Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yaraları çok sık tekrarlanıyor. Tedavi için ne önerirsiniz?

tango

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim bası yaraları ile basım cok agrıyo. pc basında cok oturunca bası yarası cıkıyo.günlük pansuman yapıyorum kapanıyo.daha sonra oturunca gene cıkıyo.gene pansumanla kapatıyom.en büyük bası yaramda madeni 1tl gecmemiştir.sadece baticonla pansuman yapıp kapatıyorum.bıktım bu pansuman yapmaktan.baska bi ürün varmı pansuman yapmaktan kurtarcak.bi ara istanbulda bi hastanede verdiler.böle makasla kesip yaraya yapıstırıyosun. banyoda yapabiliyosun bunla.
bu ürünün dınıda unuttum.bilen var mı.

tesekkürler.

GELFIX isimli ürünü doktorunuza danışarak kullanmanızı önerebilirim.

Evet evet, GELFIX ürünlerini kullanan ve neredeyse kronikleşen baso yaralarından kurtulan arkadaşlarımız var. (Örnek 1, Örnek 2)

Şu iki ürünü aynı anda kullanabilirsiniz:
1- Gelfix Sprey (Endikasyon: Yara İyileşmesi Hızlandırıcı)

sprey.jpg
Bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

2- Gelfix Ped (Endikasyon: Yara İyileşmesi Hızlandırıcı)

ped.jpg
Bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

Ve, sürekli bası yarası oluşuyorsa, gündelik yaçamında sürekli de bir bası sözkonusu demektir. Bu da sürekli hatalar yapıyorsun anlamına geliyor. Zira ben günde 10-15 saaat oturuyorum, 10 senede en küçük bir bası yarası oluşmadı.

1- Beslenmeye çok özen gösterilmeli. C vitamini takviyesinin yanı sıra, bol proteinli (et-süt vb) gıda tüketilmeli.

2- Mutlaka ama mutlaka ama MUT LA KA Roho hava minder kullanılmalı
http://www.engelliler.biz/forum/tek...deri-onerisi-roho-contour-select-cushion.html
http://www.engelliler.biz/forum/tek...oho-havali-minderin-hava-basinc-ayarlari.html

Bası yarasında önemli olan önceden önlem albilmek..Bunu içinde mutlaka koruyucu oturma ve yatma sistemleri kullanılmalı...
TAKTİM GRUP

kesinlikle havalı minder hatta havalı yatak önleme için olmazsa olmazlar ama pozisyonlanma da onemli inatla aynı sekilde yatmamalı, aynı sekilde kalmamalı hatta push-up"lar yapmalı..
birde bunyeylede ilgili ben kilolu oldugum zamanlarda roho minder kullanmama ragmen bası yarası vakası yasamadım.. ayrıca daha once acılmıs bası yaraları olan dokuda tekrar yara acılması cok daha kolay..

bu gelfix sıpreyden biz aldık hiç bir faydası olmadı yarada bir tüelü kapanmıyor

Üst Alt