Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka amaçla aldığım rapordaki oran vergi indirimini etkiler mi?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Merhaba[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben soruma cevap bulamadım[/FONT]
[FONT=sans-serif]1.3.2019 yılında engelli raporu için hastaneye başvurdum işitme engelliyim ve bebeklikte menenjit hastalığın dan dolayı 2 hafta bacaklarım felç vurmuş sonra düzelmiş fakat kalça kemiklerinde ters kanamadan dolayı her iki ayafım içe basarak yürüyorum heyet raporum %8 ortopedi %36 işitme ben bu raporu alırken ötv muafiyeti hiç aklıma gelmedi daha sonra araştırdım ortopedi engeli olanlar ötv'siz araç alabiliyor diye başka hastanede sürücü olur özel tertibatlı araç kullanması için komisyona sevki uygun yazısı aldım sonra komisyona girip 78 102 geri görüş kör nokta ve araç içi ikaz kodları yazılı engelli b sınıfı ehliyet raporu aldım ehliyeti yenildikten sonra araç almak için bayi ye gittiğimde vergi dairesi olumsuz karşılamış sebebini ögremk için vergi daireaine nakil vasıtalar gittim bana bu raporla veremeyiz 20.2.2019 daki mevzuat değişmiş özel aksamda değişiklik özel tertibatlı araç kullanabilir yazısı yazması lazım dedi ve alamadım sonraaı vergi indirimine başvurdum emeklilik için ve raporum aynı şekilde onaylanmış[/FONT]
[FONT=sans-serif]1) yeni rapor çıkartırmam ve olası oran düşmesin de vergi indirimi yanar mı[/FONT]
[FONT=sans-serif]2) ötv muafiyeti için yeni rapor çıkartırmam eski raporumu etkiler mi[/FONT]
[FONT=sans-serif]2) sadece ötv muafiyeti için mi rapor çıkartırmam gerekiyor[/FONT]

Ufukalp

%41 sürekli engelli raporum var %8 ortopedi %36 işitme bu raporu alırken maksadım engelli kadrosunda işe girmekti raporum 1.3.2019 tarihli vergi indirimi için başvurdum onay verildi
Raporum da ötv ile ilgili birşey yazmıyor
Daha sonra araştırdım ortopedi rahatsızlığı olan ötv'siz araç alabiliyor bende b sınıfı ehliyetimi engelli b ehliyeti için başvurdum nöroloji komisyon sevk uygun özel tertibatlı araç için yazdı il sağlık müdürlüğü kurulundan 78 102 kör nokta uyarı geri görüş ve arç içi ikaz kodları aldım ehliyetimi b engelli yaptım
Araç bayi evraklar ile gittim evraklarını vergi dairesi sordular alamz demişler sebebi ise 20 02 2019 da değişen mevzuata uygun olarak %41 raporum düzenlenmemiş yeni mevzuat da açıklama kısmında özel hareket aksamında tertibatlı araç kullanabilir yazması lazım mış
1- yeni rapor çıkartırmam vergi indirimi etkiler mi
2- yeni raporu bu yazıyı yazdırmak için ötv için mi demem lazım
3- ötv için başvurdum rapor oran düşük gelirse ilk raporumu etkiler mi

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göksal Sazak
Evet doğru 20 Şubat tarihinden itibaren alınan raporlar ile ÖTV istisnası işlemi tesis edilebilmesi için açıklama kısmında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresinin yazması şarttır. Ortopedik engeliniz ne bilmiyorum, ortopedik engeliniz ile ilgili sadece otomatik vites kodu yazılmış, gerisi işitme engeliniz için.
Üzerinde oran bulunan her rapor bir öncekini hükümsüz kılar, evet raporunuz etkilenir.
Ama yeni rapor ile vergi dairesine başvuru olmadıktan sonra vergi indiriminiz devam eder.
Fakat artık raporlar dijital ortamda paylaşılıyor, sistemde görünüyor, yine de vergi dairesinin yeni rapora dayanarak işlem yapıp yapmayacağı konusunda emin değilim.

Arkadaşlar bilgi rica ediyorum

Şimdi vergi indirimi raporum onaylandı 2004 ssk girişim prim doldu fakat 20 yılı bekleyecek miyim

Bir de ben 20 02 2019 da değişen mevzuattan önce engelli raporu aldım engelli kadrosundan işe girmek için o zamanlar ötv falan düşünmedim sonra %8 ortopedi engelliyim %36 işitme araştırdım ortopedi engelim den dolayı ötv'siz araç alına biliyormuş bende tekrar b sınıfı ehliyetimi engelli B ye çevirmek için heyete girdim heyet özel tertibatlı araç için komisyona sevk dedi il sağlık komisyonundan 78 102 kodlu engelli B ehliyetimi aldım sadece otomatik vites kullanır ticari kullanamaz geri görüş kör nokta araç içi ikaz lı kodlar ile B engelli ehliyetim aldım sonra araba almak için bayi ye gittim verdi dairesi onaylamadı özel hareket etittici tertibat vs gibi yazı yazması lazım dedi engelli raporum da şimdi vergi indiririm onaylandı Ötv muafiyeti için yeni rapor çıkartırmam vergi indirimi etkiler mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi uzun yazdım kusura bakmayın

Merhaba Göksal Bey,

ben kendim bu soruyu vergi dairesine sordum telefonla raporlar artık dijital ortamda paylaşılıyor yeni aldığımız rapor vergi indirimini etkiler mi diye sordum.Onlar bana digital ortamda yeni aldığın raporu bizde diğital sistemden görsek dahi sen kendin bizzat vergi dairesine gidip vergi indirimin için başvuru yapmadıktan sonra birşey olmaz dedi.

İstersen sende kendin ara vergi dairesini sende bilgi al . @Göksal Sazak @Ufukalp

göksal bey sizde yeni raporun vergi indirimini etkileyip etkilemediğiyle alakalı o konuda bir araştırma yaptınız mı ?????? @Göksal Sazak

marto1

Eski tarihli raporunda ötv veya araç ile ilgili bilgi var mı benim raporum mart 2020 tarihli ben ise görmek için şahsi müracaat ettim sonra öğrendim ortopedi rahatsızlığı olan biri ötv siz araç alabilir bununla ilgili sürücü sağlık raporu için heyet raporu yani sürücü olur özel tertibatlı araç kullanması uygundur komisyona sevk uygundur raporu ile il sağlığa gittim ordan da 102 78 ve diğer kodların olduğu engelli b sürücü ehliyeti hak kazandım nüfus müdürlüğüne gittim ehliyetimi değiştirdim ve sandım ki herşey tamam ama 20.02.2020 tarihinde değişen mevzuata göre yeni raporlarda açıklama kısmında hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir yazısı olması gerekiyor diye vergi dairesi onaylamadı

Vergi indirimim süresiz onaylandı ve 4 yıl sonra inşallah emekliyim sırf emekliliğim etkilenmesin diye yeni rapor almak istemiyorum çünkü 1 puan bile hayatınızı değiştiriyor onu belirtmek istedim eski raporunu da %90 üstü değilse vergi dairesi yeni mevzuatta ki açıklama kısmını yazmasını istiyor yani özel aksamda hareket ettirici özel tertibatlı araç kullanabilir yazısı olması kesin yazması lazım he yazmıyor bilmem ne vergi dairesi verdi alabilirsin dedi ve sen gittin aldın olmaz demeyeceksin yanlışlık fark edilir o zaman da alınmayan o ötv sizden faizi ile alınır saygılar

Üst Alt