Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Barkodsuz rapor ile ÖTV’siz araç alım süreci..?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
ÖTV siz araç alımı için rapor ve evraklar nakil vasıta vergi dairesinde rapor barkodlu olmadığı için raporu teyit etmek için hastane görüşü alınması için postayla il sağlık kuruluşuna gönderilmiş.Bu süreç nasıl gelişiyor hangi,hastaneden görüş alınıyor.Süreç nekadar oluyor.Bu durumu yaşayanların bilgi rica.

Son düzenleme:
KÜREKÇİ

elbette alırsınız ama bazı şartlar yerine gelmesi lazım bunlar;

rapor eskide olsa hareket ettirici aksamı belirten noktalar yani özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ya da sadece hareke ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir/gereklidir/gerekmektedir vsvs ifade aranır

unutmayın sadece raporla arac alınmaz rapora uygun kodlu ehliyet zorunludur.

Daire evvela raporu aldığınız il sağlık müd ebs / kep sistemi üzerinden yazı yazar (raporu hangi hastaneden aldıysanız) da il sağlık müd - devlet hast arasında yazışma olur

bu yazışmalar bittikten sonra tam tersi gene birbirleriyle yazışıp en son il sağlıka gelen bilgi posta yoluyla vergi dairesine yollanır

Bu süreçler eskinden 3 ila 5 ay sürerdi şimdi 10 -20 günde bitiyor şayet evrağını takip edersen ve memurları baskı altına alırsan ki benim başıma geldi 5 günde halletirdm arada muayene dahi oldum

işin içinde bu sizi ilgilendirmez ama muayene olacak kişiler olursada süreç aynen bu şekilde ilerler

Vergi dairesi / il sağlık müd / hastane(rapor alınan hastane) sistem üzeri yazışma
sonra hastane /il sağlık müd / vergi dairesi(en son ptt kargo tüm evraklar daireye yollanır)

aklına takılan sorular olursa beklerim

KÜREKÇİ

sanırım sahte raporları kontrol amaçlı yapılıyor . rapor gerçekse korkmanıza gerek yok. yalnız araba yok piyasada :)

marto1

Murat bey çok teşekkür ederim açıklamalı cevaplarınız için.Aynen dediğiniz gibi hem e posta ve PTT yoluyla cuma günü yazışmaları yapmışlar.Raporla ehliyet uyumlu süreci nasıl kısaltırız nasıl takip ederiz iletişimiz nasıl olur?Bu hususta bilgi verirseniz çok makbule geçer.
@hanifeaydin
Cevap içİn teşekkürler dediğiniz gibi barkodlu rapor olmadığı için teyit için gönderilmiş.Arabayı bir aydır gemide bekledik yeni geldi.😊

Merhaba,

Tecrübe ettiyseniz benden bir soru gelsin.

2017 yılında ÖTV muafiyeti talebiyle heyet raporu aldım. Raporda sadece başvuru nedeni ÖTV yazıyor, oran da %92. Ağır engelli vs yazıyor.

Neyse, aynı sene ehliyetimi de değiştirmiştim. Komisyondan 102 , 78, 31.03, 32.01 ve 35.05 kodlarının yazılı olduğu karar çıktı. O karar belgesiyle H sınıfı ehliyetimi B sınıfına çevirdim. Bu kodların yazılı olduğu ehliyetimle ve elden gaz fren tertibatlı otomatik vites aracımla aktif olarak araç kullanıyorum.

Şimdi, mevcut %92 rapor ve ehliyetimle ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?
Raporum e-nabızda var fakat e-devlette barkodlu gözükmüyor, barkodlu gözükmesi için çok uğraştım (Cimer vs) ama olmadı maalesef.

Ne dersiniz?

Teşekkürler.

@korayy
%90 üzeri raporlarda sürücü ehliyeti olmadığını biliyorum yani araç kullanmasına izin verilmiyor.Tabi Yinede daha iyi bilen arkadaşımız bigi verebilir.%90 üzeri raporlarda ÖTV siz araç alınabilir.

KÜREKÇİ kullanabiliyor o konuda bir sıkıntı yok arkadaşım 100%100 raporlu kalp pil ile kalbi çalışıyor ve araç kullanıyor 90 üzeri şart aranmıyor

takip etmek mümkün ben istanbulda takip ettim

il sağlık müd (bakırköydeki general kani caddesinde rapor itiraz bölümünden oğuz bey ve suat bey lere ulaşabilirsen ve durumunuzu güzelce ifade etmenizi yani mağdur olduğunuzu anlatırsanız yardım ediyor zaten burda ki süreç çok uzun sürüyor hastane hemen yolluyor

Bu numaradan sekreter numarası [FONT=Roboto]0212 409 20 00 [/FONT]bir şekilde ulşmaya çalış bir şekilde bağlıyorlar genelde14:00 ile 16:00 arası ara saatlerde açıyor.

marto1

Çok teşekkür bilgiler için Murat bey ben Anadolu yakasında Beykoz’da oturuyorum.Ben İstanbul il sağlık müdürlüğü Çemberlitaşta biliyordum Ehliyet yenilemek için 2015 yılında raporu oraya teslim etmiştim kurula girmek için.Demek raporlar Bakırköy’e gidiyor Yine çok sağolun teşekkür ederim.

Üst Alt