Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Barodan avukat talebim reddedildi. Ne yapabilirim? [Hukuk]

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba istanbul barosundan avukat talep ettim. 2 veya 3 hafta oldu talebim reddedilmiş. şimdi ben ne yapmalıyım. nereye başvurmam gerekir.:confused:

Gerekçeleri dayanaktan yoksun ise, red kararının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Türkiye Barolar Birliğine itirazda bulunmanız gerekiyor.

ıyı geceler kardes neden nıcın reddedıl acıklam yapmamıssın herkesın hakkı vardır cumuk demek ucretsız avukat tutmak demek devlet senın adına avukat gorevlendırır senın adına savunmak ıcın

CMUK hizmeti, ceza davalarında zanlı/sanık olarak yargılanan şahıslar için mümkündür. Adli müzaharete nail olan kimseler ise, muhtarlıktan alınan Fakirlik Kağıdı ile Baronun Adli Yardım Bürosuna avukat atanması talebi ile müracaat etmesi halinde ücretsiz olarak avukat atanması mümkündür.

Bana da Adli Yardımdan avukat ataması yapılmamıştı, Türkiye Barolar Birliğine itiraz etmem sonucunda, ücretsiz avukat ataması yapıldı.

sevgili arkadaşlar daha elime yazı gelmedi sadece ben kadıkoydeki büroyu arayıp öğrendim talebim reddedilmiş. şimdi ben istanbul barosunu arayım yoksa tebligatın elime gelmesinimi bakleyeyim.

Baroyu aramanız çözüm değil, barodan size yazının gelmesi gerekiyor. Yazı elinize ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde Türkiye Barolar Birliğine itiraz etme hakkınız var.

arkadaşlar barodan yazı geldi şöyle yazıyo
yapılan inceleme sonucunda talebiniz hukuki yarar başvuru koşullarını taşımaması nedeniyle adli yardım yönetmeliğinin 1 ve 5 maddeleri gereğince reddedilmiştir.
şimdi benim ne yapmam gerekir.:eek:

Genel olarak aynı gerekçelerle Adli Yardım taleplerini reddediyorlar sanırım, bana da aynı cevap yazısını göndermişlerdi. Bende yararlarını anlatarak itiraz ettim, itirazım neticesinde Adli Yardımdan tarafıma avukat ataması yapıldı.

N. UÇAN

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

Evlendiğim bayan evdeki bütün altın ve birikmiş paramızı alarak anne evine gitti. ailesinin evde zorla tuttuğuna dair şahit ve savcılığa verdiğim dilekçe var ve kesinlikle eşimle iletişim kurmama müsade etmiyorlar. Uzaklaştırma kararı alarak iletişim kurmam tamamen engellendi ve yalanlarla dolu bir boşanma davası açmışlar hemde benden çaldıkları parayla tutmuşlar avukatı ve maddi manevi tazminat ve nafaka istiyorlar.

Bende karşı dava açtım. Bünün suçlamaları çürütecek resmi belge, resim, video larıda ekledim.

Baronun avukat vermesi için aranan şartlar üzerimde mevcut ( işsizlik, fakirlik belgesi, gayrimenkul bulunmaması vb.)
Baroya başvurdım yanlız başvurum red edilmiş. itiraz etmem için 10 gün süre verilmiş. Nasıl itiraz edebilirim. dilekçe örneği vb. yardımcı olursanız çok sevinirim.
[SIZE=3]
Teşekkür ederim
[/SIZE]​

Üst Alt