Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ile aspb engelli kimlik kartı arasındaki farklar?

idare1984

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
başbakanlık engelli kimlik kartı ile aspb engelli kimlik kartı arasındaki farklar nelerdir hizmetlerden yararlanmak için hangi kartı çıkartmalıyız.

aspb dediğiniz nedir bilmiyorum fakat başbakanlık engelli kimlik kartı tüm türkiyede geçerli engelli olduğunuzu belirtir bir karttır.
Bu kartı ben bildiğim kadarıyla yazayım. Hızlı trenler ücretsiz otobüslerde %40 uçaklarda %40 indirimli bilet alabiliyorsunuz.
Belediyelere bağlı otoparklarda ücretsiz giriş çıkış sağlıyorsunuz (Özel otoparkları denemedim).Şehiriçinde otobüs ve tramvaylara ücretsiz biniyorum. Daha başka ne + ları var bilmiyorum.

Başbakanlık kartı ile ASPB kartı aynı kategoride...

Bi zamanlar Özürlü kartı veren müdürlük Başbakanlığa bağlı idi. Bundan dolayı Başbakanlık Özürlü kartı olarak dağıtıldı. Söz konusu müdürlük Başbakanlık emrinden alındı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlandı. Yeni engellilere kart çıkarmak lazım olunca adı da değişti. ASPB Özürlü kartı olarak taze taze verilmeye başlandı. Başbakanlık kartı ile ASPB kartı anı şey sadece başındaki isim farklı.

Demek ki aynı kategoride ama anlamam diyen OTOBÜS şoförleri çok.

Üst Alt