Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka amaçla alacağım rapor önceki haklarıma zarar verir mi?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
Engelli olmadan önce ehliyetimi B sınıfı olarak almıştım
şimdi ise engelliyim % 84 raporumu vergi indirimi için almıştım kulak işitmeden dolayı ve pskiyatriden aynı zamanda polio sekeliyim ama polio sekeliden nedense oran vermediler
sizlere sorum şu başka hastaneden ehliyetimi B den H için sıfır araç almak için rapor alsam ama diyerkileri saglam yazdırcam polio sekeliden almak istiyorum
alınan rapor önceki vergi indirimi için almış olduğum raporu etkilermi sizlerden bilgi istiyorum arkadaşlar.

Yeni alcağınız rapor,daha önce aldığınız vergi indirimini etkilemez.

Doğru okudum.
Eski raporunuz yenisi çıkınca geçersiz olur.
Ama vergi indirimini aldığınız için,bu hakkınız kaybolmaz.

beşyıl süreli raporum var ama vergi indirimim sürekli

Beşyıl süreli raporum var ama vergi indirimim sürekli psikiyatri ve kulak burun boğaz dan aldım. Birinci dereceden aynı zamanda ortapedi rahatsızlığımda var ama oran vermemişlerdi polio sekeli sağ ayak sorum şu sadece polio sekeliden ve kulaktan tekrar pskiyatriyi sağlam yazdırıp heyete girsem araç almak için arâc alabilirmiyim kendime tertibatlı araç alırsam eğer beşyıl olan vergi indirimli raporunu etkilermi emeklilikte sorun çıkarırlarmı il saglık müdürlüğünde beşyıl süreli olan rapor gözükürmü gözükürse de sıkıntı çıkarmı çünkü önceden aldığım b sınıfı ehliyeti var OturanBoğa abi bilgilerine dayanarak bilgi verirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Sayın OturanBoğa benim vergi indirimli raporumla araç için alacağım rapor il sağlık nüdürlügünde çatışırmı bu iki rapor sıkıntı olurmu

------
Ufukalp abi benim %84 rapor var psikiyatri ve işitme vergi indirim icin aldım ve polio sekeliyim sağ ayaktan ama poilo sekeliden oran vermemişti çünkü fizik Dr kıllık yaptı bana bende araç almak için sadece polio sekeliden %15yada %20 oran alırım diğerlerini sağlam yazdırcam bu şekilde olunca iki rapor çatışma olur diye korkuyorum ilsaglık müdürlügüne falan gidilcekmiş araç almak için sıkıntı burda ne yapmam gerekiyor

Furkan bi karar ver raporu araç için mi ehliyet için mi alacaksın?
Araç içinse il sağlık müdürlüğü ile alakası yoktur.

Abi ehliyetim var normal şartlarda aldım B sınıfı

Benim şimdi ne yapmam gerekiyor
Ufukalp abi

furkan-)
Bunu sana farklı başlıklar altında daha önce anlattığımı hatırlıyorum.
Öncelikle elindeki ehliyetle olmaz.
Ehliyetler zaten değişme sürecinde.
Aile hekimine gideceksin, sürücü olur raporu talep edeceksin, ancak polio sekelin ve işitme kaybın olduğunu söyleyeceksin (işitme kaybını saklaman ilerde başına dert açar) Aile hekimi seni ortopedi, kbb gerekli görürse başka uzmana sevk edecek. Rapora o uzmanların görüşünü ''şu şartlarda ehliyet alır'' gibi yazdıracaksın. Ortopedik değerlendirme olduğundan raporla il sağlık müdürlüğü nezdinde oluşturulan komisyona gideceksin. Komisyon senin hangi tür araç ve tertibat kullanacağını belirleyerek uygun kodları işleyecek. Kısıtın sağ ya da sol ekstremitede oluşuna bağlı olarak komisyon sana tertibat ya da otomatik vites kodu yazabilecek. Bu raporla trafik tescile gidip tabi fotoğraf gibi diğer evrakları da tamamlayarak kod lu B sınıfı ehliyetini alacaksın.
Ehliyet tamam.
Araç içinse oturup maliyenin ötv uygulama yönetmeliğini değiştirerek yeni trafik yönetmeliğine uygun hale getirmesini bekleyeceksin. Çünkü maliye ötv muafiyeti için hala eski yönetmelikle H sınıfı ehliyet istiyor. Hazırda H sınıfın olsaydı ötv için bir rapor alır aracı da alırdın ama şu durumda beklemek zorundasın.
Furkan'ım gözünü seveyim aynı soruyu bir daha sorma, uzun oluyor net anlatması.

TM abi bu konuyu indircem saklıcam zor anlıyom tedavi gördüm icin abi çok saol

birinci dereceden emekli olan arkadaşlar. varmı.

Beşyıl süreli rapor aldım Birinci dereceden vergi indirimi sürekli olmasına rağmen mesela diyelim sevksiz kişisel olarak engelli kimlik kartı almak istedim ve % 45 verdi rapor kullanım Amacım engelli kimlik kartı almak için sadece heyet diyelim birinci dereceden emekliligimi etkilermi yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar

Birinci derece vergi indirimi ile emekli olmak
risk taşır. Çünkü ileride rapor oranının
düşme tehlikesi vardır.

Şöylede bişey var.
Birinci dereceden emekli ol şimdi,
ama
İkinci derece ve üçüncü derece şartlarını da
taşı ki
ileride çalışmak zorunda yani primi doldurma
zahmetine girmeyesin.

Ufuk abi bende arkdasla ayni durumdayim bnmde %50 vergi indirimim var surekli(kronik rahtszlik) suan ortapdik rahatszligm olustu hastaligima bagli(avn) bnde arac icin tekrar rapor basvurusu yaptm ancak islem bile yapmadilar saglik kurulunda onceki vergi indirimi surekli raporum oldugu icin bnde oylece braktim vergi indirimim zarar gormemedi icin.Şimdi nasil bi yol izlemeliyim elimdeki raporu iptal ettigimde vergi indirimimde iptal olmicakmi?

Yeni alcam rapor ise daha önce almış olduğum vergi indirimini etkiler mi.

Birinci derecenden almış olduğum vergi indirimini Yeni alcam rapor engelli kimlik kartı için başvurcam ama ama yeni alcam rapor diyelim %45 verdiler birinci dereceden almış olduğum vergi indirimini etkiler mi.

Üst Alt