Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı..?

aglot

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%62 raporumla ümraniye sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip engelli kimlik kartı çıkartmak için başvuruda bulundum. Sonunda bana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir kart çıkarttılar. Benim sorum bundan 3 yada 4 ay öncesine kadar Başbakanlık engelli kimlik kartı veriyorlardı, artık bu karttan çıkartamıyormuyuz? Benim aldığım kartı da aynı şekilde kullanabiliyormuyum? Geçtiğimiz günlerde bir işlem için kartı göstermem gerekti bana bunu değil Başbakanlık kartınızı göstermeniz gerekiyor dediler.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben sadece 1 kart var ve o da aile bakanlığının verdiği kart diye biliyorum

Merhabalar sadece yeni KART alanlar Ve RAPORUNDA AGIR ÖZÜRLÜ yazanlar icin AİLE SOSYAL POLİTİKALR BAKANLIGINDAN yeni kart veriliyor( ULASIMDA REFEKATCILI OLABİLMELERİ İCİN ) onun haricinde olanlar BASBAKANLIK kartını kullanmaya devam ediyorlar..Aile sosyal bakanlıgının vermis oldugu bilgi tskler

Merhabalar,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Özür oranında ağır özürlü yazmıyor bende. Sosyal hizmetleri tekrar aradım aldığım bilgi 2014 sonunda tüm kartların değişip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı karttan olması gerektiğini söylediler. Görüştüğüm kişi ne kadar bilgili onu bilemem.

ben de başvuru yapmıştım arkadaşlar bu kartı ne için kullanabiliriz?

Bu kartla engellilere taninan tüm haklardan yararlanabilirsiniz. Örneğin bu karti göstererek milli parklara müzelere ücretsiz giriş yaparsiniz. Şehiriçi otobüslere ücretsiz binersiniz ama bazi belediyeler kabul etmiyor bunu.

benim kartımda T.C BAŞBAKANLIK özürlüler idaresi başkanlığı yazıyor

benim genelde inanmıyorlar örtopedik özürüm olmadığı için
ama olsun ALLAH büyük

Başvurduğunuz kurumun bilgisizliğinden kaynaklanıyor.
Tüm indirimli hizmetlerde, otoparklarda, trenlerde ASPB kartı geçerlidir ve tektir.Daha önce başbakanlık kartı olanlarda kullanabiliyor.

Ben kartı almak için sosyal güvenlik kurumuna gittiğimde direk aile ve sosyal e yonlendirmislerdi

aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği engelli kartı süper lig maçlarında geçerlimi acaba teşekkür ederim

Statlar ve bütün spor aktifveleri devlet müzeleri tiyatroları ücretsiz girebiliyorsun

Bu kartı almak için hangi evraklar gerekli bilgisi olan varmı .

heyet raporun en az %40 ve tc kimliğinle orada hazırlayıp 1 işgünü sonra veriyorlar.

bas_kan06 1Nisan 2016 da başvurdum ay sonu gel al dediler ne dersin arayabileceğim bir yer varmı bursa için teşekkürler

kartın resmini çekip koyabilirmisiniz farklımı başbakanlık kartından

Eski basbakanlik kartimi kaybettigimden gecen gun yenisi icin muracat ettim eski basbakanlik kartim. 2000 yilinda almistim gecenlerde lazim odldu bulamadim bende yenisini cikartayim dedim 2 foto rapor asli veya noter onayli ornegi notere 35 tl verdim ve kimlik fotokopisi 1 hafta sonra kartim cikicak ayrica eski kartimi bulamadigim icin karakoldan kayip belgesi istediler bilginiz olsun

özürlü kimlik kartı hk

daha önce verilen gelir idaresi başkanlığının kartını aldılar yeni olanı yani aile ve sosyal politiklar bakanlığının kartını verdiler bunların arasındaki fark ne ikiside aynı işimi görüyor

Başka bir şehirde şehir içi ulaşım kartı yoksa engelli kimlik kartimizi çıkararak ücretsiz ulaşımdan faydalanabilir miyiz?

engelli kimlik karti basvusu yaptim 1 ay oldu mesaj gelir dediler nerden sorabilirim kart durumumu

benim bir ayı gecti gelmedi daha

12/08/2018 Başvuru Süreci Devam Ediyor

Ben de aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden aldım. il dışındaysam belediye ulaşım araçlarında kullanıyorum. Vapurda, özel halk otobüslerinde, metroda, havaş otobüslerinde. Bir de tcdd bandrolu aldım bir kaç ay evvel. Ankara - İstanbul hızlı tren normalde 85 tl. Ben ücret ödemedim. Ortopedik bir engelim olmadığı için turnike girişlerinde güvenlik kimlik soruyor genelde...

Mırnavs ankarada metroda ego otobüsünde ankara serbest kart çıkarttınmı

Bende e devletten az önce başvurdum.Süreç ne olur bilemem beklemedeyim.Benim vergi indirimli sağlık raporu aslı ssk da ,fotokopisi var noter onaysız kabul ederlermi.

benim rapor 2022 maaşı için alınmıştı fotokopi var aslı gibidir onaylı geçerlimi kart çıkarabilirmiyim

Bugün g.o.p aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gittim engelli kart cıkarmaları ıcın.Raporun fotokopisi kabul olmuyor.Daha doğrusu koça merkez yani devlet kendi verdiği engelli raporunu görecek sistemi daha içat etmemiş.Yıl 2019 yazık pes doğrusu.Noter onaylı veya raporu cıkardığın hastaneden aslına uygundur ibaresi olacak.Raporun aslı yoksa, hastanede şehir dışındaysa bir bardak soğuk su için özürlü değilsiniz artık.Merkez biraz siyasi oy kapısı olmuş ne kadar menfaatcı varsa yardım almanın peşinde.

engelli kimlik kartı icin

engelli kimlik kartı icin icin 2022 aldımız rapor yeterlimi yoksa ayri bi şekirde teklar kimlik kartı icin rapor almamız gerekiyormu acaba bilgisi olan varmi

Eğer raporunuz %4o ve üzeriyse raporunuz ve 2 adet fotoğraf yaterli.

cook güzel teklar rapor cikarmak icin ugraşmayacam o zaman bilgi icin tşkler bide e devletden başvuru yapan varmı sürec nasil

Arkadaşım ben geçen hafta gidip çıkardım gün içinde verdiler. Edevletten başvurursan uzayabilir süreç kendin bizzat gidip başvur. raporunda mutlaka yanında olsun.

Üst Alt