Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Basit şeyler için sık sık suçluluk duyuyorum..?

Pickle

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
149
Gittiğim üniversitedeki arkadaşlara kendimi açmak istemiyorum, o yüzden buraya yazayım dedim.
Önceden bu kadar basit şeyler için suçluluk duymuyordum. Mesela markette kasiyere kolay gelsin vs. demediğim için bile suçluluk duyduğum oluyor.
Bundan başka mesela kötü niyetli algılanabilecek şeyler yaptığımda suçluluk had safhaya çıkıyor.
Hayır diyemeyerek insanları memnun etmeye çalışanlardan değilim, çıkarlarıma ters bir şey olduğunda sınır çiziyorum ama ortada hiçbir şey yokken ben bir şey yaptıysam bu her ne kadar küçük bir şey bile olsa suçluluk duyuyorum.
1 yıl önceki psikoz atağı sırasında sürekli Allah çarpacak, ben günahkarım diye korku halindeydim. O etkilemiş olabilir diyorum. Siz ne diyorsunuz?

Buraya yazmakla iyi yaptın bence. Biraz kişilik yapın, biraz yüreğinin güzelliği, biraz da hastalık etkiliyor. Sonuç da böyle oluyor bana kalırsa. Kötü eleştirilerden mi korkuyorsun?

Hastalığının yeni bir yönü ortaya çıkmış olabilir. Sonuçta hayatında değişiklikler var. Üniversiteye başlamışsın. Yerinde saymıyorsun. Hastalık da hayatın değiştikçe biçim değiştiriyor. Ama eskiye kıyasla seni iyi gördüm.

@Samarra, evet kötü eleştirilerden korkmak da etkiliyor.
Yazdıkların bana da mantıklı geldi.
Profil resmine aşık oldum, sevimli kuzu 🥰
Merak ettim de Tanrı'nın kuzusu ile alakalı mı acaba?

Dün annemle video izliyorduk. İçimde heves yoktu ve erkenden uykum gelmişti. 1 video izledikten sonra gittim.
Şu an o kadar pişmanım ki. Sanki annemle son kez video izleme fırsatını çöpe atmış gibi hissediyorum. Bu his ile ölecekmiş gibi hissetme hissi bağlantılı gibi geldi bana.
Bunun için yoğun bir pişmanlık duymak normal mi? Video izlemeyi hiç kabul etmeseydim yine mantıksız oluyor, annemle geçirmek için bir sürü vaktim var.

@Pickle,

Bence bunların farkında olman kendi başına bile çok kıymetli. Bu iyi olduğun ve daha da iyi olacağın anlamına geliyor. Sana iyi hissettirecekse bi film daha izleyin, git sarıl, muhabbet et. Aklındaki, canını sıkan düşüncelerin yanlış olduğunu daha bir anla...

Bugün annemle vakit geçirince rahatladım, o konuda sıkıntı yok. :)
Ölmemek için sebepleri düşündüğümde (yaşımın genç olması vs) bu beni rahatlatmıyor. Yalandan kendimi avutuyorum sadece. Yakın bir zamanda ölücem. Tanrı beni 20'li yaşların ortalarına gelmeden alacak.
Günlerimi bugün benim son günlerim diye yaşamak bunaltıcı ama ya gerçekse diye de düşünüyorum bazen.

"olanzapin yeterli geliyor mu size"
@Psikoterapi, yeterli gelmiyor, zaten dozu da fazla değil. Doktor ya bir tane daha antipsikotik ekleyecek ya da olanzapinin dozunu arttıracak. Tahmin yürüttüm ama asosyallik için ilaç ekliyorsa asosyallik + ölecekmiş gibi hissetme için zaten ekler. Antidepresanlık bir durum değildir herhalde, ben bu histen kaygılanmıyorum. Sadece öleceğimi biliyorum.

@Pickle

Allah yardımcın olsun kardeşim.ben invega nin yanında antidepresan da kullanıyorum.Bazen benimde içim daralıyor hayata kusuyorum.insallah eklenen yeni ilaç sizi remisyona sokar.
Kısa süreli anksiyolitik de verebilir size.Ben anksiyete yaşadığımda ya nervium yada ativan ekliyordu tedaviye doktorum.

Sizin teşhis neydi kardeş.
Canını sıkma geçer zamanla...çoğunuz aynı durumu yaşıyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Psikoterapi,
Atipik psikoz teşhisim.
Yakında öleceğimi biliyorum ve hayatımın son günlerini geçirdiğimi hissediyorum. Kaygı yok, ona rağmen anksiyete mi bu?

Anksiyete yaşıyorsun kardeşim.En erken bir psikiyatri ye Pickle
Allah korusun kardeşim.anksiyete bu zamanla geçer merak etme doktorunu dinle.

Üst Alt