Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bantex marka akülü sandalyemizin aküsünü yenilememiz gerek..?

korhus

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
kardeşimin akülü tekerlekli sandakyesi kışın kullanmadığı için aküleri özelliklerini kayıp ettiler ve biz yeni akü almaya karar verdik
arabanın markası BANTEX akü alabileceğimiz bir yerle ilgili bilgisi olan bir arkadaşım bizi yönlendirebilir mi acaba?
şimdiden teşekkürler...

Markaya göre aküler fark eder mi bilemiyorum, ama yukarıdaki Belmo ya da Sinaps firmalarına sorun isterseniz.

Bir de, bu aküler standart aküler gibi akü-suyu vb. takviye ile kullanılamıyor mu?

Sanayi sitelerinde lastikçilerde otomobil yedek parcası satıcılarında neredeyse aklınıza gelebilecek heryerde satılır yeterki paradan haber verin siz.:)

Arabanın markası göre akü almanız gerekmez akülerde önemli olan amper in tutması amper tuttumu her marka aküyü alabilirsiniz benim size tavsiyem kuru almanız kuru akülerin bakımı daha kolay oluyor su takviyesi vs gerektirmez..

Akü markası demişken son 2 yıldır sürekli akü değişiyorum pahalıdır vardır bir hikmeti diyerek MUTLU marka akülerden alıyorum 1 yıl kullanmadan iflas ediyor normalde 1 akünün 3-4 yıl gitmesi lazım ama benim aküler 1 yılı bile doldurmuyor hemde en pahalısını almama rağmem bundan sonra bana bedava verseler bile MUTLU akülerinden almam..

Not:Aküleri uzun süre kullanmadığınızda yirmi günde bilemedin ayda bir mutlaka şarja takın bu akülerin ömrünü uzatır...

bende aküleri yeni degiştirdim akülü araçlar için mutlu full enerji akülerinden aldım şimdilik memnunum daha öncede delphi almıştım bir yıl zor gitti

Arkadaşlar aklıma gelmişken şunuda söyleyeyeyim akü almaya gittiğinizde özürlü aracı için akü alacağınızı söylemeyin çünkü garantisi belgesinde "özel araclar hariç garanti belgesi 2 yıldır" diye bir ibare var ve sizin akülü sandalyenizi bu "özel" araç statüsüne sokarak garantisini 1 yıla indirebilirler ben bu durumdan zor yırttım :) sizede tavsiyem sakın ha sakın özürlü aracı için akü alacağınızı söylemeyin...

akü

selamlar

öncelikle akülerde sandalyede kullanılırsa garnti biter veya azalır gibisinden birşey yok. zaten sandalyelere kuru akü veya gel akü takılır. gel akü fiyatları çok aşırı pahalı olduğu için kuru akü kullanılır. Zaten gel ile değerleri birbirine çok yakındır.

sulu akü sandalyelerde kesinlikle kullanmayın.
sebebi
1 ömrü çok kısadır (1 sene belki gider)
2 asit oranı çok yüksektir. mazallah patlama veya kırılmada sandalyenin üstünde oturan kişiye ne zararlar verebilir tahmin edin. buharından bile ciddi zararlar görülebilir.
3 voltajları çok kararsızdır. motorlarda yüksek arka sebep verir. farkına varmassınız ama motorlar içten içe kendini yer
4 şarj cihazını bozar
5 nadirde olsa joystiğe zarar verir.
akü deyip geçmeyin ben sadece aklıma gelenleri yazıyorum

sonuç olarak sandalyenizde kuru akü kullanın yukarda arkadaşımın belirttiği gibi amperle alakalı değildir. yüksek amper fazla km demektir. tabiki her sandalyenin aküye göre bir yuvası vardır. yuva ölçülerinde KURU AKÜ takılır. veya gel :)

aküler genelde çifttir. 12volt x2 değişim esnasında kesinlikle 2si birden değiştirilmelidir.

her türlü akü problemleriniz için bizi arayabilirsiniz

Mafamed medikal ve elektronik ürünler (sinaps yetkili servisi)
0216 371 76 70
0542 6604680
www.mafamed.com

istanbul içi servis ücretimiz 55 ytldir. (parça temini hariç)

selam ben izmirdeyim elimde 2 adet sıfır ambalajında inci marka kapalı tip akü var tanesini 70 ytl ye satıyorum ama kargosu ne kadar tutar bilmem

Üst Alt