Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bası yarası ameliyatı deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

denizkızı

Aktif Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
5
Aranızda bası yarasından dolayı ameliyat olan var mı? Şayet olursak bizi ne gibi şeyler bekliyor? Ameliyat kararı ne zaman alınıyor,ne kadar sürelik yaralarda ameliyat deniliyor? Yada bu ameliyat nasıl yapılıyor? Başka yerden deri alıp yaranın üzerine mi yama yapılıyor? Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi ?

Bası yarası(Dekübit) 1.ve 2. Evrede ameliyat düşünülmez ülserleşmiş ölü dokunun temizlenmesiyle tedavi edilir,ancak 3.ve 4.evrede ameliyat planlanır.
Sizin kaçıncı evrede?

Bilmiyorum tıbbi olarak kaçıncı evre olduğunu. Boyut olarak küçük denebilir ama oyuk içe doğru ve parmağımın bi kısmı giriyor içine. Tahminim 3. veya 4. evre olabilir.

3.evre olabilir ancak kesin netice için genel cerrah ile görüşmeniz gerekiyor.
Dekübit yaralarında 3.ve 4.evrelerde eğer ameliyat düşünülmüş ise ortaya çıkan deri defektini temizleyip flep çevirme yöntemi ile vicudun bazı yerlerinden alınan doku transferi ile tedavi edilir.
Dekübit yarası oluşmaması için sık sık pozisyon değişin çünki bası yaraları çok zor tedavi edilir iyileşme süreci uzundur ve nüks etmesi ihtimaldir/Geçmiş olsun...

Tavsiyem ameliyat olma bende ameliyat karari alindi en az 5 dr.
Ben 4 sene cektim hatta kemiktende suphe etmeye başlamışlardı ama larva tedavisi ile kurtuldum.

Üst Alt