Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakan: 600 Engelli Öğretmen Ataması 1 Temmuz 2013'e kadar Yapılacak

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ; 25 Haziran 2013 Salı günü Ak Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklama şu şekildedir: 46 Branşta 600 Engelli Öğretmen Atamasının 1 Temmuz 2013 tarihine kadar Elektronik Ortamda yapılacağını ifade etmişlerdir . "" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve MEB ile birlikte alt yapı oluşturuldu. 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurular alınacak. 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı başlatılacak. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren göreve başlayacak. ""

MEB'den yapılan açıklamada, eğitim kurumlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53. maddesi ve Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) katılanlar arasından öğretmen alımının yapılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre göre, ÖMSS puan üstünlüğüne göre, 46 branşta 600 engelli öğretmen alınacak.

--------------------------------------------------------------------------------
Erdoğan: 600 engelli öğretmen alınacak
--------------------------------------------------------------------------------

Adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar yanında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen özel şartlar aranacak.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca adayların, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmadığına ilişkin yazılı beyanları alınacak.

Adaylar, başvurularını ''http://mebbis.meb.gov.tr'' veya ''http://ikgm.meb.gov.tr'' adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle bugünden itibaren 1 Temmuz 2013'e kadar yapacak. Adayların başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

KAYNAKÇA : http://www.memurlar.net/haber/384540/

BAŞVURU LİNKİ : http://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/ozurlumemurbsv/ ([FONT=Times New Roman]Microsoft Internet Explorer programı ile işlem yapılıyor )[/FONT] ...

Herkese Hayırlı & Uğurlu Olsun ...

Saygılar ...

YassaX ...

Başbakan'ın yeni açıklaması,

[FONT=Verdana]
Yani anlayacağımız üzere öğretmen atamasından başka atama olmayacağıdır.

[/FONT]

[FONT=sans-serif]80-100 puan alan düz memur, 50-70 alan öğretmen oldu(olacak). Plansız, programsız sallama işin sonucu bu işte. [/FONT]

600 kişi çok iyi. Bu rakam başvuruda bulunan bütün arkadaşların ataması demek. Hayırlı olsun.

daha önceki atamalarda sadece bulunduğum ilden 3 tercih yaptığım için 85 puanla atanamamıştım. her işte bir hayr varmış, inşallah bu kez atanırım. lakin baş vuru formunda anlayamadığım eksiklikler var. bilenler varsa bir kaç soru sormak isterim. askerlik kısmında bayanlar için herhangi bir açıklama düşülmemiş, orayı boş mu bırakmalıyız yoksa yapmadım/alınmadım kısmını mı işaretlemeliyiz???

ülkemiz müktesabatında hanımların askerlik hizmeti bulunmadığı için boş bırakmalısınız neslihan hanım.

Evet =) mantıklı olan o. ama herhangi bir açıklama olmayınca sorayım dedim. çok sağolun.

Herkese hayırlı olsun arkadaşlar.Ben ne yazık ki formasyon alamamıştım başvuru hakkım var mı acaba bilgisi olan var mı ?

DAVIDOF;

Yukarıda, ''Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek.'', yazıyor.

also, check your profile in a few min.

Ayrıca adayların, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmadığına ilişkin yazılı beyanları alınacak.

bence normal memur da başvurması güzel olur.niye böyle yapmışlarki

Evet o maddeyi gördüm lakin MEB maddelerinden biride şunu diyor;

-Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi /[FONT=Arial]Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programı Olmayanların Atamaları (Değişik :05/07/2012[/FONT]
[FONT=Arial]tarih ve 97 sayılı TTKK)[/FONT]
[FONT=Arial]Madde 8 - (Değişik :05/07/2012 tarih ve 97 sayılı TTKK) Bu Esasların 7 nci maddesinde belirtilen[/FONT]
[FONT=Arial]nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve[/FONT]
[FONT=Arial]belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek çizelgede yer verilen[/FONT]
[FONT=Arial]yükseköğretim programlarından mezun olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek[/FONT]
[FONT=Arial]Lisans ya da Pedagojik Formasyon programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını[/FONT]
[FONT=Arial]tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde,[/FONT]
[FONT=Arial]pedagojik formasyon eğitimleri daha sonra yaptırılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler.

İşte aynı koşullar geçerliyse bu başvurular içinde aynı koşulların uygulanması gerekli diye düşünüyorum.[/FONT]

Helal olsun 600 çok iyi, herkese bol şanslar

Peki başvurduk yerleştik diyelim. Nerelere alımlar olucak? Ne tür öğretmenlik yaptıracaklar? okulu bitireli 11 sene oldu bilgi felan kalmadı ki :)

ilgi yok heralde bu alımlara? sessiz kalmış konu. Başvuru yapan oldumu aramızda? Ben üşeniyorum il m.e.b 1 saat'imi alıyor :(

ÖMSS yerleştirmelerinde daha önce memur olanlarda yeniden atandı, bu konuda herhangi bir sınırlama yapılmadı. neden öğretmen atamalarında böyle bir sınırlama getiriliyor ve öğretmen adayları mağdur ediliyor anlamış değilim. bu durum hiç adil değil. daha önce alım olmaması nedeni ile düz memurluklara atanan öğretmen arkadaşları destekliyor ve öğretmen atamalarında bu kişilere hak tanınması gerektiğini düşünüyorum.

pedagojik formasyon raporu tam olarak nedir? Google amcaya sordum ama pek çıkaramadım.

Hangi branşlar olduğunu bir türlü öğrenemedim,kimya varmıydı acaba?Varsa kaç tane idi?

meb'in klavuzunda yazar arkadaşlar hangi branşlardan hangi okullara alım yaptığı.

ne klavuzu arkadaşlar. daha hiç bişey yok ki ortada. bu arada 46 branş içinde elbette ki kimya da olacaktır...

Ben kılavuzu bulamadım,sisteme giriş hakkım yok çünkü ömss ye giremedim,sadece hangi illere kaç kimyacı alınıyor onu merak ettim.

hiç bişey açıklanmadı daha. ilerleyen günlerde açıklanır diye düşünüyorum.

Üst Alt