Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kartı değişimi ile ilgili..?

toprak 24

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhabalar,elimizde mevcut bulunan başbakanlık özürlü kartını ,şimdi çıkan aile ve sosyal politika bakanlığının vermiş olduğu kart ile değiştirmek zorundamıyız acaba.zorunlumu...:confused:

arkadaşlar benim sürekli olan % 40 raporum var..emekli engelli biri olarak başbakanlık kartını, yeni aile ve sosyal politikalar bakanlık kartı ile değiştirmek mecburimidir.

spbk artık başbakanlık kartının yerini aldı,yalnış hatırlamıyorsam bu yıl başbakanlık kartı kullanımı için son yıl !

Dayanak var mı?
Duyuru yada ilam?

Geçen sene öyle denmişti yine bu sene mı aynı nakarat?

TCDD.den bilet aldık dün itibari ile (28.09.2015) bendeki kart başbakanlık isimli eski kart...
Hiç sıkını yok.. Demeki işgüzar memurlara denk geldik.

muntada al ansar kardeş gider sorarım aile v sosyal politikalar bakanlığına ve il müdürlüğüne...
sonuçta iyi sohbet ve çay molas olur...

Sitede baktım öyle bir zorunluluk yok. sadece kırılan eskiyen okunmayan kartlar değiştirilmeli... Demek istediğim evinden çıkamayanlar var veya rahat heryere ulaşamayanlar. Değişecek diye dayatıp da zorlamamak lazım o arkadaşları. değiştirecekler elbette ama sizinki verdiğiniz ille de değişecek baskısı oluşturdu. Amacım muhabbetinizi kötülemek değil, sürçü lisan eylediysem afola...

erol kardeşim linkini verdiğim konuyu bir okusaydın orada bizzat başbakanlık özürlü kimlik kartlarının iptal edildiğini anlattım benim başımdan geçen olay, bak kardeşim izmitte otobüs kartımı yenilemek isteyince izmit b şehir belediyesi yetkilileri dediki gideceksin aile ve sos pol bakanlığının kartını alacaksın, dedim ama kanunda değiştirme zorunluluğu yok onlarda bana bir numara vermişti orayı aradığımda bana başbakanlık engelli kimlik kartımın iptal edildiğini söylediler, bende aynı kartla hemen gittim aile sos pol bakanlığı il müdürlüğüne müracat ettim 2 gün sonra yeni kartımı aldım yukarıda bir arkadaş süresi bu sene bitiyor diyordu ama çoktan iptal ettiler, estağfurullah kızmak ne haddimize ama inan bir konuyu görüyorum başka baka adlar altında yeniden açıyorlar güzel kardeşim dediğim şu inanmıyan yaşadığı yerdeki aile ve sosyal pol bakanlığının il müdürlüğünü arar ordan bilgi alır illa gitmeyede gerek ben telefon ile öğrendim kartımın iptal edildiğini.burda bilgi açısından çok güçlü bilgiye sahip kardeşlerimiz var ama hala aynı soruların sorulması tuaf mesala 2022 maaşı kaç kişi eşim çalışıyor bu maaşı alabilirmiyim, babam emekli ben çalışmıyorum alabilirmiyim bu özellikle 2022 maaşı konusunun ustası, hastası. bilgisi .herşeyiyle tam olan bir ablamız var kalömşör ,ya kaç yerde belirtiyor hanede kişi başına düşen miktar 303 tl galiba geçiyorsa ağzınla kuştutsan bu maaşı vermezler çok da güzel anlatıyor ama hala aynı sorular annem emekli alabilirmiyim. eşim çalışıyor alabilirmiyim babam emekli alabailiriyim kardeşim güzel kardeşim kriter belli zorlamayla alabilyorsan buyur al örnek, gelelim bizim konuya sende güzel kardeşim madem inanmadım evden çıkmaya da hiç gerek yok netten yaşadığın yerdeki aile sos pol bakanlığı il müdürlüğünü ara bak bakalım ne diyorlar , ha senin başbakanlık kartını kabul etmişlerdir o başka ama benim kabul etmediler bana bir numara verdiler orayı aradığımdada kartın iptal olduğunu söylediler kızmak falan ok kimse yanlış anlamasın elimizden gelen yardımı birbirimize yapacaz olay bu

evet kartlar değişiyor eskileri normalde kabul edilmiyor ancak bazı memur arkadaşlar görmezden gelebiliyor sağolsunlar ama sonuçta değişecek yani biran önce değiştirmek en güzeli bence

İşim olmazsa en kısa zamanda gideceğim buraya aktarırım. Dediğiniz doğru ise orada çalışan bizzat o işle meşgul arkadaşımızı görmemiz lazım. Bana gerek yok eskisi hala geçerli demişti zamanında... Yeni modelleri görmek lazım neticede.. Birde oradan çay içip gelirim..

Ben şimdi sosyal hizmetler il müdürlüğünü aradım öğrendim. Rapor yenilenmede kartın raporun kaybolma yıpranma durumunda yenilenme oluyormuş bilginize...

Elde kalan eski kart değişecek mi? Meselemiz bu?

rapor oranımız yıllardır değişmedi ama kart değişecek değişmeyecek derdimiz başladı :)

Ben birkaç ay önce Ankara'daki il sosyal hizmetler müdürlüğüne giderek Başbakanlık kartımı yenisiyle değiştirmek istediğimi söyledim. Görevli memur sistemden durumumu kontrol etti ve "sizin durumunuzda değişiklik yok o yüzden Başbakanlık kartını kullanmaya devam edebilirsiniz" dedi. Ben "olsun gelmişken yenisiyle değiştirmek istiyorum" dedim. Görevli kafamıza göre değiştiremiyoruz. Sadece raporları yenilenip engellilik durumunda değişiklik olanları, kaybolan, yırtılan vsleri değiştirebiliyoruz" dedi..

merhaba arkadaşlar,normalde elimde başbakanlık kartı vardı,şimdi de aile ve sosyal politikalar bakanlığı maltepe huzurevi şubesine başvurdum,1 hafta da teslim ettiler.şimdi 2 kartımda var...kartvizitliğimiz doldu taştı,her sene yeni bir kart alıyoruz.

toprak 24
siz kayboldu gibi bir gerekçe ile almışsınızdır, aksi halde zaten yenisini verseler bile eskisini alırlardı sizden.

bişey sormadılar ki 2 fotoğraf,nüfüs cüzdan fotokopisi ve raporun aslı gibidirini alıp 1 hafta sonra gel al dediler.bende dün gittim aldım..başbakanlık kartımıda sormadılar.:cool:

Üst Alt