Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartı için müracaat edeyim mi? [Soru]

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar son bır haftada yasadıklarım ancak turkıyede olur denılecek bırseydır. Gecen hafta pamukkale otobus fırmasından indirimlı bılet almak ıcın muracat ettım. benden nufus cuzdanımın arkasında engellı olduguma dair bir yazının ve rakamın yazılması gerektıgını soyledıler. neyse nufus mudurlugune gittim orada boyle bır kaydımın olmadıgını vasıtasız vergıler gelır mudurlugune basvurmam gerektıgını bıldırdıler. Neyse oraya gıttım ama daha once oradan aldıgım % 40 ındırımden yararlanabılır yazısı ve hastaneden aldıgım % 40 raporumu da goturdum. Mudur bey boyle bır ıslemın nufusun işi oldugunu soyledı.. tekrar nufus mudurlugune gerı dondum. nufus mudurune cıktım.. Oda benı sosyal hızmetlere gonderdı. sosyal hızmetlerın ben rapor aldıgımda onlara basvurmadıgımı soyledı. bende ankaraya sakatlık ıcın evraklarım gıttıgınde onlarada gıtmesı gerektıgını soyledım. Hayır dedı bayan memur ve benden bır suru evrakla bırlıkte bunları doldurup gelmemı ıstedı. neyse ıstedıgı evraklardan bırıde 2002/04 de aldıgım % 40 sakatlık raporunu aldıgım hastaneye gıttım. Bashekım yardımcısı bu raporun gecerlı olmadıgını yenıden rapor almam gerektıgını soyledı. bende tamam dedım alayım fakat bashekım yardımcısı 2006/07.ci ayda bır kanun geldıgını bundan sonra eskı raporların gecerlı olmadıgını hatta yenı raporda % 40 ın altına dusebilecegımı soyledı sakatlık oranları hesaplama yontemı degısmıs. bende dedım kı ben cocuk felcı gecırdım benım sakatlıgım aynı kı degısmedı dedım. oda ben bılemem dedı.. Sımdı arkadaslar benım sorularım şu.

1- 2002-2003 yıllarında ıkı sefer % 40 rapor aldım
2- 2002 yılında beledıyeden ozurlu kımlık kartı aldım
3- 2002 yılında vasıtasıs vergıler gelır mudurlugunden % 40 ındırımden faydalanabılır yazısı aldım.
4- 2002 den bugune de bordrolarımda sakatlık ındırımınden faydalanıyorum.

bu kosullar altında ben basbakanlık ozurluluk kartı almak ıcın muracat edeyım mı.. tekrar rapor alsam yukarıdakı bu vasıflar karsılıgı raporumu dusurebılırlermı. yada hıc bırsekılde kurcalamasam emeklılıgıme ıkı yıl kaldı emeklı olurken sadece ssk ya basvurup 2002 yılında aldıgım rapor ve vasıtasız vergıler gelır mudurlugu nun % 40 yazısıyla basvurup emeklı olanbılırmıyım. arkadaslar yol gosterırsenız sevınırım. Ne yazıkkı burası turkıye verılmıs engellı hakkını gerı almaya calısıyorlar

İyi ama Özürlü Kimlik Kartı zaten artık verilmiyor ki. Artık sakatlık ibaresi nüfus cüzdanının arkasına işleniyor ve özürlü kimlik kartı ne işe yaramıyorduysa, bu nüfus cüzdanı da o işe yaramıyor.
Elindeki herhangi bir sağlık raporu, iki resim ve muhtardan alacağın bir evrakla nüfus cüzdanını yenileyebilirsin...

Sağlık raporu ile ilgili bilgi: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=24252

Oturanboga oyle olmuyormus ıste.. elıme lıste verdıler.ve nufus cuzdanının arkasına ıslenebılmesı ıcın. sosyal hızmetlere muracatın gerekıyor. 4 adet saglık raporu, sakatlık bılgı formu, nufus fotokopısı, 4 adet resmı verıyorsun. onlar bunu nufus mudurlugune gonderıyor ve 1 yıl ıcınde nufus mudurlugu bılgısyarlarından gorunuyor o zaman ıslıyorlar.

benim engelli kimlik kartım var...bu durumda bu kart tamamen işlevini yitirdi mi yoksa kullanıma devam edebilirmiyim:)

Kartı olanlar kullanmaya devam edebilirler.Yeni müracaat yok sadece.Nüfus cüzdanına işleniyor.

Ben 2006 şubat da araba için rapor alırken aynı anda özürlü kimlik kartı içinde başvurdum sosyal hizmetlere yeni verilen rapor nüshaları ve diğer evraklar ve fotoğraflarla teslim ettim.(memur o zamanda sakatlık oranları %45 e çıkacak diye bir söylenti vardı boşuna uğraşma demişti ) neyse ısrarımla aldı tabi temmuz gibi kartın gelir demişti.Sonra bu kartlar yürürlükten kalkınca bizim evrakları kendileri Nüfus müdürlüğüne göndermişler.Ancak memur şubat başvuru tarihine göreevrakların Nüfus müdürlüğüne 10-11 ayda gidebileceğini söyledi bizde 2006-11.ayda nüfus müdürlüğüne gittik ekranlarında evraklarımız işlendiğinden (nüfusun arkasına %40 oranında özürlüdür yazıyor sadece ) yeni cüzdanımızı hemen aldık.Pek bir yerde işime yaramadı açıkçası.

Emeklilik için elinde bulunan Defterdarlık yazısı yeterli değil.Tekrar heyete girip gelen sonuca göre olabileceksin.Benimde defterdarlıktan %40 yazım var indirimden yararlanıyorum.Ancak emeklilik müracatı yaptığımda sigorta tekrar heyete gönderecek.(onlarda haklı yazıyı aldıktan sonra sakatlığımda düzelme olabilir)

hakan bızler cocuk felclıyız. raporlarda bunların belırtılmesı gerekmıyormu. bızım hastalıgımızda ıyılesme olmaz. zamanla dahada kotuye gıderbu hastalık. sımdı benım emeklılıgıme ıkı yıl kaldı. ıkı yıl sonra elımde % 40 raporum ve defterdarlık ındırımımle ssk ya basvurdugumuzda. hadı gıt sen bır daha rapor al derseler. gıdıp % 30 alırsak o zaman gunagımız ne olacak. adama demezlermı bu raporu daha once ıkı kere verırken aklın nerdeydı dıye.

bende çocuk felci geçirdim ancak sadece oran belirtiliyor mantığını sorarsan bilmiyorum.bu konu benimde gözümü korkutuyor açıkçası şu an raporum %40 emekliliğe Allah nasip ederse 2,9 yıl var.

Aklıma takılan başka şeyde;
bu tarih sonunda emeklilik başvurusu yapmam için işyerinden bir dilekçe ayrıldığımı bildirmem gerekiyor.SSK nın bizi heyete yönlendirmesi ve sonucun gelmesi 2-3 ayı bulabilir.Eğer sonuç %40'ın altında gelirse hem emekli olamıyoruz hemde işyerinden kıdem tazminatı alamıyoruz bu çok kötü bir durum.

hakan kardesım yarın sabah gıdıp bır rapor daha alıcam bakalım benım gıbı engellı olan arkadaslar ıcın emsal olacak gıbı. aynı hastaneden aldıgım iki raporu, ındırım belgesı ve ılgılı kanun maddesını gosterıcez.. Insallah hakkımızda hayırlısı olur. Avukatımlada gorustum verılmıs hak alınmaz dıyor.. alamazsakta dunyanın sonu degıl

hakanarslan' Alıntı:
Oturanboga oyle olmuyormus ıste.. elıme lıste verdıler.ve nufus cuzdanının arkasına ıslenebılmesı ıcın. sosyal hızmetlere muracatın gerekıyor. 4 adet saglık raporu, sakatlık bılgı formu, nufus fotokopısı, 4 adet resmı verıyorsun. onlar bunu nufus mudurlugune gonderıyor ve 1 yıl ıcınde nufus mudurlugu bılgısyarlarından gorunuyor o zaman ıslıyorlar.

bende kimliğime özürlü olduğumu işletmek istedim ilk başta sigortaya yolladılar fakat orda olmadı fakat seninki kadarda zorluk çıkarmadılar tabi cüzdanın arkasına bi iki hareketle %40 özürlüdür yazmışlar hastalığın ne olduğu falan yazmıyodu bendede

dünyanın sonu değil de insan ne bileyim hani 2-3 senem kaldı emekliliğe planlar yapıyorsun hesaplar yapıyorsun bir bakmışsın hesapta olmayan bir şey ile hesapların alt üst oluyor.Düşünsenize şimdiden bunun derdine düştük.

arkadaslar % 40 rapor konusunu cok ıyı arastırdım ellerınde 2006 dan once raporları olanlar ankaradan ındırım gelse dahı tekrar rapor almak zorundalar. avrupa bırlıgı uyum yasaları cercevesınde rapor veren heyetler uzerınde cok buyuk baskı varmıs ve yenı raporları kasıtlı olarak dusuruyorlarmıs. tabıykı kanun bu hakkı elımızden alamayacagını yazıyor ama burası turkıye ne yazıkkı devlet ıle mahkemelık olmamak ıcın. rapor alacagınız heyete gırmeden once mutlaka onceden bırseyler yapın. yanı ozrunuzun bulundugu mesella ortopedı servısı ıse once doktoru zıyaret edın. yada bırtanıdık araya sokun. yoksa elınızdekı 10 15 yıllık raporlarla emeklı olacam sevıncı yasarken husrana ugrarsınız.. olayın hukukı boyutunu da avukatlar aracılıgıyla arastırıyorum..

yanı ozrunuzun bulundugu mesella ortopedı servısı ıse once doktoru zıyaret edın. yada bırtanıdık araya sokun.

:shock:

Anladığım gibiyse bu önerilerinin de "hukukî boyutunu" araştırır mısın bîzahmet? Bir yeri yaparken diğer yeri yıkmayalım..

baben abı bazen turkce oyle cumleler haznesı ıcerır kı ıstedıgınız yere cekebılırsınız. suan sızın cektıgınız gıbı.. bızler burda kendım basta olmak uzere butun engellı arkadaslarımızın hakkını savunuyorum.. son ucgundur işi gücü bıraktım basta defterdarlık, ssk emeklı servısı, ve bu konuda uzmanlasmıs ılgılı avukata ve savcılarla gorustum. yanı 2006 temmuzdan once rapor alan kardeslerımızın durumunu arastırdım. % 80 rapor alım ankaradan bu yıl % 38 gelenmı dersın % 40 alıp sonra % 60 a mı cıkaran dersın bırcok olayla ve davayla karsılastım. ılgılı kanun maddelerı alınan hak gerı verılemez derken ne yazıkkı gorustugum butun kurum yetkılılerı % 40 ın altına dusen butun yenı raporlar eskısının hukmunu kaldırır cevabı aldım. Hatta vatısasız gelırler muduru bana devletın bır genelgesını gosterdı. bır lıste getırılmıs ve raporlar sadece o lısteye gore verılıyormus artık. lıstgede sol gozu olmayan % 25 rapor alıyor. sag kolu felc olan % 30 sol kolu felc olan %25 krıter konmus. benım doktorla onceden gorusun demek ıstedıgım ıse bu. sız daha once almıssınız % 60 rapor emeklılıgınıze bır ay kalmıs veya ıkı ay doktor sıze ya % 30 rapor verırse ne olacak halınız ?

hakanarslan arkadaş bu devlet senin benim gibileri ezmekten zevk alan bi devlettir yapacak bi şeyimiz yoktur :lol: ezilcez büzülcez ancak ahirette patlıcaz :lol:

baben abı bazen turkce oyle cumleler haznesı ıcerır kı ıstedıgınız yere cekebılırsınız. suan sızın cektıgınız gıbı..

Sevgili Hakan,
Türkçede "Tilki tilkiliğini anlatana kadar post elden gider" diye bir söz vardır. Ben bile böyle istediğim yere çekebiliyorsam yetkili mercilere derdini nasıl anlatacağını sen düşün artık.. "Ben aslında şöyle demek istemiştim" de bakalım. Ne kadar zamanda derdini anlatabileceksin? ;)
Gerçi bu o kadar önemli değil ama dikkatli olmak lazım. :)

Başarı, demek sen devlet olsan yandık.. :p Devletin yaptığı sahtekarlık olmaz.. Kuralı koyan onlardır çünkü.. Biz de kurala göre oynamaya mecburuz. Kuralı bozarsan ceza verir. Sen devlete ceza verebilir misin? At bakiim hapse sıkıyorsa.. :shock:

Sahtekarlık suçtur. Suçu övmek ya da önermek de suçtur. Böyle yazılı olarak delil bırakmak da traji komik bir vakadır.

goruslerınıze cok deger verdıgımı soylemek ısterım baben abı, aslında benım bu baslıgı atarken benım ve benım gıbı engellı ınsanlara yol gostermenızı ısterdım. emeklılık olayına gelınce ben olmasamda bana fazla dokunmaz cok ama cok sukur kı bır sırkette malı musavır olarak calısmaktayım. fakat benı rahatsız eden konu emeklılık degıl devletın yaptıgı keyfı uygulamalar gıbı. sız dıyorsunuz ya devlete ceza verebılırmısınız dıye, evet verebılırız. hukuk mahkemelerı hak arama mercılerıdır. bırecok ınsan artık devlete dava acıp hakkını faızıylede almaktadır. azız nesının ne yasar ne yasamazındakı romanındakı yasarın basına gelenler artık bu mılletın basına gelmesın. ben hak verdım devletım sonra canım sıkılır gerı alırım olmaz. buna hukuk devletı denmez.. meslegım geregıde bu gıbı madur duruma dusmus bır cok ınsanın haklarını gerı aldım. mucadelemız bu.. burada kısısel polemıklerı kenarı bırakıp bırbırımıze yol gostermemız gerekmezmı. bakın yukarıda engellı kardeslerımız ıcın 3 gun boyunca yaptıgım arastırma dıp notlarını yazdım. bugunde avukatıma aldıgım raporları ve ındırım yazısını faxladım kanun maddelerını ınceledı aldıgım raporun sureklı oldugu ve hıcbır sekılde dusurulemıyecegı yazıyordu. o yuzden zaman sen dedın ben dedın zamanı degıl bırlık olma zamanıdır. saygılarımla...

baben arkadaş yazdıklarıma dikkat et ben sahtekarlık yapalım dedimmi orda (yazımı yanlış anlama dolayından değiştirdim yinede) hakanarslan arkadaşın yazdıklarına bi cevaptı sadece bu özelliklede belirteyim devlet allah değildir insanlardan oluşan bi topluluktur içinde hortumcular vs vardır normal raporu niye düşük gösteriyolar maaş vs bağlatmamak için devletin sahtekarlık yapmaya hakkı yoktur sen devletteki hortumcuları koruyan yazınla traji komik bi hata yapıyosun

Valla Hakan,
Yolu bilsem gösteririm de ben de bilmiyorum ki.. Bildiğim noktaların inceliklerini anlatmaya çalışıyorum. Hataya düşmemeniz için uyarmaya çalışıyorum. Ayrıca bunları "kişise polemik" olarak görmemeni dilerim.
"Devlete ceza veremeyiz!" Ancak mahkemeye verebiliriz. Cezayı hakediyorsa onlar verir. O da haksız uygulamayı yapanlara verilen ceza olabilir. Yani yine kişilere verilir ceza..

Başarı.. Takılayım dedim biraz yaa.. Sen de hemen ciddiye alıyorsun.. :wink:
"Devlet"le, devletin içindeki hortumcuları karıştırma.. İkisi birbirinden çok farklı.. O kişiler değişir ama devlet yine aynı devlettir..

Bir de bu raporların normali nasıl oluyor, düşüğü nasıl oluyor? Daha doğrusu neye göre belirleniyor? Oranların daha önceden yüksek tutulduğu ya da tutulmadığı neye göre anlaşılıyor.
Hayır.. yanlış anlaşılmasın.. Elbette ben de sizden yanayım da, sanırım devletin çıkış noktası bu oluyor.. "Normal" olmayan durumlar var gibi.. Yani "verilen hak alınmaz"daki "hak"dan farklı bir durum. Özürlülük oranı, verilmiş bir hak mıdır? :roll:

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2006/07/20060716-3.htm

Evet engellılerle ılgılı en son cıkan kanun bu arkadaslar. yalnız cocuk felcı ıle ılgılı hukmu tamamen kaldırmıslar polıo sekelı yok.. tek ayagından engellı olanlar % 25 alıyor ama bu kanun yuruluge gırmeden once almıslar varsa kesınlıkle yenı rapor almasınlar raporları dusuruyorlar. ben hastaneden aslı gıbıdır raporu cıkartmak ıcın bır gun ugrastım. hatta avukatımla gıttım ılgılı yasalar geregı daha once rapor aldıysanız ve raporunuz suresız ıse ankaradan da ındırım talebınız varsa sakın % 40 lık bır raporla hastaneden tekrar almaya gıtmeyın yoksa butun haklarınızı kaybedersınız. ben avukatınla gıdıp aslı gıbıdır yazısını zor aldım. kanunda engellılerle ılgılı raporlar ı cesıtlı kurumlar tekrar ıstıyor ya elınızde bu yasayla gıdın eskı raporunuzu ındırım yazınızı goturun o rapor ıle ıslem yapılmak zorunda.. kanun suresız raporlar tektır ve tekrarı ıstenemez dıyor..

her agızdan başka birşey söyleniyo arkadaşlar.oglumun raporu üç buçuk senede 4 defa degişti ben artık şaşıramıyorum.ilk %70 %60 %40 %90 en son.biraz kısmet biraz ugraş birazda doktora tabiri caizse baglama.doktorlara bırakırsanız onlar pek muayene ettikleri yok iş biraz sizde nasıl derseniz yazıyla izah zor yaşayan bilir.ama tam bir işkence.. :evil: :evil:

Üst Alt