Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakandan engellilere Hac ve araç alımında KDV konusunda destek vaadi

BizBizeYeteriS

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, engellilerin "Hac" umudu oldu.

Memur-Sen tarafından, "Hac ibadeti yapacak engelliler ve onlara refakat edeceklere yüzde 50 indirim yapılmalıdır" şeklinde dile getirilen talebe Başbakan Davutoğlu'nun, "Bunu önemsiyorum ve gerekenin yapılmasını sağlayacağım" cevabı verdiği öğrenildi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Kamu Görevlilerinin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette, Memur-Sen tarafından Başbakan Davutoğlu'na sunulan talepler dosyasında yer alan "Hac / Umre ibadeti yapacak engelliler ve onlara refakat edeceklere yüzde 50 indirim yapılmalıdır" önerisiyle Başbakan Davutoğlu'nun özel olarak ilgilendiği öğrenildi.
Talep hakkında Memur-Sen yetkililerinden bilgi alan Davutoğlu'nun, engelli ve refakatçilerine indirim konusunda "Bunu önemsiyorum ve gerekenin yapılmasını sağlayacağım" dediği öğrenildi.
Yine Memur-Sen'in "Engellilerden otomobil alırken ÖTV alınmaması olumludur. Engelliler otomobil alırken KDV'de ödememelidir" talebine de Başbakan Davutoğlu'nun olumlu cevap verdiği belirtildi.

Müjde ve üzüntü birarada!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Davutoğlu ile görüşmüş. ANCAK; EKPSS VE KADRO KONUSUNU GÜNDEME GETİRMEMİŞTİR... Başbakanın, engellilerle ilgili planlarını düşüncelerini sormamıştır. bence üzücü bir durum. çünkü, ilgili kişi koskoca memur-sen'in başkanı...

Müjde ise;
Memur-Sen tarafından, "Hac ibadeti yapacak engelliler ve onlara refakat edeceklere yüzde 50 indirim yapılmalıdır" şeklinde dile getirilen talebe Başbakan Davutoğlu'nun, "Bunu önemsiyorum ve gerekenin yapılmasını sağlayacağım" cevabı verdiği öğrenildi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Kamu Görevlilerinin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette, Memur-Sen tarafından Başbakan Davutoğlu'na sunulan talepler dosyasında yer alan "Hac / Umre ibadeti yapacak engelliler ve onlara refakat edeceklere yüzde 50 indirim yapılmalıdır" önerisiyle Başbakan Davutoğlu'nun özel olarak ilgilendiği öğrenildi.
Talep hakkında Memur-Sen yetkililerinden bilgi alan Davutoğlu'nun, engelli ve refakatçilerine indirim konusunda "Bunu önemsiyorum ve gerekenin yapılmasını sağlayacağım" dediği öğrenildi.
Yine Memur-Sen'in "Engellilerden otomobil alırken ÖTV alınmaması olumludur. Engelliler otomobil alırken KDV'de ödememelidir" talebine de Başbakan Davutoğlu'nun olumlu cevap verdiği belirtildi.

http://engellilersitesi.com/haber/67843/#.VCPY7hY092o

peki ocak ayındaki ekps atamaları için bir şey söylemişmi veya o heyet sormuşmu bilen varmı ?

Bu maaşla değil Hac Sultanahmete bile gidemeyen engelli var bu konuyada bir olumlu cevap versin yiyorsa başbakan

Bu adamlara engellilerin asıl sorunlarının işsizlik olduğunu biri söylesin bunlar asıl sorunla uğraşmıyorlar hikaye okuyorlar ya kendileri aptal salak bu başkanların yada bizleri aptal salak bir şey bilmez zannediyorlar
ne hacı ne kontenjanı ne refakatçısı iş verin işşşşşşşşşş iş iş iş iş iş versinler

hacca sadrazam ahmet yolluycak iste. issiz engelide mendil acsin ibadet edecegine hacda:p

Adamin simit almaya durumu olmayan engelli arkadaslarim var bunlarda % 50 haca götürelim diyorlar birakin kardesim bu bos isleri is verin issssssssssssssss hem bana sorarsaniz gidin haci dekdasi veli hz emir sultana dua edin oda hac yerine gecer saygilar

özcan kamil kıçından din uydurma kardeşim dınde ne varsa o onun yerıne gecer sacmalamanın luzumu yok hersey hherkesın ışıne yarayacak dye bı durum yok

Altuntaş;

Sayın Altuntaş, Özcan Kamil de zaten "bana sorarsanız..." demiş. Biz de sormayız olur biter. Din uydurma işine gelince ise neler neler var din adına uydurulan ki bu ayrı bir konu...

"....verdiği belirtildi.", "olumlu cevap..." bu gibi ifadeleri tanıyor olmalısınız. Ondan önce keşke vergi indirimi alan engellilerin maaşlarındaki komik vergi indirimlerini iyileştirselerdi. Ben yine de inşallah olur diye olumlu düşüneyim...

"Engellilerden otomobil alırken ÖTV alınmaması olumludur. Engelliler otomobil alırken KDV'de ödememelidir"

inş olumlu olur ..

arkadaşlar boşuna tartışıyoruz keşke böyle bir indirim olsada durumu olup faydalana bilen arkadaşlar gitse ve alsa boş boşuna tartışmayalım bu sitede abuk subuk yorum yazmayalım form kirligine dönüşüyor

once as gerek karin doyurmaya yasamaya. hacca gidecek adamin zaten parasi vardir. engelimizi yenmemiz icin isitme cihazimiza , diger engellilerin gerekli protezlerine adam gibi bi katki yapaydi sadrazam ahmet daha sevapli is yapmis olurdu.:(

[FONT=Arial]Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25 Eylül Perşembe günü, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul etti.[/FONT][FONT=Arial]Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyetin, Konfederasyon olarak hazırladıkları, taleplerinin yer aldığı kapsamlı bir çalışma dosyasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunduğu belirtildi.[/FONT][FONT=Arial]Görüşmede, Başbakan Davutoğlu'nun, engellilerle ilgili "engelliye hacda %50 indirim" ve "engelliye araç alımında kdv indirimi" konularına sıcak baktığı, vemüjde vereceği bildirildi.[/FONT][FONT=Arial]Atanmayı bekleyen binlerce engelli memur adayı, EKPSS kadrolarıyla ilgili müjde beklerken, bu açıklamayla büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Malesef, bu görüşmede EKPSS kadroları gündeme bile gelmedi.[/FONT][FONT=Arial]Yaklaşık 120 bin engelli memur adayı soruyor: "Başkan Gündoğdu, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede, neden EKPSS kadro talebini gündeme getirmedi?" Üstelik bunca eylem yapılmış ve kamoyunda günlerce gündeme gelen bir konu olmasına rağmen. Başbakan Davutoğlu'un, engellilere kadro konusunda bugüne kadar hiçbir açıklaması bulunmamaktadır. Engelliler, Başbakan'a EKPSS kadro talebi ile ilgili seslerini duyurabilecekleri büyük bir fırsatın kaçtığına üzülüyorlar.[/FONT][FONT=Arial]Memur-Sen'in yüklendiği misyon, sadece memur olanların hakkını savunmak mı? Oysa sayın Gündoğdu, gerek sözleşmelilere kadro konusunda, gerek taşerona kadro konusunda, Gerekse KPSS ile atama bekleyen memur-öğretmen adayları konusunda çeşitli talepleri ve açıklamaları bulunmaktayken, neden engelli adayları görmezden gelmiştir? Atanmayı bekleyen binlerce engelli bu sorunun cevabını merak ediyor.[/FONT][FONT=Arial]Misyonu, sadece memur olanların hakkını savunmak olsa bile, engelli memurlarla ilgili hiçbir konu da bu görüşmede gündeme gelmemiştir. Bu, engelli adayları ve engelli memurları görmezden gelme neden?[/FONT][FONT=Arial]Yıllarca ayrımcılığa maruz kalan ve bunun mücadelesini veren engelliler, bu olayla birlikte; zihniyetin hala değişmediğini, bir kez daha ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünmekteler ve büyük üzüntü içindeler.[/FONT][FONT=Arial]Memur-Sen ve Başkan Gündoğdu'dan bir açıklama yapmasını umuyoruz.[/FONT]

sendikalar siyasetin arka bahçesi

oh ne ala :)
bir taşla 2 kuş diye buna denir :)

artık her hacca giden yanında bir sakat götürüp ayrıca sevaba girer :)
ama bu işte bile risk var.
% 50 indirim alıpta yanında götürdüğü engelliyi orada bırakıpda gelebilir. :)

böyle bir uygulama olacaksa,
engelli kişi yurda döndükten sonra indirim alabilirler diye madde koyulması gerekir :)

Araba alırken KDV ödemesin....Engelli çişe giderken 1-TL yi vermesin.
Ekmek alırken mesela ekmeğin parasını ödemesin.

Bak şimdi bunu yazınca aklıma ne geldi.

Ekmekğe geçim derdine engelli birşeyler istemiyorda araba alırken ötv si kdv sine bakıyor...Bu ülkenin engellisi bile lükse meraklı bence zerre hak etmiyor bu millet ÖTV indirimi...İndirim yapılması gereken bence başka mecralar var. Milletin bi araba derdi yetiyor.

versin tabi desteği 700 lira emekli maaşı ile gider gelir sonrada geçimimizi sağlarız

Gündoğdu madem dini ve uhrevi işleri bu kadar önemsiyor..İnançlı birisi olarak "kul hakkı" yemenin de günah olduğunu bilir. Kendileri toplu sözleşme masasında hükümet %4 + 4 verecekken 123 TL. seyyanen zammı (enflasyon farkı da yok) kabul ettiler..Ocak 2014 te seyyanen verilen bu zam enflasyon karşısında haziran 2014 te eridi bitti.

Düşük dereceden yüksek dereceye kadar her memurun 2014 yılında en az 2000-2800 TL zararına sebep oldu bu adam. Şimdi de başbakanla görüşüp "yaw bu 123 TL olarak aldığımız zam enflasyonla eridi bitti. Bize enflasyon farkı verin" diyorlar.

Kendileri sendikacılık dışında ne kadar iş varsa; (kifayetsiz yandaşların müdür yapılması; yandaş personelin tayin işlemleri; yandaş kifayetsiz muhterislerin terfi işlemleri vb..) onları takip etmekteler..Yoksa memurun maaşı enflasyon karşısında erimiş; özlük haklarında kazanımlar yerine sürekli kayıplar var vs vs bunların umurunda değil..

Engelliler hacca %50 indirimli gitse ne olur gitmese ne olur? Sen önce sendikacı olmaktan kaynaklanan asli görevlerini yerine getir. Engelli insanlara kadro talep et; engelli memurların özlük haklarını iyileştirmek için mücadele et..

Güdümlü, hükümet yanlısı sendikasınız dediğimizde güçlerine gidiyor; alınıyorlar..Asli görevlerinizi yapın memurların hakkını savunun; yukarıda saydığım taleplerimizi yerine getirin demiyelim bizde..

Son düzenleme:
Size göre araba lüks sayılabilir..Ancak herkes istediği gibi yaşar..ben bağışıklık yetmezliği çekiyorum.Her sene kış boyunca otobüs minibüs te kaptığım grip vb hastalıklar yüzünden günlerce tedavi görüyorum...İlaca ve doktora harcadığım parada cabası..Arabamın olmasını istiyorum bu nedenle..bunda absürt bir durum yok..Bu ülkede kdv ötv gibi vergiler her zaman vatandaşa külfet olmuş..Devlet bunu abartmış artık vatandaş haraç alma seviyesine gelmiştir..Bu sadece araç için kullandığımız her ürün bazındada böyledir..Tabi burda bu işi suistimal eden zihniyetlerde var onlarıda artık Allaha haVAle ediyorum...

Arkadaşalr birakin arabayı elektirik ve doğalgazda indirm yok bunu konuş maklazım asıl ihtiyaç bunlar neden bunlar konoşul muyor ?

ötv ve kdv inidirmi ile birlikte yurt dışından gelen araçların satışlarının yeniden 5 yıla indirilmesi gerekli diye düşünüyorum

hac konusunda indirim iyi güzel de peki hac kuralarında engelliye öncelik tanınsa daha iyi olmaz mıydı, çevremde 8 yıldır kurada ismi çıkmayan, hac sırası bekleyen insanları biliyorum.

Üst Alt