Merhabalar. Ben Gökhan. 24 yaşındayım, son sınıf üniversite öğrencisiyim. 2011 den bu yana 2022 maaşı alıyordum ancak eylül ayında çekemedim. Diğer sağlık Güvence tespiti ile kesildi yazıyor. Vakfı aradım:"Sigortalı işe mi girdin" dediler "Sigortalı staj yaptım" dedim. Emekli olurken hiçbir faydasını göremediğim staj sigortam yüzünden 2022 maaşım kesilmiş. Neyse Ankarada ailemin yanından Konya ya okuluma döndüm ve kaymakamlığa/vakfa gittim. Adres güncellemesi ve Gelir testi istedi. Gelir testine gidince 25 yaşından küçük öğrenci olduğum için ailemin yaptırması gerektiğini söylediler
Ailem Ankaradaki kaymakamlığa gidince, ailemin yanında ikamet ediyor gözükmem gerektiği için gelir testi yapmamışlar.
Babam beni Ankaradaki evimize kayıt ettirmeye gittiğinde ise 18 yaşından büyük olduğum için kendimin gelmem gerektiğini söylemişler.
Anlamadım gitti..
Konya da son senem ve öğrenci evinde kalıyorum. Şimdi diyelim ki ailemin yanına taşıdım ikametimi, gelir testini yaptırdım (ki bu da sıkıntı babamın emekli maaşı 1150 tl civarında evde 2 öğrenci şehir dışında okuyor ama kim umursar ki? 4 kişilik aile olduğumuz için 255TL yi geçiyor kişi başı)
Ne yapmam lazım.
İkametimi ailemin yanına taşıyıp daha sonra gelir testi yaptırıp daha sonra 2022 maaşına mı başvurayım Ankara da?
Heyet gelir ve beni evde bulamazsa (ki bu yüksek ihtimal) o zaman ne olacak?
Ailem Ankaradaki kaymakamlığa gidince, ailemin yanında ikamet ediyor gözükmem gerektiği için gelir testi yapmamışlar.
Babam beni Ankaradaki evimize kayıt ettirmeye gittiğinde ise 18 yaşından büyük olduğum için kendimin gelmem gerektiğini söylemişler.
Anlamadım gitti..
Konya da son senem ve öğrenci evinde kalıyorum. Şimdi diyelim ki ailemin yanına taşıdım ikametimi, gelir testini yaptırdım (ki bu da sıkıntı babamın emekli maaşı 1150 tl civarında evde 2 öğrenci şehir dışında okuyor ama kim umursar ki? 4 kişilik aile olduğumuz için 255TL yi geçiyor kişi başı)
Ne yapmam lazım.
İkametimi ailemin yanına taşıyıp daha sonra gelir testi yaptırıp daha sonra 2022 maaşına mı başvurayım Ankara da?
Heyet gelir ve beni evde bulamazsa (ki bu yüksek ihtimal) o zaman ne olacak?