Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankaya vadeli para yatırsam evde bakım aylığını keserler mi?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
2
Bakıcı ve engelli kışı Ziraat Bankası'na vadeli para yatırsa birikim için bir sıkıntı olur mu?

cevaplarınız için teşekkür ederim

yalniz06 güzel konu açmışsın dostum

Ben de merak ediyorum bakım aylığı alan
Farklı bankada altın hesabı açsa
Ve her ay imkanınca
1 gram yada 2 veya 3 gram biriktirse sorun olurmu

yalniz06 evde bakım aylığında hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri hesaba katılır. hanede yaşayanların bankadaki mevduat hesabının aylık faiz getirisi hane gelirine eklenir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir bu faiz getirisi ile birlikte 847,16 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz. aksi durumda evde bakım aylığı kesilir.

Çirkin Bey valla 1 gram altın ne kadar onu bile bilmiyorum. altın olarak birikim yapacaksanız bunun hangi durumda ve nasıl hane gelirine ekleneceğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne sorun. ben bilmiyorum:)
alo 183'ü de arayarak bilgi alabilirsiniz. alo 183 haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir.

Çirkin Bey

evde bırıktırın nedıye bankaya koyacaksın sıstemden gorunur rısklı evde tutarsan kım bılecek:eek:

Kasasının lehine olabilecek her durumda dikkatli olmak lazım bence çünkü maaş vermemek emekli etmemek işine gelince sen gençsin sağlamsın çalış, gelmeyince de yaşlısın çocukların baksın zihniyetiyle yönetilen bir anlayışta engelliysen sürüneceksin ama baş tacıymış gibi görüneceksin.. Yani diyeceğim göz göre göre dünya kadar vergileri kılıfına uydurup kaçıranlarınki değil senin bankadaki 2-3gr altının batar gözlerine, yerinde olsam yatırmazdım..

@musty35

İyi de evde de para biriktirsen hırsızlık olur felaket olur olur da olur Kime Güvenek😊

@Kalem

Cok tesekkur ederim sagolun.

Kalem abla,

Öncelikle vermiş olduğun cevap için teşekkür ediyorum
Gram hesabı öyle çok büyük paralarla değil

Şuan da 1 gram altın 144 tl
Ben ev bütçesinden kısarak bunu yapmak istiyordum
Ama sanırım yapmamak daha mantıklı

@Çirkin Bey dur, hemen vaz geçme. çok büyük para değilmiş. sen bayramdan sonra bir ara evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne git. burada anlattıklarını onlara da anlat. onlardan akıl al ve ona göre hareket et.

bankada ayda 1 gramlık altın biriktirmekle evde bakım aylığı zarar görmez merak etme. riskleri varsa il müdürlüğünden sana anlatırlar. neye dikkat edeceğini hangi durumda haberdar etmen gerektğini onlar sana anlatır. ama ratsgele bir memura sorma. işi bilen ilgili bir memura sor. tamam mı?

Sn. Kalem, banka hesapları periyodik olarak kontrol ediliyor mu? Vadesiz hesaba yatan paraları görebiliyorlar mı?

Yeter ki o para engelli üstünde olsun bakıcının değil.
Bizim akraba öyle yapıyor, kimse bir şey demez. superfuji

Zorro

erdal bakıcı ile engellı aynı evde ıse paranın engellı yada bakıcı adına bankada olmasının bir farkı olmaz ama bakıcı aynı hanede değilde engellının evıne yakın bır yerde ıkamet edıyorsamısal aynı evın farklı katlarında yanı ıkamet adresı farklı ıse bakıcı adına olan gelir engel olmaz amma engellı adına ise bal gibide mıktarından dolayı engel olabılır.

akrabalarının öyle yaptıklarını öğrenırlerse işlem yaparlar sakıncalı durum.niye kendılerıne zarar vermeyen paralarını baktıkları engellı adına saklıyorlarki.

Çünkü Devlet bu parayı engelliye veriyor.
Eğer aylık bakım parası fazla gelirse, muhakkak ki engellinin üzerinde hesap olsun. Aman bakıcının üzerinde ayrı hesap olmasın.
Ne olur olmaz Güvencesi olsun garibin

Fazla gelirse diyorum sanki Hepsini harcıyorlar mı
Hacamayanlar çok birike birike

Kalem Selam melek hanım

4 kişilik bir aile evde bakım maaşı alıyor bankada diyelim toplu parası var mebla önemlimi vadesiz USD hesabı bu engelmidir ayrıca sayın cumhurbaşkanımız sisteme paranızı yatırın çağrısı yaptı.şimdi ben o zaman bir kuruş geleceğim için biriktiremezmiyim yani biz hem engelli olup hem fakir hemde köle gibi mi yaşayacağız.yani millet trilyonluk araçlara biniyorlar.ben bu parayı istemesen iptal etmek için ne gerekli.

vallahi Allah'a olan inancım psikolojim bozuldu kendimi ezgin köle gibi gördüm şimdi öncelikle devletimiz biraz mantıklı olsa herkes parayı sisteme soksa sadece engellinin geliri hesaplansa vergi zaten mevduat alıyor devlet yani daha güzel olmaz mı sosyal devlet bunu gerektirmezmi.ve vadesiz parayı da bildirmek zorundayım yani nerdeyse valla tuvalette bile haber vereceksiniz diyecekler.

Son düzenleme:
@aklop

evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında olduğu sürece sorun olmaz. önemli olan aylık gelirin bu sınırı geçmemesi.

bankadakki hesaplarda aylık faiz getirisi dikkate alınır. bankadaki paranın aylık faiz getirisini hesaplayıp hane gelirine ekleyin. sınırı geçmiyorsanız sorun olmaz.

kaldı ki faiz getirisi yokmuş.

evde bakım aylığı için beyan ettiğiniz ve tespit edilen gelirlerle birikim yapıyorsanız, gelir değişikliği yoksa, hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa bankadaki paranız da birikiminiz de sorun olmaz.

ayda diyelim ki belli bir para bankaya yatırıyorsunuz. aylık geliirnizin 200 TL'sini bankaya koyup birikim yapmaya çalışıyorsunuz. bankaya yatırdıgınız para bildirdiğiniz gelirden mi sağlanıyor? evet. gelir değişikliği var mı? yok. harcamak yerine birikim yapmak istemişsiniz. hepsi bu.

bu da sorun olmaz. tek şart bakım hizmeti verilen engellinin yaşam standartlarını olumsuz etkilememesi. engelliye bakmayıp para biriktirmek de anlayışlı karşılanmaz.

kendinizi bu kadar kasmaya gerek yok.
hanede kalan herkesin aylık gelirini tespit edin ve toplayın. toplam aylık geliri hanedeki kişi sayısına bölün. sonuç 967,27 TL altındaysa parayı nasıl degerlendireceğinizin hesabını size kimse soramaz (engelliyi magdur etmemek, bakım hizmetini öngörüldüğü gibi vermek şartıyla).

Üst Alt