Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Basın kadrosunda çalıştırılmadığım için olası emekli maaşım düşük görünüyor..?

Endereren

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
üstad selamlar. siz bu sigorta islerine hakımsiniz sanırım. bir sorum olacak. Ben basın calısanıyım. %50 engelli raporum var. Suan emeklilik için basvurduğumda 2850 emekli maası çıkıyor. Ama Basın is kanunu gereğince (212 kadrosu) yapılsaydı, ki bu yasal zorunluluk. benim künyede ismim vvar. Yapılmadığı için emekli maasım bu sekilde çıkıyor. 212 kadrom olmus olsa bu rakam 4bin küsürlere ulaşıyor. Hizmet tespit davası mı acmam gerekiyor sizce ne yapmalıyım?

Ender maaşı nerden hesaplıyorusun

sgk'dan da hesaplanıyor bir de bir site var ordan da hesaplanıyor. emekli.maası falan sanırım oyle biseydi

Endereren

Delilleriyle bu durumu ispat ederek SGK'nın o dönem primlerinizi basın çalışanı olarak tescil etmesini talep edebilirsiniz. Olmazsa dava konusu da yapılabilir.

OturanBoğa

Tesekkürler, bende oyle düsünüyorum hizmet tespiti davası açılabilir. Kaldı ki her türlü delil mevcut. Zaten bordromda mesleki kodlamam bile basın calısanı koduyla

Üst Alt