Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık bursu evde bakım ücretini etkiler mi?

gsli

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben açıköğretim fakültesine kaydolcam ve burs almayı düşünüyorum.
ama bu burs evde bakım ücretini olumsuz yönde etkiler mi? yoksa gelir düzeyi hesaplanınca sınırı geçmiyosa etkilemeyebilir mi?

Evde bakım aylığında alınan evde bakım aylığı hariç her türlü gelir dikkate alınır. Dolayısıyla buna burs da dahildir. Aylık ortalamasını buldugunuz bur smiktarını diğer gelirlerle birlikte toplayacaksınız ve bakmakla yükümlü birey sayısına böleceksiniz. Çıkan miktar 486,85 Liranın altındaysa aldıgınız burs sorun yaratmaz. Ama sınırı geçerse evde bakım aylığı kesilir/baglanmaz.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Melek hanım evde bakım ve 2022 maaşları için geri ödemeli bursların gelire dahil edilmediği konusunda bir kaç arkadaşımızın beyanı var evrak tazeleme işlemleri esnasın da belgelenebilir gelir evrakları verilirken o hanedki geri ödemeli burs alan kişi için öğrenci belgesi yeterli oluyor diye.

Yinede garanti olmadığını düşündüğünüz bilgiler için kuruma başvurmanızı öneririm.

gsli, yukarıda cevabı verdim. Evde bakım aylığı gelir hesabında evde bakım aylığı hariç her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. Dolayısıyla bursun geri ödemeli ya da karşılıksız olması fark etmez.
Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı İl Müdürlüğünü ya da ALO 183'ü arayarak bilgi alabilirsin.

Septik, mevzuatta dediğin gibi bir şeye rastlamadım. Üye beyanları kanıt alınamaz en iyisi dediğim gibi gitsin içinde tereddüt varsa İl Müdürlüğüne sorsun.
Zaten burs aldığında bildirmesi gerek.

Üst Alt