evimize memurlar geldi. Bugün ise ziraat bankasından hesap açtırın bize getirin dediler. hesabı açtık gittik görüştük mart 16 gibi hesabınızı kontrol edin dediler ancak kesin olarak maaş bağlanıp bağlanmadığını söylemediler, komisyon onaylayacak dediler. Şimdi bizim maaşımız bağlandı mı bağlanmadı mı? komisyondan dönme ihtimali var mı? saygılar.

gelirleri uygun. büyük ihtimalle baglanacaktır. heyet bakıma muhtaç oldugu yönde olumlu kanaat bildirmişse komisyondan olumsuz karar çıkmaz. il müdürlüğü heyetin kanaatine göre onaylar.

il müdürlüğü onayladıktan sonra bir ay bakım hizmeti karşılığını sonraki ay alırsınız. bu durumda mart'ta alabilirsiniz şubat bakım hizmetinin karşılığını. O yuzden size mart dediler.

sen kesin bilgi istiyorsun anlaşılan ablası. bunun için il müdürlüğünü arayıp duracaksın. baglanıp baglanmadıgını onlardan öğrenebilirsin ancak.

İllaki kesin bilgiyi onlar verirde bu durumları tecrübe etmiş arkadaşların da yazması fena olmaz.

tamam o halde, tecrübelerini paylaşmalarını bekleyelim arkadaşlardan:)

Valla iki gündür ben bekliyorum :) bir siz yardımcı oldunuz teşekkürler

yatar dedıyse martda yatar bızede gecen sene mayısda yatar dedıler yatdı hayırlı olsunnn......

Bende bu ay yeni aldim. 2 ay once demislerdi 2 ay sonra hesabini kontrol et diye ve bu ay aldim.sizde alirsiniz bir sorun cikacagini sanmiyorum.hayirli olsun.

bizede 5 ocakta hesap açıp getirin dediler hesabi açıp götürüp verdik bakıcıya imza attırdılar 1buçuk ay sonra gelip sözleşmeyi imzalayın ve 15 marrtan sonra hesabınız kontrol edin dediler

sair1 ve im_im hayırlı olsun yatar dedılerse yatarrr güle güle harcayın inşallah...

bankaya hesap açtırın dedilerse çok anormal bir durum olmadığı sürece aylığınız bağlanır şimdiden hayırlı olsun

Bize sözleşme imzalayın falan demediler sair 1 hesap acip verdik 16 mart gibi kontrol edin dediler.

sözleşme dediğim şehir dışına 15 gnden fazla çıkmak adres değişikliği bakıcı değişikliği ev araba ve gelirde değişiklik olnca bildrmek için

Sevgili arkadaşlar evde bakım için gelen memur bu ayda yatabileceğini söylemişti. İstanbul yattı fakat bize yatmadı. Aradığımızda aynı memur ayın 20 sinde oda yoksa ay sonunda illaki yatacağını söylemiş. Böyle ayrı ayrı yattığı oluyor mu yoksa ilk aya mahsus mu böyle yaşandı siz yaşadınız mı benzer olay?

Her ilin belli bir günü var fakat 1 2 gün oynayabiliyor istanbul un gününden başka bir günde yatması biraz zor aslında

m.fırtına,
şu mesajında heyetin 21 Ocakta geldiğini söylemişsin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...aglanacagi-anlamina-mi-gelir.html#post1541757

heyet 21 Ocak'ta gelmişse il müdürlüğü aynı gun onaylamaz ki aylıgı. dolayısıyla en iyi ihtimal 1 haftada onayladı desek siz ocak ayı aylıgını alamazsınız. ödemeleriniz il müdürlüğünün onayından sonraki 1 aylık bakım hizmetinizden sonra başlar çünkü. il müdürlüğü evde bakıma onay verecek, siz onay tarihinden sonraki 1 aylık bakım hizmetinin ucretini de sonraki ay alacaksınız.
dolayısıyla bu ay almanız imkansız. çünkü bu ay ocak bakım hizmetinin ücretleri ödeniyor. şubat ayı bakım hizmetinin ücretini ancak mart'ta alırsınız.

melek hanım merhaba evde bakım aylığı alanlara şimçi devlet ssk lı yapıyormuş doğrumu gercekleştimi ssk yı bizmi devletmi yatıracak acıklama yaparsanız memn olurum tşk derim cevabınızı bekliyorum

Şevket henüz öyle bir uygulama yok ablası. Öyle bir uygulama başlarsa zaten haberdar ederim.

Üst Alt